Muconasal plus sprej v 6. týždni

6. nov 2024

Ahojte, som v 6tt a dlhsie uz užívam muconasal plus, kazde rano a vecer mam upchatý nos.. nejako som si po 1. neuvedomila ze sa nesmie uzivat dlhsie ako 7 dni, proste par dni si rano vecer streknem, potom par dni som ok adt.. som prvy krat tehotna, samozrejme urcite veci, ako som mala pozitivny tehotensky test som hned obmedzila ale priznam sa, ze toto mi vobec nenapadlo a teraz citam príbalový letak a ze v prvom 3 mestri sa vobec tento sprej nesmie 😏 teraz sa bojim. Mate skusenost? Zajtra idem ku gynekologovi tak sa popytam ale vase skusenosti mi pomozu, mozno upokoja. Samozrejme uz si ten sprej ( a radsej asi ziadny) nedam. Dakujem.

vevebono
6. nov 2024

Hlavne sa neblázni. Ja som v 6tt ani nevedela, ze som tehu. Neodporuca sa to najmä preto, že iba málokto testuje lieky na tehotných. Veľa vecí sa neodporúča, ale vyhnúť sa tomu vždy nedá
Ak máš problém s dutinami, odporúčam naparovat sa nad soľou, alebo konvicku. Tiež mi pomáhajú horúce obklady na dutiny (zohrejem sol na suchej panvici, nasypem do ponožky a priložím- pozor na popálenie) alebo len obyčajná morská voda do nosa. A posledne co ma napadá, niektoré spreje do nosa sú návykové.

ssimpsonka
Včera o 00:34

Ja som asi polovicu tehotenstva používala mucosolvan. Ale nie tak že som si každú hodinu striekala ale asi 2x do dňa. Mala som tehotensku nádchu. A mám krásne zdravé deti. Nič im nie je

really8
Včera o 06:01

Kristova noho je to len sprej do nosa. Strasne ste z toho pokadene v tom tehotenstve ako keby to bolo neviem co.

monicazbb
Včera o 06:18

@really8 ono to zas taka sranda nie je. Ak si konečne po x pokusoch tehotna neberieš nič na ľahkú váhu. Je to sprej ktory okrem uvolnenia nosa dostane do tela a može pôsobiť predčasny pôrod, čiže potrat v 1.trimestri. To že sa x ženam nič nestalo, neznamená že sa ďalším nemôže stať.

really8
Včera o 06:46

@monicazbb jasne. Toto je tu automaticky nazor ze zena ktora sa neboji v tehotenstve aj prdnut otehotnela len co sa muz o nu obtrel.
Na jednej strane chcu byt zeny straaaasne opatrne a pytaju sa pomaly aj to aky toaletny papier je bezpecny v tehotenstve na druhej strane sa pytaju cudzich anonymnych ludi kde im radia v takychto otazkach ucitelky, ekonomky, predavacky a pod. To je trosku nezmysel nie? Ked uz teda mam obavy riesim to s gynekologom alebo sa spytam v lekarni.
Mimochodom ani lekari kvapky do nosa nezakazuju.

autor
Včera o 16:06

@really8 ahoj, prdnut sa nebojim ale dakujem za nazor 😙 som prvy krat tehotna, v príbalovom letaku je pisane, ze sa neodporúča tak som ho radsej vysadila a poradila sa tu, to je účelom tohto fóra a tiez som v hlavnom prispevku pisala, ze dnes mam prehliadku u gynekologa a spytam sa.

@ssimpsonka
@vevebono
@monicazbb
Dievcata dakujem za normalne prispevky 🙂 spomenula som to gynekologovi, ak sa to s tymto sprejom nepreháňa tak je to ok, jediny co spominal, ze neuzivat je sinupret. Pekny vecer este 🙂

autor
Včera o 16:07

@ssimpsonka aj mne ppvedal dr, ze mozem mat dutiny zdurene z gravidity, dufam, ze to coskoro prejde, je to otravne 😅

really8
Včera o 16:44

Kazda jedna zena bola raz prvy raz tehotna😉 a ano ucelom tohoto fora je radit sa ale naozaj sa tu chces radit o pre teba tak dolezitych veciach s ludmi o ktorych nic nevies?

autor
Včera o 17:31

@really8 naozaj kazda zena bola raz prvy krat tehotna ??? bez teba by som nevedela, naozaj si v tomto fore velkym prínosom 🥳🥳🥳pytala som sa na skusenost, potom skonzultovala s gynekológom. Ak budem tehotna druhy krat, budem vediet. Vsio.🙋‍♀️

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre