MRI počas tehotenstva

12. dec 2023

Dobrý deň, som v 20tt, už 3 mesiace ma bolí čelo na dotyk, stále si len vravím, že to prejde atď ale uz začínam byť dosť znepokojená. Akou metódou ma môžu vyšetriť počas Tehotenstva? Je mri bezpecne ? Poprípade dá sa mri hlavy robiť aj bez kontrastnej látky?

verora
12. dec 2023

Mala som v 30 TT MRI chrbtice. Tiež som sa bála, všetko bolo ôk.

hanka_87
12. dec 2023

Prvýkrát na MRI na hlavu tri mesiace som bola tehotná. Potom neskôr šesť mesiacov tiež na hlavu. Vždycky na brucho dali mi zásteru. Syn má 8 rokov a chodí do školy Všetko je v poriadku.

nelca84
12. dec 2023

@hanka_87 pri MRI ti dali zasteru? A kvoli comu? MRI nema ziarenie, funguje na principe magnetov a nie je nebezpecne ani pre tehotne.

bolarazjedna
12. dec 2023

MRI je k9ntraindikovane iba v 1.trimestri, dokonca niekedy robia v tehotenstve aj MRI samotného plodu za účelom diagnostiky.

gemerka17
12. dec 2023

Chod k neurologovi. Fakt ťa ani nemusi poslať na MR a odpinka ťa. MRI nie je žiarenie a bežné sa robí, ak nie si v 1. trisemestri. Keď ideš na MR vyplnujes aj dotazník. Standartne sa robí MR mozgu bez kontrasnej látky, keď lekár radiolog usudi inak, podá sa kontrasna látka.

hanka_87
12. dec 2023

@nelca84 pred mesiacom som bola na MR. Nemala som zásteru nie som tehotná. Dotazník je napísané : tehotná alebo nie. Keď som bola tehotná na MR je to osem rokov.

mamina7070
12. dec 2023

preco hned mri ? ak ta boli celo kozes mat problem s dutinami vobec ta na mri poslat nemusia a nez sa dostanes k neurologovi tiez nejaky mesiac dva ubehnu

sofia1979
12. dec 2023

Mne to neodporucili v tehu tiež som bola až po tehu na MR hlavy

autor
13. dec 2023

Ďakujem všetkým

@mamina7070 dutiny? 3 mesiace ? Bolest čela na dotyk plus pridruzene aj iné problémy. Bola som počas tých troch mesiacov aj chora ,brala lieky , ak by to boli dutiny myslím si ,že by to už dávno prešlo. 😞 alebo daj by ste mali pravdu

mamina7070
13. dec 2023

ajo dutiny a kludne chronicke mne tehotenstvo vzdy zhorsilo stav dutin treba sa poradit s lekarom suche teplo sinupret atd

co ine v oblasti kde su celove dutiny by to bolo 😉

autor
13. dec 2023

@mamina7070 mňa to boli skôr tak nad obočím, a keďže som bola chorá tak sinupret, infralampu, nahrievanie a všetko toto som absolvovala. Skúsim budúci týždeň zavolat obvodnemu co povie

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre