Maly ste v tehotenstve trpnutie,mravenčenie koncov prstov na rukach?
@dominikak4
Ďakujem...uživam magnerot 4 krat denne..ja stale necitim že by mi to povolilo...Ked som vonku na prechadzke...tak citim lepšie tie prsty.Ja citim...akk.kebyže sa mi nalievaju prsty na rukach,a tak sa kontrolujem mooc..že konce prstov mam cervene a pod nechtami tiez...strasne to je.kamoška mi povedala že to prejde po pôrode..to že su zmeni v tehotenstve,aleno mi tlači niekde babätko...v noci sa zobudim ako mam napuchnute prsty...
Opuchnuté prsty som nemala a ani červené konce, skús sa poradiť s lekárom, ja by som to určite spravila. Po pôrode som s tým mravčením a tŕpnutím išla za neurológom, predpísal mi okrem magnézia aj injekcie B12 a B6 to pomohlo....Mne otrasne okrem mravčenia tuhli končatiny, ja som nevedela ráno hýbať poriadne prstami, všetko to súviselo s tými hormonálnymi zmenami a všeličo mi po pôrode chýbalo, organizmus bol vyčerpaný. Neplaš sa, ale lekára na to upozorni.
Teraz mi je tiež poriadne naprd...ťahám druhé tehotenstvo ani nie po 2 ročnej pauze a hemoglobín mám už teraz (14tt) iba 111, uvidíme čo bude ďalej, ale asi mi bude znovu riadne zle....no čo už, len nech je bábo ok, ja sa už nejako zase pozviecham...teda dúfam....=)
Mne tie problémy úplne prešli až cca pol roka po pôrode....takže sa fakt nestresuj, podľa mňa to k tomu patrí, každý organizmus sa správa inak.
@dominikak4 ďakujem za odpoveď..je to strašni pocit ked mam tie prsty take...ja mam aj tetaniu...tak možna aj to mi pomaha tomu..asi aj stresujem aj kvôli pôrodu...neviem do čoho idem...tak mam aj strach
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Áno a hlavne po pôrode. Daj si magnézium, veľmi dobrý je Magnerot - nemávala som z neho hnačky, len ho nesmieš jesť spolu s preparátmi železa - musí tam byť aspoň 2 hod. rozostup.