Ahojte je tu nejaká lekárka?
Nejde mi do hlavy jedna vec… dcéra je tehotná a čítam články že msx tých 800 MCG kyseliny listovej denne ale lekári predpisujú aj kyselinu listovú na recept kde je 10 000 MCG a predpisujú to aj na každý deň 1 tabletu… nerozumiem tomu ako môže tehotná také množstvo? Nemôže to uškodiť dieťaťu? Keď odporúčaná dávka je 800 MCG
@pribinak nerozumiem .. vsak sa predavkuje ta žena keď ma brat 800 a bude brat 10 000.. nie…
Nie, nadbytok vycika
Nadmerný príjem kyseliny listovej vedie k zvýšeniu vylučovania močom. Toxicita kyseliny listovej u ľudí je nízka.
Nedostatok kyseliny listovej moze poskodit plod.
Je potrebne trochu doverovat lekarom.Vacsinou vedia co robia,studovali dlhe roky a presli im rukami desiatky pacientov..Nepredpisu tehotnej nieco,co by jej uskodilo predsa
Kyselina listova je rozpustna vo vode, takze ako pisu vyssie, to co nebude potrebovat vycika.
Predavkovat sa da vit.rozpustnymi v tukoch ako je napr. D, A...
Ja mam napr. piruchu vstrebavania a stiepenia kys.listovej, tak som cele tehu musela brat folat tejto kyseliny vo vysokych davkach, aby mi v tele aspom nieco ostalo.
Nemusis sa bat, ze im to ublizi.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nadbytok žena vycika. Koniec paniky