Môžu kvasinky v stolici poškodiť plod?

marlik24
13. nov 2024

Som v 8tt tehotenstva, dva roky som mala hojne premnožené kvasinky v stolici .naposledy sa to dalo do poriadku a dva mesiace na to som otehotnela. Nemala som žiadne problémy keď mi boli zistené. Dostala som mykozu dole. Teraz mám strach že sa mi problém opäť vrátil a či to predstavuje riziko pre plod. Gynekológ nedvíha a na vyšetrenie stolice idem zajtra. Neviete mi niekto poradiť ?

rebi789
13. nov 2024

@marlik24 ano každá vaginalna infekcia je riziko pre plod, ak nosíš brazilky alebo tangáče tak určite prestaň

marlik24
autor
13. nov 2024

@rebi789 nehovorím o vaginálnej infekcií ale kvasinkach v stolici. Mykóza nie je riziko pre plod

rebi789
13. nov 2024

@marlik24 no ak sa tie kvasinky nedostanu zo stolice do pošvy tak to je ok

anavixy
13. nov 2024

Ved si si sama odpovedala. Mykozu sposobuju tie iste kvasinky, ktore mas v stolici. Ak nerobia problem vo vagine, ktora je priamo spojena s maternicou, tak nerobia problem ani v creve/stolici. Beries aj probiotika a dodrziavas dietu vhodnu pri kvasinkovej infekcii?

marlik24
autor
13. nov 2024

@rebi789 neviem či aj rozumieš tejto téme. Ak sa nachádzajú kvasinky v stolici , znamená že sú v žalúdku a črevách. Dieťa je s tebou napojené. Pýtam sa niekoho, kto má s tým skúsenosť alebo vie o čom hovorí

marlik24
autor
13. nov 2024

@anavixy Áno beriem probiotiká aj vitamíny. Aj sa snažím dodržiavať zdravú stravu, nie vždy sa to dá keď prídu tehotenské chute

rebi789
13. nov 2024

@marlik24 😂🤦‍♀️

stellarstar
13. nov 2024

@marlik24 všetky neliečene ochorenia môžu byť riziko pre plod

juliavolna
13. nov 2024

@marlik24 pokoj, využívajte lieky a všetko bude ok

nevenka
13. nov 2024

@marlik24 pozri sa, ja som mala covid, crevnu chripku a dieta je zive a zdrave. Nic specialne som ani nerobila, okrem probiotik a symptomatickej liecby.
Nie, kvasinky v creve neohrozuju plod, duplom nie, ked su preliecene. Isty pocet kvasiniek tam budes mat ale stale. Vsak crevo je zasobaren vselijakych bakterii. Na to mas imunitu, aby bola rovnovaha.
Moje prve dieta sa dralo na svet cez streptokoka (ATB mi nestihli podat) a je tu, zive a zdrave.

marlik24
autor
13. nov 2024

@nevenka Ďakujem za normálnu odpoveď. Ide o to, že keď to už mám v stolici tak znamená že je prekysleny organizmus. Moja kamoška diabeticka preto nemôže mať dieťa , lebo ma zle pH v organizme .preto rozmýšľam či toto nie je to isté. Ja som ich mala preliecene ale neviem či sa nestihli vrátiť. Keď som ich naposledy mala pozitívne a hojne premnožené tak som nemala žiadne problémy.ani črevné. Akurát tak mierna únava. Nebývala som vôbec chorá, žeby som mala oslabení imunitu. Pritom lekári tvrdili že musím mať hrozne oslabenú imunitu. Preto ani neviem odhadnut kedy su späť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre