Možnosť rázštepu v 16. týždni tehotenstva

kmh1010
11. máj 2016

Ahojte prosím o pomoc,dnes mi volala sestricka, ze by bolo najlepsie keby hned prídem lebo som mala zlé výsledky z krvi . Tak som utekala a z výsledkov vysla zvýšena pravdepodobnost na razstep ☹ Doktor pozeral na sone všetko dokladne ale nic nenasiel. Tvrdil ze dieta je podla toho co vidi na sone zdrave ako kazde ine.Takze este poslu to sono dalej a do konca tyzdna sa ozvu ze co dalej...Mate s tym skusenost?Ako to dopadlo? ☹ Nedokazem sa ukludnit lebo neviem na com som, co si mám o tom myslieť a co ma vlastne caka? ☹ Je mozne ze by vysledky z krvi boli mylne?

kakajkova
11. máj 2016

@kmh1010 je dpkonca vysoko pravdepodobne, ze su vysledky chybne ;) neboj nic, babo bude zdrave

gondyo
11. máj 2016

z krvi sa to určite zistit nedá,tie testy sú maximálne nedôveryhodné..takže hlavne klud...my sme boli na prenatálnej diagnostike,ked bolo podozrenie,takže ak budeš spokojnejšia chod na vyšetrenie

katyt
11. máj 2016

Aj ja som mala riziko rážtepov neurálnej trubice 1:45 čo je dosť, poslali nás na genetiku, tam mi odporučili amniocentézu, len som odmietla a sama pani mi povedala, že napr. krvácanie na začiatku tehu, alebo teda také špinenie dosť skresľuje výsledok a ja som napr. špinila asi 3 mesiace na začiatku tehotenstva, takže zatiaľ sa z toho zbytočne nestresuj, tieto výsledky nie sú veľakrát objektívne. Dajte si radšej urobiť viac krát za sebou morfologický ultrazvuk nejakému odborníkovi, ktorý sa zameria vyslovene na rážtepy. My sme boli na troch, každý bol robený v inom týždni a na všetkých nám rážštep vylúčili, to mi poradili aj na tej genetike.

seahorse27
11. máj 2016

Amniocenteza aj tak razstepy neodhali. Treba ist na kvalitne sono, napr. k dr. Grochalovi do Martina a on ti s istotou povie, ci je tam razstep alebo nie. Tieto krvne testy su dost nespolahlive. S najvacsou pravdepodobnostou bude tvoje babo zdrave tak, ako povedal aj tvoj lekar. Razstepy na sone vacsinou dobre vidno...

candii
11. máj 2016

Chod na 3d sono .. tam to vsetko krasne ukaze

charity
11. máj 2016

@kmh1010 Klud. Sono je smerodatnejsie nez krv.

kikus48
12. máj 2016

@kmh1010 triple testy su nepresne. Dolezity je mofrologicky usg, ktory sa da utobit uz od 18 t. Odporucam sa objednat do centra prenatalnej diagnostiky niekde vo velkom meste ( kosice, blava, martin) k ozajstnemu odbornikovy. Vsetko bude ok.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre