Pekný deň chcela by som sa informovať. Mala som problémy od spodu navštívila som gynekológa ktorý mi predpísal čipky od spodu dva drruhy plus lieky ktoré musím užívať perorálne....užívanie liekov ktoré užívam perorálne mi nasadil pak doktor tak že som si hneď po príchode od neho dala jednu tabletku po dobu 5 dní...lieky sa volajú prokanazol 100mg...následne mi bolo naordinované užiť ďalšie lieky 1 kus po kazdej menštruácii tri dni za sebou...to znamená tri mesiace po menštruácii po jednej tablete tri dni po sebe...chcela by som vedieet ale že mám medzičasom podozrenie že som tehotná. . a tým pádom neviem či je možné čipky do pošvy naďalej zavádzať...a hlavne užívat tieto lieky ktoré užívam perorálne ..a ešte mám naordinované čipky macmiror ktoré si tiež mám zavádzať do pošvy...
Otázka by teda bola že v prípade ak som gravidna či by som mohla tieto lieky perorálne ten prokanazol brat ...a či tieto čipky taktiež mozem zavádzať...či to nejako neuškodí plodu ak som náhodou gravidna...gynekológ môj má covid tak sa infomorujem aspoň priebežne takouto u formou ..ďakujem za radu
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@inana1991 V príbalovom letáku je, že sa má prestať brať, ak sa počas liečby otehotnie. Určite by som ho nebrala, ale má sa to konzultovať s doktorom. Je to celkovo dosť silný liek. Všetko by mal odobriť lekár, hlavne v prvom trimestri. Ja som mala silné mykózy, ale radšej sme počkali s liečbou do druhého trimestra. A v tehotenstve by mala byť len lokálna liečba mykóz. Ale musím povedať, že hneď na začiatku tehotenstva, keď som ešte nevedela, že som tehotná, som brala Clotrimazol a našťastie sa bábätku nič nestalo. Nedá sa obrátiť na zastupujúceho lekára?