Dobrý den, mala by som otazku: .Pred tyzdnom som dobrala entizol 250 - a8hod,a sporanox , á 12 hod,kvoli infekcii - 7 dni od 30.01. - 05.02, + macmiror 7 tbl, candibene 3tbl a na vonkajsie pouzitie pymafukort - 3dni mast...no po vybrati som zistila ze som tehu...mam strasny strach ci to nemoze mat nejaky vplyv na babo...den kedy sme mali nechraneny styk bol 23.1.2023 ( vtedy som aj "otehotnela" na 100%) a lieky som zacala brat od 30.1. - 06.02 na 7 dni....Vedeli by ste mi poradit ci tato kombincia moze nejako uskodit babatku . K lekrovi idem az buduci tyzden aby mi potvrdil tehu. Ale zamyslam sa skor nad touto otazkou. Bola by som rada za kazdu cennu radu.
@eriatko_r preštuduj si na nete oplodnenie a vývoj plodu na začiatkoch, to ste ešte plod neboli na tvojom KO
Nič mu nebude. Ja som pri prvom tehu brala lieky na astmu čo sa v teho vyslovene nesmú. Vysadila som až keď bol poz. test. Dieťa ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh
mysli pozitívne, všetko bude OK..
@eriatko_r ahoj, pozri sa v pribalovych letakoch, co pisu, pogugli a ked pojdes na kontrolu konzultuj to s lekarom.
ano v tom case este oplodnene vajicko nie je prichytene v maternici, ale nikdy nevies,
pisem len pre to, aby si nemala falosnu nadej, PA mi raz rozpravala o zene, ktora mala na zaciatku chripku a az pri druhom morfologickom sone zistili, ze babatku chyba jedna noha, inak vyzeralo zdrave, isla na upt.
samozrejme nemusi to byt tvoj pripad a vsetko moze byt v poriadku.
dakujem baby za spravy, tiez si to tak nejako spajam v hlave, ze predsa len to vajicko je este len v akomsi vaku...uvidime do utorka co povie dr. snad bude vsetko v poriadku a mozno uvidim aj srdiecko uz...dam urcite vediet ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Tak v tom čase, ak došlo k oplodneniu, tak to bolo veľmi ranné štádium, zrejme ešte ani neboli ste "prepojení" na tvoj krvný obeh.
A v prípade, že by aj došlo k poškodeniu kvôli liekom , tak zvyčajne v tom prípade sa zárodok prestane vyvíjať , proste príroda si to tak zariadi.