Možné poškodenie plodu v rannom štádiu tehotenstva

eriatko_r
14. feb 2023

Dobrý den, mala by som otazku: .Pred tyzdnom som dobrala entizol 250 - a8hod,a sporanox , á 12 hod,kvoli infekcii - 7 dni od 30.01. - 05.02, + macmiror 7 tbl, candibene 3tbl a na vonkajsie pouzitie pymafukort - 3dni mast...no po vybrati som zistila ze som tehu...mam strasny strach ci to nemoze mat nejaky vplyv na babo...den kedy sme mali nechraneny styk bol 23.1.2023 ( vtedy som aj "otehotnela" na 100%) a lieky som zacala brat od 30.1. - 06.02 na 7 dni....Vedeli by ste mi poradit ci tato kombincia moze nejako uskodit babatku . K lekrovi idem az buduci tyzden aby mi potvrdil tehu. Ale zamyslam sa skor nad touto otazkou. Bola by som rada za kazdu cennu radu.

jaskolka
14. feb 2023

Tak v tom čase, ak došlo k oplodneniu, tak to bolo veľmi ranné štádium, zrejme ešte ani neboli ste "prepojení" na tvoj krvný obeh.
A v prípade, že by aj došlo k poškodeniu kvôli liekom , tak zvyčajne v tom prípade sa zárodok prestane vyvíjať , proste príroda si to tak zariadi.

ankare
14. feb 2023

@eriatko_r neboj, bábo je zdravé. Ja som tiež brala atb, keď som nevedela ešte, že som tehotná a mám zdravého syna. Držím palce!

stellarstar
14. feb 2023

@eriatko_r preštuduj si na nete oplodnenie a vývoj plodu na začiatkoch, to ste ešte plod neboli na tvojom KO

luccija
14. feb 2023

@eriatko_r nie, neuškodí

lucia147852
14. feb 2023

Nič mu nebude. Ja som pri prvom tehu brala lieky na astmu čo sa v teho vyslovene nesmú. Vysadila som až keď bol poz. test. Dieťa ešte nie je napojené na tvoj krvný obeh

deti95060810
14. feb 2023

mysli pozitívne, všetko bude OK..

heln
14. feb 2023

@eriatko_r ahoj, pozri sa v pribalovych letakoch, co pisu, pogugli a ked pojdes na kontrolu konzultuj to s lekarom.
ano v tom case este oplodnene vajicko nie je prichytene v maternici, ale nikdy nevies,
pisem len pre to, aby si nemala falosnu nadej, PA mi raz rozpravala o zene, ktora mala na zaciatku chripku a az pri druhom morfologickom sone zistili, ze babatku chyba jedna noha, inak vyzeralo zdrave, isla na upt.
samozrejme nemusi to byt tvoj pripad a vsetko moze byt v poriadku.

eriatko_r
autor
14. feb 2023

dakujem baby za spravy, tiez si to tak nejako spajam v hlave, ze predsa len to vajicko je este len v akomsi vaku...uvidime do utorka co povie dr. snad bude vsetko v poriadku a mozno uvidim aj srdiecko uz...dam urcite vediet ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre