Ahojte.
V poslednej dobe ma trápia bolesti v oblasti obličiek, ktoré sa ťahajú do podbruška (k vaječníkom) V podbrušku cítim tlak, bolesť a ako keby ma niečo pichalo zvnútra. Trvá to 2 dni, ale dnes bola bolesť nepretržitá. Celý deň som mala brutálne bolesti. V práci to bolo neznesitelné aj tak, ale keďže robím fyzickú prácu,nevedela som si oddýchnuť ani na 10minút.. Hneď ako som skončila v robote som išla k lekárovi. Našťastie som ho ešte zastihla v poslednej chvíli. Keď mi stláčal brucho, cítila som hroznú bolesť v podbrušku, na ľavej strane. Prebrali sme všetky možné diagnózy. Ale na základe vyšetrenia a príznakov sa môže jednať o viac vecí.
Preto povedal, nech čím skôr zájdem aj za gynekológom, pretože na základe príznakov musíme rátať aj s mimomaternicovým tehotenstvom. Lenže ja som menzes dostala. Je síce pravda, že bol slabší, ale bol tam.. už asi hodinu čítam články o téme, ale ja by som bola skôr zvedavá na názory tých, ktoré máte v téme jasno, alebo máte skúsenosti.. Alebo ani neviem...Proste viem, že kým sa k lekárovi nedostanem (zajtra určite nie, lebo mi akurát odchádza menzes, ešte to asi deň, dva potrvá), budem nad tým uvažovať neustále. Veľmi dúfam, že pôjde o niečo iné, o niečo menej závažné. Ale keď vyslovil lekár aj túto možnosť, ostalo mi až nevoľno..
Je možné, aby mala žena mimomaternicové tehotensvo, ak berie antikoncepciu, mala menzes (Aj keď o niečo slabši)?
Viem, čo všetko to ešte môže byť, ale táto možnosť sa ma naozaj dotkla, preto sa o nej snažím zistiť čo najviac.
Ak budu silné bolesti brucha, treba ísť na chirurgicku pohotovost, aby vylúčili nahlu brusnu príhodu pripadne internú diagnozu (napr. pyelonefritidu) . Dôležité je vylúčiť aj gynekologicku príčinu. To neznamená automaticky, ze máš mimomaternicove, ale taky je postup pri diagnostikovani. Musí sa na všetko myslieť.
@bambulienka25 Ja som sa pýtala na to, či to je možné. Nie na to, či to tak v skutočnosti v mojom prípade je.... PS: nemám kde... vodičák nemám aby som mohla ísť do mesta. A večer po piatej na dedine nekúpiš ani rožky, nie to ešte test..
@fiona203 presne, myslím na všetky možnosti. Len táto ma dosť zarazila a zistila som, že o nej v podstate nič neviem. A chcela by som zistiť viac z prvej ruky. Ďakujem
@sunshine999 ahoj, ja som to mala podobne. Dostala som menzes tiež slabší a mala silné bolesti. Ale mňa bolelo vpravo ako je slepak, 4 dní som ležala na chirurgii, kde na Sone nebolo nič vidieť a tak všetci mysleli, že je to fakt slepak. Po prepustení z nemocnice som išla ešte raz pre istotu ku gynekológovi, ktorý tiež mimomaternicove neviel.po 2 týždňoch som v práci dostala rovnako silné bolesti ale tentokrát som na radu známej išla priamo na príjem do pôrodnice, kde mi spravili sono a zobrali krv a tam už nebolo pochybnosti. Skončila som so silným krvácaním do brušnej dutiny a zobrali mi vajcovod.
@sunshine999 určite si kúp tehotenský test a keď bude pozitívny tak utekaj ku gynekológovi aby zistiť či to nie je mimomaternicove.
ak je podozrenie na mimomaternicové choď k dr aj keď máš ešte ms. hlavne ak máš také bolesti ako popisuješ
No mimomaternicove nieje sranda, ak beres tabletky tie niesu 100 percentna ochrana, rano si sprav tehotensky test a budes hned vedieť na com si ten zachytí nad 10 hcg, mne obidve mimomaternicove zachytil
@mamanadruhuu mám pocit, že si nečítala ani príspevok, ani komentáre pod ním...
Ďakujem za odpovede.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?