Možné mimomaternicové tehotenstvo pri užívaní antikoncepcie?

sunshine999
29. júl 2020

Ahojte.
V poslednej dobe ma trápia bolesti v oblasti obličiek, ktoré sa ťahajú do podbruška (k vaječníkom) V podbrušku cítim tlak, bolesť a ako keby ma niečo pichalo zvnútra. Trvá to 2 dni, ale dnes bola bolesť nepretržitá. Celý deň som mala brutálne bolesti. V práci to bolo neznesitelné aj tak, ale keďže robím fyzickú prácu,nevedela som si oddýchnuť ani na 10minút.. Hneď ako som skončila v robote som išla k lekárovi. Našťastie som ho ešte zastihla v poslednej chvíli. Keď mi stláčal brucho, cítila som hroznú bolesť v podbrušku, na ľavej strane. Prebrali sme všetky možné diagnózy. Ale na základe vyšetrenia a príznakov sa môže jednať o viac vecí.
Preto povedal, nech čím skôr zájdem aj za gynekológom, pretože na základe príznakov musíme rátať aj s mimomaternicovým tehotenstvom. Lenže ja som menzes dostala. Je síce pravda, že bol slabší, ale bol tam.. už asi hodinu čítam články o téme, ale ja by som bola skôr zvedavá na názory tých, ktoré máte v téme jasno, alebo máte skúsenosti.. Alebo ani neviem...Proste viem, že kým sa k lekárovi nedostanem (zajtra určite nie, lebo mi akurát odchádza menzes, ešte to asi deň, dva potrvá), budem nad tým uvažovať neustále. Veľmi dúfam, že pôjde o niečo iné, o niečo menej závažné. Ale keď vyslovil lekár aj túto možnosť, ostalo mi až nevoľno..
Je možné, aby mala žena mimomaternicové tehotensvo, ak berie antikoncepciu, mala menzes (Aj keď o niečo slabši)?
Viem, čo všetko to ešte môže byť, ale táto možnosť sa ma naozaj dotkla, preto sa o nej snažím zistiť čo najviac.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fiona203
29. júl 2020

Ak budu silné bolesti brucha, treba ísť na chirurgicku pohotovost, aby vylúčili nahlu brusnu príhodu pripadne internú diagnozu (napr. pyelonefritidu) . Dôležité je vylúčiť aj gynekologicku príčinu. To neznamená automaticky, ze máš mimomaternicove, ale taky je postup pri diagnostikovani. Musí sa na všetko myslieť.

sunshine999
autor
29. júl 2020

@bambulienka25 Ja som sa pýtala na to, či to je možné. Nie na to, či to tak v skutočnosti v mojom prípade je.... PS: nemám kde... vodičák nemám aby som mohla ísť do mesta. A večer po piatej na dedine nekúpiš ani rožky, nie to ešte test..

sunshine999
autor
29. júl 2020

@fiona203 presne, myslím na všetky možnosti. Len táto ma dosť zarazila a zistila som, že o nej v podstate nič neviem. A chcela by som zistiť viac z prvej ruky. Ďakujem

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sunshine999
autor
29. júl 2020
janulllka16
29. júl 2020

@sunshine999 ahoj, ja som to mala podobne. Dostala som menzes tiež slabší a mala silné bolesti. Ale mňa bolelo vpravo ako je slepak, 4 dní som ležala na chirurgii, kde na Sone nebolo nič vidieť a tak všetci mysleli, že je to fakt slepak. Po prepustení z nemocnice som išla ešte raz pre istotu ku gynekológovi, ktorý tiež mimomaternicove neviel.po 2 týždňoch som v práci dostala rovnako silné bolesti ale tentokrát som na radu známej išla priamo na príjem do pôrodnice, kde mi spravili sono a zobrali krv a tam už nebolo pochybnosti. Skončila som so silným krvácaním do brušnej dutiny a zobrali mi vajcovod.

veronikaa006
29. júl 2020

@sunshine999 určite si kúp tehotenský test a keď bude pozitívny tak utekaj ku gynekológovi aby zistiť či to nie je mimomaternicove.

mamanadruhuu
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nicoli02
29. júl 2020

ak je podozrenie na mimomaternicové choď k dr aj keď máš ešte ms. hlavne ak máš také bolesti ako popisuješ

poopsie
29. júl 2020

No mimomaternicove nieje sranda, ak beres tabletky tie niesu 100 percentna ochrana, rano si sprav tehotensky test a budes hned vedieť na com si ten zachytí nad 10 hcg, mne obidve mimomaternicove zachytil

sunshine999
autor
30. júl 2020

@mamanadruhuu mám pocit, že si nečítala ani príspevok, ani komentáre pod ním...

sunshine999
autor
30. júl 2020

Ďakujem za odpovede.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre