Možné kiahne počas tehu

mirka6661
4. feb 2018

Ahojte baby, cez vikend tu bola sesternica s detmi,a teraz volala,ze ta 15rocna ma asi kiahne,a ja som ich v detstve nemala,teraz mam strach po tom co som pocitala na nete aj k placu ma to priviedlo. Niekde je pisane ze je to nebezpecne do 20tt ze hrozi potrat a vyvojove vady,inde ze po 25tt nebezpecne nie je,ze uz su organy vyvinute,potom ze je to nebezpecne tesne pred porodom,ja vobec neviem 😢

hettinka
4. feb 2018

ak si ich mala, je minimálne pravdepodobnosť, že by si ich mohla dostať zasa. Neboj sa, aj stres bábätku škodí.

uhnakova
4. feb 2018

@mirka6661 mozes si dat vziat krv na protilatky, ci si naozaj kiahne neprekonala, lebo niekto prekona kiahne takmer bez priznakov, niketo je zase prirodzene imunny. Nestresuj sa, je dost mozne, ze neochories, moj muz tiez nemal kiahne ako dieta a nedostal ich ani ked ich mali nase dve deti.

mirka6661
autor
4. feb 2018

Skusim tu krv, lebo nemala som ich urcite ani ja ani brat,aj ked v okoli mali,my dvaja nic,len teraz som bola v priamom kontakte tak sa bojim

hettinka
4. feb 2018

@mirka6661 mohli ste ich dostať tak, že ste si ani nevšimli. Moja mama tiež mala 1 vyrážku na ruke a nedostala ich potom už nikdy.

matabb73
5. feb 2018

Kamarátka si dala niečo pichnúť u obvodnej. Tiež bola tehotná a všade boli rozšírení kiahne. Asi to zabralo, lebo ich nedostala. Len neviem, čo to bolo, tvoja obvodná lekárka by mohla vedieť.

alobalka
5. feb 2018

Po prvom trimestri a nie tesne pred pôrodom je to menej nebezpečné. Informuj sa aj u obvodnej, aj u gyn. Dajú sa zisit protilatky (či si voči kiahnam imunna), len neviem ako rýchlo prídu vysledky. Myslím, že ti môžu nejaké univerzalne protilatky (globuliny) pichnúť. Možno by som si nasadila imunoglukan cps, ale odkonzultuj to všetko s dr. Ak si kiahne ozaj nemala, vírus je najviac infekčný tuším deň pred vysevom a potom prvých pár dní, prenáša sa aj vzduchom. Ja som sa dopredu pred teho dala zaočkovať, lebo tiež som ich nemala. Hlavne kľud, ak ste neboli úplne blízko, vôbec nemusíš ochorieť a navyše si ich možno prekonala a ani nevieš. ..

mapa
5. feb 2018

Ja som sa nakazila kiahnami v 19. tyzdni, prepukli potom v 21. tyzdni. Tiez som ich v detstve nemala. Mala som teplotu okolo 38°C a pre istotu som lezala tyzden na infekcnom, no myslim, ze uplne zbytocne, nijak ma neliecili, len som bola izolovana. Domace prostredie by mi prospelo viac...
Bala som sa nasledkov presne koli tomu, co som citala na internete a aj lekari sa tvarili, ze teda oni nevedia, ci to bude mat nejake nasledky, ale po 20. tyzdni by to malo byt OK...
Bola som potom na specialnom, podrobnom ultrazvuku v centre prenatalnej diagnostiky, kde bolo vsetko OK, len mala bola o nieco drobnejsia, pravdepodobne v dosledku infekcie. Narodila sa zdrava v 38. tyzdni s vahou 2900gr...
Ako 5 rocna potom prekonala kiahne aj ona sama, takze neziskala imunitu odo mna😊 Teraz je z nej velmi sikovna tretiacka.
Neboj sa, aj keby kiahne u Teba prepukli, z najvacsou pravdepodobnostou budete OK 😉.

ave17
5. feb 2018

@hettinka ona píše,ze ich nemala,treba čítať

mirka6661
autor
5. feb 2018

A baby neviete este ci sa nahodou babo nemoze odo mna nakazit? Zacala som 29.tt

lucinocka
5. feb 2018

@mirka6661 suseda mala kiahne v tehu pri konci a maly je uplne zdravy, nic mu nie je ani jej🙂

mapa
5. feb 2018

@mirka6661 pozri moj prispevok vyssie. moja mala sa nenakazila 😉

mirka6661
autor
5. feb 2018

@mapa dakujem za upokojenie

meandbaby
5. feb 2018

@mirka6661 ale ked nemala priznaky, vyrazky, tak nebola infekcna

alobalka
5. feb 2018

@meandbaby praveze infekčný je jedinec už 48hodín pred vysypom. ..s kiahnami by predsa nešli na návštevu k tehotnej. ..

meandbaby
5. feb 2018

@alobalka ano.Pravdu mas. Som si myslela opak.Kvapockova infekcia ako nadcha.

shades3
5. feb 2018

@mirka6661 ja si myslim, ze aj keby si sa teraz nakazila, tak je to OK, po 20 tt uz to vplyv na babatko nema (nemalo by mat). ty si to trosku odskaces, ale babatko uz by malo byt ok. drzim palce x

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre