Ahojte máte niekto skúsenosť? Doteraz som mala tlak ukážkový. Dnes mi bolo z ničoho nič zle aj hlava ma pobolievala tak som si odmerala tlak a bol 154/87 tak som sa trochu zlakla samozrejme si odmerám aj zajtra a ak bude vysoký pôjdem k dr aj s močom len by ma zaujimalo či ste niektorá mala niečo podobné a nebola to preeklampsia? Začínam sa báť kedže sem čítala že je to dedičné, moja mamina ju mala aj pri mne aj pri bratovy preto rodila obe cisarským s tlakom vyše 200/100 a to ani nijak nepociťovala. Budem rada za odpovede
Ahoj, ja soom mala prve tehotenstvo help syndrom (to je tiez s preeklampsiou). A nechcem strasit ale akk by som mala aj na druhy den taky tlak tak by som urcite isla. Ja som bola tehotna a jediiny priznak co som pocitovala boli napuchnute nohy, co som samozrejme pripisovala tomu. (A pak mi kamoska hovorila ze som bola aj v tvari opuchnuta/pribrata). Do nemocky som isla kvoli slabym pohybom tri tyzdne pred terminom a nechali sii ma tak. Pri vstupnej prehliadke mi namerali tlak 180/120 a brutalnu bielkovinu v moci. Nechceli mi verit ze ma ani len hlava neboli. Kedze tlak neklesal ani po liekoch tak mi. Do 4 hodin urobili cisarsky. Teraz som znova tehotna (36tt) a od zaciatku mi hovoria ze sa to mozze ale nemusi zopakovat. Takze tlak si sledujem tiez a v lekarni som si kupila aj tie pasiky na moc, cize si to aj dooma robim. Tak ti mozem odporucit aj to, aspon ako taku istotu. Hlavne ta nechcem strasit, bo u kazdeho je to individualne a tebe mozno da iba lieky na tlak a bude ok. Kazdopadne drzim palce
@miushik765 ja by som rodila cisarskym tak ci tak...ale pri prvom som tiez isla do nemocnice pred stanovenym terminom sekcie,lebo bielkoviny v moci,tlak vyssi,strasne ma vsetko svrbelo a ked pisem,ze strasne,tka naozaj,paty,dlane,brucho najviac....opuchnute nohy som mala strasne,ale zacala som mat aj opuchy ruk a akoby lic...chceli pockat aspon do zaciatku 37tt,no a potom,ked sa mi uz zacali stracat ozvy,po celodennom striedani "pasov"...mysleli si,ze je chyba bud vo mne,ze sa vrtim alebo v pristroji,ze sa pomylil....taaaak som v noci isla na cisarsky.
Jasne,ze som sa bala....ale pozaoruj sa,ak by s ati nieco nezdalo,chod bud rovno do nemocnice alebo k svojmu gynekologovi
a nic sa neboj...ak aj budes v nemocnici...budes pod kontrolou...mne davali infuzky,brala som nieco na pecen,atd...mala som velmi vysoke pecenovky a kazdy den mi brali aj krv,ci to klesa,resp.nestupa nedajboze
este stale mam v mobile fotku ako som tam po dvoch tyzdnoch nakazala manzelovi,ze mam taku chut na bagetu...a on ma odfotili ako ju tam jem-s taaaakou chutou...a o par hodin uz som lezala na stole.
cisarsky nie je strasny....vsade mas rizika...ale babatko von z bruska musi...a uz nech idem sposobom,kt.je pre neho a teba ten najpriatelnejsi
bude to vsteko v poriadku
drzim palce
@miushik765 ajoj pozri si tuto temu,pisala som v nej nedavno https://www.modrykonik.sk/forum/choroby-a-komplikacie/preeklampsia-a-vase-skusenosti-s-nou/
@miushik765 moja kamaratka bedavno bola takto a prisla o dcerku v 8 mesiaci,zomrela vnej,Preeklmpsia je svina bez k lekarovy a nech ta poriadne vysetri a hlavne babo treba pozret!
Dnes si ho od rána meriam a je dobrý tak asi to bola len jednorazová záležitosť aj bábo sa hýbe tak ako vždy 🙂 Ďakujem všetkym za odpovede
@miushik765 tak to som rada kazdopadne sledovat merat a ak zase bude visoky sup sup k doktorovy 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Skusenost sice nemam, ale k tomu lekarovi rano urcite chod. Ten tlak zasa nie je az tak hrozny, aj ked asi bude dr. zvazovat nejake lieky na tlak a budu ta viac sledovat.