Baby v 12t ma ist na glukozovy test, predchadzajuce tehu cukrovka, no ja mam take nevolnosti ze to nedam ani nahodou. Da sa odmietnut alebo musim ist a pit to aj ked to pojde von?
Patríš do rizikovej skupiny, v predchádzajúcom tehotenstve si cukrovku mala a kvôli tomu, že by to náhodou šlo von chceš ohroziť seba i malé? Fú..Odmietnuť môžeš, ja osobne by som to však neriskovala, minimálne by som to konzultovala priamo s lekárom a nie so ženami, ktoré majú panický záchvat z tohto vyšetrenia len na základe rád "JPP" - jedna pani povedala - a pritom ho ešte ani neabsolvovali. 🤷♀️
@evuska135 ak si mala predtym cukrovku tak by som neriskovala. ale skus sa dohodnut ze nemusis pit glukozu, niekde staci ze zena zje dva biele rozky so syrokremom. alebo to posun o mesiac ked Ti uz nebude tak zle. vsetko sa da ked sa chce.
ale v Tvojom pripade je odmietnutie cisty risk, kedze si ju uz mala.
@evuska135 Aj ja som mavala celodenne nevolnosti, ale nedovolila by som si odmietnut. Nastudovala si si, co sa moze stat babatku, ak mas cukrovku v tehotenstve (co je praavdepodobne) a odmietnes liecbu?
Ano bude to konzultovat s lekarom, a viem vsetko co je spojene s cukrovkou, kedze som si nou presla, doma mam glukomer a priebezne si kontrolujem hladinu cukru, takze nestresujete ze hazrdujem. Len som sa chcela spytat ci to niekto odmietol, pripadne bude konzultovat, aby sa to presunulo. Kedze som tu vodu pila uz 2x viem, ze aktualne pri nevolnostiach to nedam.
Odmietnut mozes urcite. Zvazit si musis ty uz ci je to dobre ci nie
@evuska135 ja som to absolvovala u diabetologicky, tam mi vedeli resp. boli ochotní naratat potrebný počet jednotiek z jedla. Alebo sa skús poradiť s lekárkou, či by nestačilo stravovať sa nizkosacharidovo a aj si doma merať cukor...Ja som tiež moc nechcela ten test absolvovať, je to veľká nálož cukru, ktorá sa dostane cez placentu aj k bábätku, pričom môj inzulín, sa mu vraj nedostane a musí sa s tým vysporiadať sam. Snáď to múdre hlavy majú 100 percentné overené, že to babu neškodí. Ako jasné, že keď niekto dokáže taketo množstvo cukru hocikedy zjesť, nerieši nejaký zatazovy test, ale ja sa tak dlhšie už nestravujem, tak mi to nebolo jedno.
@evuska135 pri druhom a treťom tehotenstve som ten test odmietla, lebo som bola podstatne mladšia a pri prvom tehu bol negatívny. Gynekológ s tým nemal najmenší problém. Teraz som napokon išla, zjedla som ochutený jogurt, 1 rožok a cca 3,5 dcl džúsu. Bolo to príjemnejšie ako vypiť tu glukózu, ale dobre mi z toho tiež moc potom nebolo....
Nechápem, prečo robíte drámu z vypitia trochu sladkej vody... stací sa ísť mrknúť do mekáča ako sa tam tehotnè ládujú coca-colou
@evuska135 ahoj odmietla si to nakoniec? Ja tiež zvažujem, mne po jednom teste vyšla falošne pozitívna cukrovka čo ani diabetologicka nechápala lebo hodnoty po jedle úplne v norme, pri druhom dieťati bol test negatívny. Ale veľmi zle som to znášala, 3 dni mi bolo dosť zle, cize teraz pri treťom zvažujem aspoň keby sa to jedlom dalo nahradiť.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
kamoška odmietla.. je to odporúčané vyšetrenie.. nie povinné