Môžem mať kvôli hemoroidom sekciu?

veronikat9
15. jan 2021

Mozem mat kvoli hemoroidam sekciu? Mali ste uz niektorá? Zvykla som mat hemoroidy aj pred tehotenstvom, vnutorne aj vonkajsie, ale uz davno som nemala , no teraz pocas tehotenstva uz 2-3x mala vonku.

luccija
15. jan 2021

@veronikat9 ano na odporucenie lekara

gelifil
16. jan 2021

to vazne by si toto podstupila?

horalka1986
16. jan 2021

Podla mna je to blbost. Podstupit sekciu len kvoli hemeroidom. Ja som mala v druhom tehu velke problémy. Po porode mi vyliezol taky jak moja päst. Pri tretom som ich mala este pred porodom a po porode som nevedela ani sedet ani lezat ale sekciu by som kvoli tomu urcite nevolila.

ruzovakrava
16. jan 2021

@veronikat9 záleží jedine od pôrodnice, resp. pôrodníka, ja som mala obrovské bolesti jazvy po predchádzajúcej sekcii a nikto, nikto zo 6 lekárov ktorým som prešla cez ruky, mi sekciu neodobril a to som ju chcela. A aj iné diagnózy tam boli.. S hemoroidmi má pred pôrodom aj po pôrode problémy väčšina rodičiek a verím ti že je to neskutočná bolesť ale pochybujem že v týchto časoch, kedy skoro všade tlačia do prirodzených porodov, by ti niekto urobil sekciu skrz toto.

lenka2710
16. jan 2021

@veronikat9 sesterka mala dosť vážne problémy, chodila kvôli tomu aj na hematologiu a gynekológ jej sekciu neodobril, rodila normálne! Teraz dosť tlačia na to, aby žena rodila prirodzene, niekedy sa mi to zdá až prehnane! Kamoška mala dokonca malú otočenu naopak a tiež ju presviedčali, aby šla prirodzene 🤦‍♀️

veronikat9
autor
16. jan 2021

@gelifil jasne. Ja sekciu vidim ako tu “ lahsiu “ cestu 😏 mozno nemam pravdu, uvidime.

monro
16. jan 2021

@veronikat9 pre dieta aj pre matku je prirodzený porod lepsi....samozrejme ak nie su komplikacie...

edit2612
27. jan 2021

@horalka1986 mozem sa spytat co vam na to pomohlo alebo to riesil nejaky dr pocas teho? mam s tym uz tyzden problem a som akurat tri mesiace do porodu.

hefo
27. jan 2021

Ja neviem, ale podľa mňa sekcia je horší chirurgický zákrok (a s väčšími trvalými následkami) než operácia hemoroidov Longovou metódou (bol som na nej pred štvrť rokom) - radšej pár mesiacov po pôrode, keď sa situácia ukľudní, ísť si dať hemoroidy operovať (počas tehotenstva to asi nie je možné resp. bezpečné). Po operácii Longovou metódou po pár dňoch človek môže fungovať skoro normálne, akurát si musí nejaký čas dávať pozor na vyprázdňovanie, umývať si konečník a užívať vlákninu.

horalka1986
27. jan 2021

@edit2612 klasika. Iba Factu masticka.

basska_b
27. jan 2021

Je to normálny stav v tehotenstve. Oni ca. 2 mesiace po pôrode zmiznú. To ťažké brucho tlačí na žily... mne v tej oblasti vystúpila taká vretenovitá žila, až mesiac dva po pôrode zmizla. fakt nie je vôbec žiadny problém rodiť prirodzene. Za nič na svete by som sa nenechala len tak dobrovoľne rezat (a to mam sekciu žiaľbohu nedobrovoľne za sebou)

veronikat9
autor
27. jan 2021

@edit2612 ja odporucam Hemostop gel!!! Uzasne nieco

rybkatinka
27. aug 2021

@basska_b ani keď po poslednom pôrode som mala von pomaly celú sliznicu, bolesti neskutočne a zle sa to hojilo? Ani hemostop ani nic nejak extra nepomahalo a teraz v druhom tehu (rodit budem necelý rok a pol po prvom) sa toho dosť bojím, ale sekcie tiež... Pretože aj zahojena po pôrode mi to tam ostalo dosť veľké a v tehotenstve sato bude zhoršovať... Tak váham ci to nejak riešiť alebo súhlasiť prip. So sekciou (o tej hovorili uz po prvom pôrode, vzhladom na rozsah a stupeň poranení)..

rybkatinka
27. aug 2021

@rybkatinka mala som az črevo von vlastne akoby...

basska_b
27. aug 2021

@rybkatinka uff, tak to je asi na konzultáciu s lekárom 😨

minyminy
15. mar 2022

@horalka1986 ahoj viem ze stara tema, aleaj ty krvacali?

horalka1986
15. mar 2022

@minyminy hej hej a dost.

minyminy
15. mar 2022

@horalka1986 aj trombotizujuce boli, ci to si uz nepamatate?

minyminy
15. mar 2022

@horalka1986 ha ved mi sa pozname 😆 pisem ip

kikavadi
15. mar 2022

Prvý pôrod som mala sekciou (neplánovane, akútne). 9 mesiacov po pôrode som si dávala hemeroidy do poriadku, katastrofa. Jednoducho pri tých kontrakciach a tlakoch mi hemeroidy aj tak vyliezli a nič nepomohla sekcia v tomto. Paradoxne druhý pôrod som mala prirodzený a hemeroidy ozaj malinké a do 3 týždňov to bolo úplne v poriadku. Takze cisársky nie je zárukou, že nebudeš mať hemeroidy horsie.

veronikat9
autor
16. mar 2022

Uz to je jedno 😂 porodila som prirodzene, nenormalne hemoroidy som mala…. Aj mesiac po. Nevedela som chodit, sediet vobec. Bolo to katastrofalne. A ani teraz to neni ako predtym 🙂

snowfall
9. máj 2022

@veronikat9 ahoj. Ja mam s tym problem teraz. Ako si to liecila?

veronikat9
autor
17. máj 2022

@snowfall ahoj, teraz som si vsimla otazku. Mne pomohlo HemoStop gel

zajaciq
15. nov 2022

@basska_b 42
.mehm4m2n22nn2ggn2n2m2n2t.hjikeg.

nonilaka
13. aug 2024

@veronikat9 Dobrý deň, a teraz spatne by ste volili radšej sekciu? Ja som pri malej to mala strašne a teraz som tehotná a už to začína a to som len v 5 mesiaci, doktorka už teraz zvažuje či by nebola lepšia sekcia, ale teda ja mám veľmi dobre spomienky na prirodzený porod a chcela by som to dopriať aj druhému babu.
Nebolo to úplne ok ani keď už som nebola tehotná, čo bolo obdobie cca 2 rokov

veronikat9
autor
14. aug 2024

@nonilaka dobry vecer 🙂 no teraz uz neviem.
Asi by som este raz isla do prirodzeneho porodu, hoci mam z toho strasne spomienky, ale volila by som to.
Mam znamych ktory rodili s cisarskym rezom a hovoria ze to je ovela horsie ☹️
Prajem Vam vela sil a zdravia. 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre