Ahojte od začiatku tehotenstva si picham injekcie clexan na riedenie krvi, aktuálne som v 20 tt a na zadku a boku sa mi urobili tak väčšie červené mapy a občas svrbia ..nie celý deň, len príklad dva krát za deň si uvedomím že svrbia ...postupne som si to skúsila natierat imazolom, holtovym krémom, canestenom, fenistilom a zatiaľ to tam mám nejak to nepomaha
Injekcie si picham do brucha 🤔 môže to byť alergia na tie injekcie alebo to by sa mi prejavilo pri mieste v pichu. Ďakujem
ja som tiez mala alergiu na Fraxiparine ale iba v mieste vpichu, opuchy, modriny a svrbenie - toto, co popisujes podla mna skor nesuvisi s Clexane bude to nieco ine, lekarovi by som to spomenula urcite, pripadne si skus v lekarni kupit Zodac (antihistaminikum, predpisovala mi ho alergologicka v tehotenstve), ci tl nepomoze, ak to je alergia na nieco
Ja som mala alergiu na fraxiparine - prejavovalo sa mi to veľkými svrbiacimi tvrdými červenými hrčami - v mieste vpichu (ako aj kočke nado mnou), takže sa prikláňam k názoru, že to budeš mať z niečoho iného. Nemenila si prací prášok, aviváž, alebo nemáš nové spodné prádlo, legíny,.....čokoľvek?
@petamich ďakujem za tip zodac mi nedávno dala lekárka kvôli chorobe a zostal mi. V každom prípade asi zájdem zajtra za obvodnou nech sa na to pozrie ..osobne mi to príde ako alergia na chlad ( podobne som to mala keď som.chodila v zime behávať a bolo aj -4, prišla som domov a toto sa mi spravilo ) lenže som stále doma 🤔 snažím sa používať detský prášok persil aj na naše oblečenie, občas kúpim nejaký ten fialový persil. Ale budem musieť pátrať že čo mi to robí ...ale som rada že clexan to pravdepodobne nie je.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj, poradit neviem, radsej kontaktuj dr. mne sa po 4 tyz pichania Fraxiparinu do brucha objavila nan alergia, presla som na stehna a tam po 2 tyz. Po zmene na Clexane to preslo. Ale u mna to bola cervena mapa v mieste vpichu priblizne 3 dni a hrozne svrbenie v tom mieste, hlavne v noci..