Ahojte, je vhodný cakankovy sirup počas tehotenskej cukrovky?
ôk tak sa teda ospravedlňujem. Ale otestuj si to. Vraj aj celozrnné potraviny sú na tehu cukrovku dobre, mne po nich vystrelil cilikor brutalne - a to som jedla na gramáž odporúčanú.
@meg12345
ahoj ten brezový cukor a Stevie môžeš. Čakanky som nevedela preložiť do nemčiny 😁 Ale dalsi utorok idem na diabetol8gicku poradu/také miniskolenie co jest a co nie 🙂.
Môžeš mi toho napísať viac, čo ťa napadne, spíšem si to a všetko sa ti opýtam. Tu to je super zorganizované 🙂.
Ja viem tak ze cakanka je silno sladka a nedava mi logiku pridavat sladkost a este ked mas cukrovku. No ja nie som na sladenie, lebo citim ako cukor vsetky sacharidy aj mliecny cukor a pod a vyhladavam skor opacne chute teda kysle, lebo cukor je prakticky vsade, ale ked uz mas tu potrebu ze ti to chyba k spokojnosti, tak si proste odmeraj male mnozstvo podla sacharidovych jednotiek a to by si mala vstrebat cokolvek podla mna a skontroluj glykemiu.
@leidin čakanka má sladkú chuť a nezvyšuje glykémiu...čo je na tom ťažké pochopiť, že to človeku chutí napr.v bielom jogurte, ktorý by som zjedla len so sebazapretím. Ja som si sladila ráno stéviou kávu a jogurt s tvarohom týmto čakankovým sirupom. To nie je na to, aby si človek zalieval všetko. Ale pri teho cukrovke, keď človek môže zjesť pol jablka denne a glyčku mu zvyšujú ešte aj sacharidy ako chlieb, zemiaky a ryža, je tých zákazov veľa. Ja som tolerovala 120-130g sacharidov denne, diabetologička s tým bola ok. Viac som netolerovala.
@leidin tak každý mame iné chute, mne zase sladke chyba, tak som si ho chcela “dopriať” aspoň pri čaji … kebyže neexistuje žiadna forma tak prežijem, ale zase keď trošičku môžem aspoň tej čakanky alebo brezoveho cukru tak ma to uspokojí aspoň raz za čas 🙂 preto som sa pytala
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@meg12345 na internete píšu, že má glykemický index 5, takže je vhodný. Ak si chceš byť predsa len istá, daj si z neho málinko a otestuj sa pomocou glukomeru ;)