Môže zato malo plodovej vody ?
toto si pamätááááám úplne jasne.(len tie týždne neviem no asi nejako takto to vyzeralo)..mne Dr. povedal na ultrazvuku, že malý má hlavu na 30tt, tú stehennú kosť na 27tt, a takýmto spôsobom ho pomeral a ani jeden údaj nesedel na daný týždeň... navyše mi povedal, že mám predčasné starnutie placenty a vôbec mi nepovedal čo to znamená a takto som bola 2týždne takmer v infarktových stavoch keď sa mi krpec v bruchu chvíľku nehýbal.. akože KĽUD!!! koniec tehotenstva som prežívala len na pocitoch už nech je vonku, lebo vo vnútri mu pomôcť neviem... a vieš čo? Narodilo sa mi zdravé dieťa a ešte bol k tomu aj väčší ma 53cm všetko pekné, primerane k telu bábätka,20prstov, 1pipík no paráda 😀 hlavne kľud... nestresuj je to normálne, že tie údaje nesedia na chlp presne je to všetko merané len podľa poslednej mrchy tam sú 2týždne hore-dole lebo počas tých 2týždňov nikto nevie kedy si otehotnela nesmieš to brať tak vážne.. uži si Vianoce, hladkaj bruško a pohoda 🙂 neboj všetko bude ok 🙂
@adulik91 podla mna moze, ja som mala presne toto iste, v 34tt zistili malo plodovej vody a zrazu dieta nezodpovedalo "tabulke", potom som chodila na kontroly 2x do tyzdna, odhadovali velkost tusim 1900g, nakoniec sme to potiahli do 38tt, mala sa narodila s 2420g a dr. povedal, ze fakt mala velmi malicko vody
Napisali ti diagnozu IUGR? Aj my sme ju mali asi od 35-36tt akurat co som sa vystresovala a babo je krasne zdrave, vsetko v norme ani chyru ani slychu o nejakej "retardacii". Kazde babo sa vyvija svojim tempom, vela zavisi aj od genetickych predispozicii od rodicov, ak mate obaja krastsie nohy (mate taku stavbu tela) tak aj babo bude po vas...
Kym sa doktor priamo nevyjadril o patologii, tak by som sa snazila ostat kludna 😉
Tiež sme si zažili podozrenie na rastovú retardáciu... Tento názov som dovtedy nepočula a keď mi ho prvý krát dr. povedal na po uzv v 30 tt, oblial ma studený pot a mala som veľký strach o malinkú. Boli sme aj hospitalizované a sledované, či malá rastie, ale všetko nakoniec dobre dopadlo. Malá sa narodila 37+0 s váhou 2,65 kg a 47 cm, miery úplne v norme a teraz mi tu behá 15 mesačná krásna bambuľka 🙂 Už si nepamätám, čo sme mali menšie a čo väčšie, tuším stehennú a ramennú kosť kratšiu a hlavičku zasa väčšiu. Pamätám si z toho všetkého len ten strach. Myslím, že môžeš byť kľudná. Nech vám to dobre dopadne!
neboj sa aj do mensej hlavicky sa zmesti vela mudrosti...treba mysliet pozitivne 😉
presne ako pise iwesska, rozdiel mensi ako 2 tyzdne sa neriesi, lebo to NIC neznamena, je to uplne normalne a myslim, ze vacsina plodov nema "zladene" rozmery jednotlivych casti, my sme ani na jednom merani nemali - furt bol tyzden az dva hore dole medzi stehnom, hlavou, ramenom atd atd..
Nikdy lekar ani pol slova nepovedal a tvaril sa, ze je to uplne v poriadku a veru aj moje dieta je uplne normalne, krasne a nic mu nechyba 😉
zas aj lekar je len clovek a predsa pri tom merani milimeter hore dole trafi ultrazvukom a hned tam par dni nesedi - preto to ani neriesia, to uz by musel byt sakra rozdiel, aby to stalo za uvahu, nie tyzden! 😅
a k tym meraniam este - moj gynekolog je spicka v utz a na jednej poradni mi povedal, ze vazi 1800g... a napokon sa o MESIAC neskor narodila (predcasniatko..) a mala 1650g, takze sa riadne sekol.. a teda dcera bol riadne vyzivovana, nezistili ziadnu chybu, ze by stracala na vahe posledny mesiac..)
uplne bezne sa pri odhade vahy seknu aj o pol kila, je skor vzacne, ako to "tipnu" presne 😅
Na okraj temy: najlepsie je ako vsetkym tehotnym radia, ze maju byt pokojne, vyrovnane a pod. a tresknu im pocas tehotenstva kopec takychto sprav. Akoze na konci tehotenstva asi kazda z nas - zelezna lady. 😀
Moja malá (teraz 19 mesiacov) mala na sone - hlavičku o týždeň väčšiu, telíčko menšie o 2 týždne a obvod bruška menší o 5 týždňov ako mala mať. Zaostávenie môže signalizovať poruchy prietokov. Ale pokoj: každé bábo sa narodí iné - sú menšie bábätká a sú aj nad 4 kilá. Keby to bol veľký rozdiel - posielajú do nemocnice na pozorovanie. Ja som išla na konci 34 týždňa a malá sa narodila na konci 36 týždňa - musela sekciou. Lebo sa tie prietoky zhoršovali. Za tie 2 týždne nepribrala ani gram - všetci mi hovorili, že váha nie je podstatná ale dovyvíjanie orgánov. Mala 1910g. A k tým meraniam - dvaja doktori odmerali to isté bábo s rozdielom 300g.
mne len par kvapiek kvapkalo ked mi pustili vodu, a vsetko je ok
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Co ja viem, tak rozdiel mensi ako 2tt sa neriesi. Moj maly mal cele tehotenstvo hlavu o dva tyzdne vacsiu ako cely zvysok tela a je uplne normalny 🙂 A co ti povedal Dr.?