Stretli ste sa s tým? Ako opuchaju ruky,nohy,tvar, môže aj brucho ?
@dominikamacakova vtipné, toto na koniku milujem ,niekto ma problém a my sa poďme za každú cenu snažiť byt vtipné. Pekný deň Vam prajem
Tiež celkom nechápem, ako myslíš, ze opuchnuté brucho..ono sa proste zväčšuje.
Zdá sa ti príliš veľké, mäkké, naliate ci ako? Len v jednej časti alebo celé?
@jaskolka spodok brucha, mam taky divny. a 3 dní uz keď si zatlačim tak mi tam ten odtlačok zostane, včera mi tu niekto napísal ze je to opuch. Stále neviem co mam robiť a co si o tom myslieť. Mam zvýšené riziko vysokého tlaku čiže asi môžem opuchy očakávať ale brucho ?
Moze opuchnut ak brucho, hlavne podbrusko. Mas tie opuchy aj inde? Tlak mas vysoky, alebo len riziko, merias si ho doma? Bielkovinu v noci nemas?
Daj fotku. Napis do skupiny Zdravotníci na MK.
@anavixy bielkovinu v moči uz mam, že na jeden krížik zatiaľ. Nohy ,ruky mi neopuchaju ani tvar. Len to brucho. A tlak zatiaľ v norme meram si 3x za deň, najvyšší som mala 135/87.
@anavixy a áno spodok brucha a podbruško, si prvý človek co mi napísal, že sa to.moze diať. Máš skúsenosť alebo ako? Dr na mňa pozerala ako na sibnutu, jej odpoveď bola "nemyslím si, že Vám opucha bruhcho"
*brucho. Už si pripadám ako blázon ale naozaj mam strach o babo
Tak zatial podla mna, podla toho co ja viem, to na preeklampsiu nevyzera, urcite si ten tlak sleduj doma, tiez opuchy a bielkovinu na poradni klasicky a ak by si mala tlak vysoky, bolesti hlavy, nevolnost napr, tak chod na pohotovost. Ja som suspektnu preeklampsiu mala v tehotenstve (vyssi tlak, zvysena bielkovina, mierne opuchy- pre mna skor nebadane), pracujem v porodnici, moja gynekologicka je aj moja kolegyna a takuto info mam teda odtial. Neviem v ktorom si tt a aka je tvoja stavba tela, ci nemoze byt brusko len klesnutejsie a na spodku brucha tuk, teda je maksi, aj ked chapem, ze pises ze ti tam zostava dolik po zatlaceni…
Nasla som jeden clanok o preeklapsii (neskorej gestoze) na mama a ja a tam som ta aj chcela odkazat na poradnu 🙂 su tam dve poradne gynekologov, ak mas pochybnosti, skus napisat tam, mozno ta upokoja. 🍀
https://mamaaja.sk/chore-dieta/tehotenstvo/teho...
@anavixy ďakujem veľmi pekne, určite sa budem sledovať. Tiež som si myslela ze som trochu pribrala v tehotenstve tak to bude tým, ale zaskočilo ma keď som sedela a držala sa za spodok brucha a keď som dala ruku preč normálne mi tam zostala odtlacena do vnútra kože, od vtedy si to sledujem a nepáči sa mi to. Ďakujem ešte raz
Ahojte Som V 8 tizdny tehotenstva Cítim sa ako bi som Mala Napuchnute Brucho. Stale nemôžem nic jes Cítim sa pllna??? Bojím sa Trochu 😌
Ahoj, nepíšeš, ktorý si tyžden tehotenstva alebo mesiac, každopádne žena vo vyššom štádiu je aj zavodnená a skôr, ako opuch, to môže byť to zavodnenie. aj kamosky to tak mali.
Fú nepočula som o tom no v každom prípade ak máš čo i len divný pocit a niečo sa ti nezdá choď si za tým jednoznačne. Držím moc prsty.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Brucho v tehotenstve opúcha do nevídaných rozmerov