Môže ublížiť častejší stres bábätku?

klaudi965
23. máj 2014

ahojte baby. už nevládzem. moja mama je alkoholička takmer. otec je v zahraničí v práci. ja som tehotná v 18tt. A od začiatku len stres, zjapot doma a podobne. snažím sa ja nekričať a neriešiť to no niekedy to nejde. inde bývať ísť nemám kde, kedže s priatľm ideme až o necelý rok na byt a niekedy neviem prestať ani plakať. strašne sa bojím o bábetko. Nemôže mu to nejak príliš uškodiť ? naozaj ho strašne ľubim a aj mamina sa na neho teší ale ked ona pije každý deň okrem pár dní v roku a nikoho nepočúva ona tak ževraj rieši svoje problémy. ja sa s nou takmer každý deň pohádam preto že je opitá lebo neznesiem alkohol v takýcto množsvách a záleží mi na nej.

jurly
23. máj 2014

moze a nemusi

lucinocka
23. máj 2014

nemusi, ale moze sa ti narodit taky nervak jak je moja a len potom budes plakat po nociach 😀

elina25
23. máj 2014

Ja som bola celé tehu nervná a malá je smejo vysmiaty 😀

tilda
23. máj 2014

Nestresuj sa este i tym,ze je babo v strese. Neboj sa, hlavne ze malicke citi,ze ju ho mas rada,to je dolezite. Skus radsej nejak prestat riesit maminu, uz len rok 😉

hnedka
23. máj 2014

takto riesi problemy? ake problemy?Treba sa najskor naucit spolocne riesit problemy vsetko vycistit vypurovat a potom sa hned lahsie dycha. Co sa tyka stresu len tolko ze je to druhy zabijak v rebricku umrti. ale to urcite sama vies to bolo len tak na okraj.Co prezivas ty je samozrejme ze preziva aj tvoje dieta ,ale to urcite vies aj sama nechcem ta strasit ale ani ti malovat ruove okuliare pretoze stress je horsi ako "facka" A K FRAJEROVI NEMOZETE IST BYVAT? alebo k jeho tvojej buducej svokre? je to Problem? Mysli na male a nedavaj mu pocitit zu teraz stres zazije si ho habadej ked bude na tomto svete.Mysli na to!

kkatusa123
23. máj 2014

nooo ja som bola v strese cele tehu. hluk, krik, buchot (krcmarka) . a teraz si pri malickej nesmiem ani kychnut, hned sa rozplace... boji sa. ale inak je to usmievave, statne dievcatko. pruuser bude, ked dostanem chripku 🙂

mirkava
23. máj 2014

Kašli na všetko, zatvor sa do izby a nevšímaj si to čo nechceš, malé je najdôležitejšie... dieťatko cíti všetko....

tinacho
23. máj 2014

No ja mám v podstate kľud od začiatku až do dnes. Rozčúlila som sa ako pes a malej sa to teda vôbec nepáčilo a tak ako sa dnes hýbala a pokračuje to až do večera. Dokonca sa mi zdá, že už aj bruško ma nejak bolí. Idem hodiť magnézium a spať. Takže skús menej toho stresu, vidím čo to robí......aj keď niekedy sa nedá 😢

30tnicka
24. máj 2014

Ja som na tom trosku podobne, okrem toho kriku. Mam problem s rodicmi a dost sa trapim... Otocili sa mi chrbtom a je to pre mna bolestive. Som smutna a mam sa tesit z babatka... Samozrejme sa tesim, a snazim sa s kludom a spokojnostou zit dalej, aj ked to ide tazko. Drzim vsetkym palce, nech je vsetko ok 🙂

tanyan
24. máj 2014

Nie som si istá, ale myslím, že existuje možnosť, aby si v čase, keď bude "pod vplyvom" zavolala záchranku a možno by si ju mohla dostať do nemocnice (najskôr detox a potom liečenie). Alkoholizmus je choroba a musí sa liečiť. Ak ti na mamine záleží, tak ťa to bude trápiť aj keď sa odsťahuješ. Je to smutné, ale niekedy musia byť deti silnejšie ako rodičia. Držím ti palce, aby ste boli aj s drobcom v poriadku a dúfam, že tvoja mamina vyhrá nad touto zákernou chorobou.

domi1988
24. máj 2014

Ja som mala cele tehu fakt mega stres, ja som nic ine nerobila len sa roz ulovala a plakala.. kupili sme byt, prerabka nas tlacila, aby sme do porodu vsetko stihli zariadit.. bola som na to prakticky sama, priatel v nemecku.. dotoho som byvala u nasich no akoze pomoooc, mama iny nazor ja iny nazor.. a tiez som sa bala, ze tolko stresu, ze ja budem mat asi fakt zle decko.. a mala je taka dobra a vysmiata, ze sa smejeme ze ju v porodnici urcite vymenili 😀 takze hlavu hore, vsetko bude fajn..

wewe22
24. máj 2014

ja som mala stres pri prostrednej ale nie taky ako ty ale z toho ze som bola ryzikova a starsej som sa nemohla tak venovat v podstate som ju cele dni nevidela a z mojej potvorky je teraz taky ignorant ze az mozno ho to pripravi na zivot
ale ine som chcela snaz sa ukludnit, mamu si prestan vsimat skus s nou komunikovat uplne minimalne a ona mozno aj pod vplyvom okolnosti prehodnoti svoj postoj aj ked z vlastnych skusenosti viem ze s alkoholikmi je to tazke drzim palec

cmulinko
24. máj 2014

Klud a pokoj som mala jedine pri prvom synovi...vtedy ma este nemal kto vystresovat.Spala som od nevidim do nevidim a naozaj prvy syn je z mojich 3 deti taky vlazny pohodak 😀 Pri najmensej som si vytrpela dost v praci.Pracujem v hluku kde musim nosit chranice na ucho cely cas,doma som mala 2 malicke deti ( 4 a 2 rocnych ) a musela som cez den makat aj okolo nich. Pracovnu dobu mam od 16.30 do 00.30 takze domov som chodila ako zbity pes.Stres a nervozita bola na dennom poriadku.Dcerka sa mi narodila zdrava a krasna ako obrazok,ale niekedy mam pocit,ze ona je skor dar od certa 😀 😀 😀

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre