Môže to byť tvrdnutie bruška?

22. jún 2024

Ahojte, som v 25 týždni a prvorodička, čiže pochopiteľné sa ešte vo veľa veciach nevyznám a všetko je pre mňa nové. Už asi dva týždne niekoľko krát v priebehu dňa mi akoby stvrdne podbruško, nič viac, brucho je mäkké, len podbruško tvrdé. Trvá to asi pár sekúnd, myslela som si najskôr že bábätko sa tam len natlačilo, ale asi to bude to tvrdnutie, čo si o Tom myslíte ? Samozrejme to poviem aj doktorovi ale kontrolu mám až vo štvrtok.
Ďakujem za Vaše názory.

misickaminnie12012
22. jún 2024

necakaj do stvrtku! ja som porodila v 25 tt a nedopadlo
to dobre.. takze druhe tehu hned ako mi zacalo tvrdnut brucho odlezala som si v nemocnici a kludovy rezim aj doma ale to mi zacalo az v 28 a pokracovalo to takze zas kludovy rezim.. tvrdnutie bruska v takom tyzdni je to dost skoro .. daj si magnezko aj 3x1 alebo 3x2 ja by som ale necakala a isla by som na pohotovost lebo radsej ist 100x zbytocne ako raz neist a si to budes vycitat potom .. hlavne sa setri .. ja som nemohla chodit ani do obchodu len na wc a lezat , dufam ze to neni tvoj pripad len aby si to nebrala az tak na lahku vahu

marcela199
23. jún 2024

Ahoj, ja som 29tt a tiez to sem tam mam, lekarka povedala že je to normalne ked to pride na par sekund🙂 maternica sa precvičuje a rastie. Pokial to nieje nejak extra bolestive, nekrvacašani nešpiniš a je to len raz za čas tak by som na tvojom mieste počkala do kontroly a potom to povedala dr, mne nenasadila ani magnezium vraj zbytočne budem do seba davať umeliny. Skus fatru mineralku, alebo nejaku co obsahuje vela prirodnych mineralov.

misickaminnie12012
24. jún 2024

@marcela199 ja som presne toto vtedy citala na modrom konikovy ze sak to je normalne a keby som bola isla vtedy hned na nemocnicu a nebrala to na lahku vahu maly mohol moznobyt medzi nami.. takze tak 🙏🏻 preto viem ze to nwni sranda moze to byt jeden pripad zo 100 z 1000 ale netreba to podcenovat

oblecenie99
24. jún 2024

Ja som napríklad ani netušila, že je to ono a vždy sa mávlo rukou, keď som na to upozornila. Dopadlo to našťastie dobre, ale bolo to podceňované a pôrod som mala komplikovaný.

autor
24. jún 2024

Nakoniec som bola na pohotovosti a vďaka Bohu je všetko v poriadku, malý je otočený KP a ako sa hýbe tak bruško tvrdne, krčok mám 42 MM a neotváram sa, takže som šťastná, že zatiaľ všetko ok 🍀

marcela199
24. jún 2024

@misickaminnie12012 jasne, ja nehovorim že to treba podceniť iba že mam to iste a všetko je ok. Ale ako som napisala ked si mysli slečna/pani že je potrebne sa dať skontrolovať tak určite radsej ist ako čakať v neistote, myslim si že každa musi vedieť kolko je ochotna zniesť/čakať a čo už nieje v norme.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre