Ahojte. Včera som bola na kontrole u svojho dr kde bolo všetko v najlepšom poriadku len tlak som mala vyšší (146/85) ale večer som dostala strasne bolesti od pupka nahor. Také ako kŕče. Musela som si dat tabletku. Potom to prešlo a som aj teraz v poriadku. Ale hľadala som co to môže byt keďže to maternica nieje. A našlo mi ze preeklampsia. Prosím vás sú tie kŕče jeden z priznakov? Bábätko je ôk kopka normálne. Som v 20tt. K doktorovi idem 4.10. Určite sa na to budem pýtať. Ďakujem.
No a teraz más aký tlak? Kontrolujes si ho? Máš opuchy na končatinách, máš v poriadku moc?
Ja som mala preeklapsiu pri treťom dieťati, okrem tlaku a opuchov som nemala nič iné(a presne ako komentar nadomonou - veľmi ma bolela hlava a inak ako bežne lebo som migrenicka). bolesť mohla byť spôsobená aj črevami, najmä ak to prešlo.. bolia viac a inak keď už je dieťa veľké a orgány sú posunuté.. ak si si neistá choď k dr aj mimo poradne.. prešetrí tá a ukľudní..
U mna boli len tieto priznaky: trochu vyssi tlak, vypadky zorneho pola,a sialene migreny.
Ja som mala preeklampsiu, krce som nemala- mala som vysoký tlak, bielkoviny v moci, napuchla som, a mala som závrate. Držím palce.
Pri preeklampsii mozu byt aj bolesti brucha, zvracanie.. neviem co presne ta bolelo, ci akoby zaludok alebo len nespecificky brucho, ked ti to preslo po tabletke (a po akej tabletke?). Kazdopadne zakladnymi priznakmi preeklampsie je vysoky krvny tlak, proteinuria (bielkoviny v moci, musia ju kontrolovat na poradni) a opuchy (nemusia a mozu byt vyrazne). Mozu sa vyskytnut aj bolesti hlavy, to je tiez pomerne caste ale same o sebe to nemusi znamenat preeklampsiu. Dolezite je teraz sledovat si tlak, ak by si ho mala dlhdoobo zvyseny, treba to riesit a odkontrolovat aj bielkovinu v moci (idealne v labaku po 24h zbere mocu). Ak mas doma tlakomer, meraj si priblizne v rovnakom case v klude tlak a ak by bol vacsinou alebo stale vyssi (>140/90), tak kontaktuj lekara.
Mala som akoby bolesti žalúdka. Ako stali krc nnietupe ale skôr bodave. Dala som si len paralen. Teraz sa cítim dobre. Bolesti hlavy mávam klasické a opuchy som zatiaľ nespozorovala. Bielkovinu v moci som nemala včera. Stále sa na to pýtam
Len ten tlak mi kus vytkli inak všetko v poriadku.
Musis si merat tlak. Taka bolest nemusi mat nic s preeklampsiou.
Bolest zaludka je v tehotenstve casta, produkuje sa viac kyseliny plus polohove zmeny a pohyby babatka, no paralen na bolavy zaludok nie je podla mna uplne idealna terapia, ale tak ked zabralo… 🙂 skus si pytat helicid/nolpazu, ak by si mala zaludocne tazkosti. No ak by to inokedy neprechadzalo alebo by sa objavilo aj zvracanie, vyhladaj lekara (mala som to v tehotenstve 2x, v 3. trimesti som bola aj hospitalizovana, nikto nevie z coho, preeklampsia len suspektna).
@jana_eyre_2 no mne nic nebolo, ani opuchy, ani bielkoviny, len vysoky tlak (ale teda len od toho 34-35. tyzdna vyssi a v 36 uz vysoky na tabletky). A dost panikarili lekari. A neskor uz aj ja.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Merat 3x denne tlak, keby nameras 2x zle, boli hlava, zavrate, opuchy ruk, tvare, okamzite smer nemocka