Ahojte baby, môže potrat na začiatku 4-5tt prebiehať bez bolesti? Neboli ma nič ani brucho ani kríže, len už od začiatku spinim, minulý týždeň mi bolo potvrdené tehu ale bolo vidno len gestacny vak podľa ms som mala byť v 6tt podľa sona 4tt, dr mi dala duphaston na udržanie a povedala že mám prísť o dva dni, cez víkend som aj v sobotu aj nedeľu zakrvacala nie veľa možno tak na jednu vložku tiež bez bolesti prešlo to zase len minimálne hnedé spinenie, od pondelka som doma lezam mať kľud spinenie je raz silnejšie raz slabšie, dneska som zase trochu zakvacala ale tiež bez bolesti, zajtra idem k dr na kontrolu. A aby som to objasnila ja viem že žiadne spinenie a a krvácanie v tehu nieje OK ale ja som sa rozhodla to nechať na prírodu a vyčistiť sa sama už mám dva kyrety za sebou a tretí už nechcem. Tak by ma len zaujímalo či to potracanie môže prebehnúť len tak že žena krváca. Pri prvom spontannom v 15tt som krvácala ako z vodovodného kohútika. Ďakujem za prečítanie 🙂
@petamich Ja si tiež myslím že u mňa sa to rozbieha práve, je to také ako slabšia menštruácia to krvácanie ale úplne bez bolesti, radcej by som bola keby sa vycitistim sama
nie vždy krvácanie znamená potrať.... Pri jednom tehu som krvácala 3 krát - masívne , zakaždým som skončila v nemocnici ...a dcéra sa narodila v termíne ...
@deti95060810 áno ja viem že nemusí to byť stále potrat ale ja mám taký vnútorný pocit že to nieje dobre tehotenstvo už od začiatku je to cele nejaké čudné ako nerobím predčasné závery uvidím čo na to zajtra Dr. Ale tiež nechcem aby sa mi udržovalo liekmi tehotenstvo čo nebude zdravé a nedajbože by som potratila v neskoršom týždni. Ja viem že som k tomu taká negatívna a možno to všetko vyznieva zle že si nevážime to že nám bolo dopriate babo ale už je to moje tretie tehotenstvo a zatiaľ som stále bez detičiek. Takže už v Tom nemám moc nádej .
ja osobne radsej sa vzdy pripravim na najhorsie akoby som sa mala "chytat" slamky a potom je to este horsie :( takze ta uplne chapem, aj vam uz robili nejake vysetrenia, snazili sa najst pricinu?
@petamich nie vôbec nič, pri prvom mi povedali že blba náhoda to sa stáva neriešili a ja tiež nie bola som dosť psychicky z toho mimo trvalo mi asi rok kým som sa s tým vyrovnala po roku a pol od prvého potratu som opäť otehotnela ale bohužiaľ bolo to mimomaternicové tam má lekár plasil že mám nejakú prepazku v maternici ale podľa operačnej správy sa nič nepotvrdilo a teraz po 7 mesiacoch som zase otehu ale od začiatku je to zle aj gyn povedala že uvidíme ako to dopadne dala pre istotu duphaston ale nemyslím si že pomôže, vyjadrila sa že keď potratim znova pôjdem na hysteroskopiu čo ja s tým niesom nejako OK a radcej by som najprv obehala imuno,hematóm, genetiku a takéto vyšetrenia a až potom tu hysteroskopiu tak uvidíme ako to celé dopadne. Ja mám stále pocit že na mňa kukaju že veď máte málo rokov (počúvam to od 24-27 rokov) ste mladá bude OK deti mať budete ale ja taký pocit nemám
Ja som tak potratila dva dni slabé špinenie potom silné krvácanie bez bolesti a bolo :(
Ja som pri starsej dcere este mala 2x normalne MS, a pri mladsej som tiez do cca 10tt krvacala/spinila. V ani jednom pripade to nebol potrat, obe dievcata su pri plnom zdravi uz na svete 🙂
Drzim palce!
@sonnenshein
@niikoletka vďaka baby za skúsenosti tak je to 50:50 uvidíme ako sa stým príroda vysporiada
nam po prvom povedali presne to iste - ze sa to stava a ze sa mame tesit, ze sme kompatibilni, na druhy pokus (my sme sa snazili hned ako lekar odporucil) to dopadlo tak isto a teda tesim sa, ze mam lekara akeho mam a hned nas poslal presne ako pises - hematologia, repro imunologia...a teraz do tretice to uz hadam vyjde, aktualne som 34tt a picham cele tehotenstvo LWH (najskor fraxiparine a teraz clexane) - u nas bola pricina hematologicka, nie som odbornik ale myslim, ze v pripade ak to nedopadne dobre a je to tak ako citis - urcite trvaj na tom, aby si obehala vsetkych relevantnych lekarov, pricina fakt moze byt kdekolvek ale vsak to vidime aj tu z pribehov inych bab
a moc drzim paste! a myslim to skutocne uprimne
ja by som to na nahodu nenechavala a hlavne bez ohladu na vek, ono je to velmi narocne na psychiku, nepochopi, kto nezazil...a vek v tom nehra ziadnu rolu predsa
Držím palce! ♥️
Pri prvom som trošku špinila, na kontrole uz nebolo vidno nic na sone tak ma nechali spontanne nech sa rozbehne potrat este 2-3 dni som špinila a potom som sa rozkrvácala riadne. Teraz pri druhom ten istý scenár s tým, že už bolo vidno srdiečko a tak si ma nechali v nemocnici a zatial sme to dotiahli do 18tt.
@petamich určite keď toto už nevyjde tak budem trvať na vyšetreniach lebo to už si myslím že nebude len tak že sa nám nedarí, a daaakujem moc veľmi si to vážim 🙂
@paola357 u mňa nebolo vidno ešte nič len prázdny gestacny vak ale ja viem že som musela otehotnieť niekedy tesne pred ms lebo testy mi vyšli pozitívne až na 10 deň meškania dovtedy boli negatívne, mňa len to spinenie a krvácanie znepokojuje a keď už mám skúsenosti aké mám nedávam tomu veľmi šancu ale tka uvidím zajtra na kontrole možno sa mýlim a predčasne vzdávam 🙂
mala som to rovnako ako @sonnenshein, potratila som druhé v štvrtom mesiaci bez akýchkoľvek bolestí. Takže nehádž flintu do žita.
@elizabet173 ja som tiež potratila už v 15tt ale to bol iný krvavý masaker s bolesťami a rýchlym prevozom do nemocnice takže toto už nechcem prežiť znova
U mna takto prebiehalo mimomaternicove tehu ale zas u mna doktor na sone v maternici nic nevidel. Ked som bola s tym ze mam pozitivne testy a spinim nebolo vidno nic len vysoku sliznicu a tak mi dal dufaston. Ale potom rprislo aj silne krvacanie a trvalo 10 dni a tak som potom sla doktorovi a teda sme obaja mysleli ze potrat lebo maternica bola cista. Lenze ja som nadalej spinila a krvacala na striedacku. A bolo to od poalednej menstruacie 14+2tt ked ma prijali do nemocnice s mimomatwrnicovym. Ale zas u mna som mala par dni aj strasne bolesti na jednej strane.
držím palce, aby bolo všetko v poriadku
Ahoj, chcem len napísať, že to špinenie môže byť aj zo zahniezdovania plodu do sliznice. Ja som mala biochemické tehu ale keď to odchádzalo v cca 2 tt, myslela som, že rodim, takú som mala bolesť v podbrušku. A tiekla zo mňa jasno červená krv. Tak ma to bolelo že som isla na pohotovosť... ale rýchlo to preslo... Drzim palce aby sa to udržalo. Každé tehu je individuálne, môžeš mať pocit, že niečo je v neporiadku a pritom je všetko ôk a naopak. Veľa báb nič netušilo a odrazu bum, potrat... Daj vedieť potom ako to dopadlo...
@maria898 ja som mala MMT pred 7 mesiacmi a to som tiež krvacala ale to som mala neznesiteľné bolesti krizov takže to som letela hneď. A pohotovosť a už bolo vyriešené prázdna maternica zobrali krv na hcg a už bolo vybavené ja som bola vtedy v 8tt ale už som mala aj krv v bruchu, sa divím že tebe na to neprišli skôr až v 14tt veď to ti už mohol prasknúť vaječník.
@tatisna áno ja viem že to môže byť aj zahniezdovanie a aj tisíc ďalších veci ale ja neviem ja som sa nastavila tak že to bude zle a proste neviem sa toho zbaviť uvidím dám zajtra vedieť keď prídem od dr. ako som dopadla 🙂
Ja som to tiež mala tak. Meškanie MS, II čiarky na teste, potvrdené HCG zvýšené, potom pár dní špinenie a prišla MS. Bolesti len ako pri klasickej menštruácii. Nič neobvyklé. Bohužiaľ sa mi to stalo už 3x. Vyšetrenia som absolvovala, zatiaľ nič extra nezistili, okrem zlého spermiogramu manžela. Bojujeme ďalej!
Autorka, mne sa pri oboch tehotenstva h striedali tieto stavy dosť často, raz som myslela len na to zle co sa môže stať, stále som sa sledovala, keď mi bolo zle, narieka la som, keď mi prestalo byť zlé, narieka la som, že určite je niečo v neporiadku. Proste emocny chaos. Až do pôrodu s tým nič neurobíš, môžeš to len zmiernovat. Treba si uvedomiť, že takéto stavy sú úplne ok, a nevšímat si popiera ov co hovoria:nemysli na to, nerieš hlúposti atď.
@tatisna za ďakujem za podporu ja viem že to bude teraz celých 9 mesiacov ako na hojdačke a budem sa musieť dať do kľudu hádam to zvládnem 🙂
A baby idem aj od lekárky tak je všetko v poriadku už bola na sone aj mala fazuľka dostala som lieky tak bojujeme ďalej 🙂
Držím palce nech to dopadne dobre 🙏🏻
❤️🤞🏻🍀 drzim paste!!!!!!
Super správa, len tak ďalej! ♥️
No chvalabohu sa nestalo nic a aj to mi v nemocnici len nieco pichli a cakali ze sa to vstrebe ci vypudi von ale nestalo sa tak a operovali ma az o mesiac
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
u mna to bolo tak, ze som 2x zacala spinit v 6tt, spinila som asi 2-3 dni az som zacala spontanne krvacat a vycistila sa (druhykrat mi pre istotu pichla lekarka vyvolavacku), nebolelo ma nic, dokonca ani krce som nemala ako pri beznej menstruacii