Ahojte, mam zahnisany palec na nohe, macam si ho v repiku a kvapkam si tam propolis, zda sa, ze sa to pomalicky upravuje..
Najvhodnejsie by bolo vsak navstivit pedikerku, aby mi to vystrihla, cim by aj "zapal" zmizol..
Mam s tym problemy od detstva..
ALE: uz s tym mam skusenost, ze ta bolest je niekedy NEZNESITELNA ☹ ☹ ☹
preto sa chcem popytat,poradit, ci taka strasna bolest, nemoze vyvolat porod?
neviem teda,co robit, ci si to dat osetrit, ale prezit taku bolest 😖 ☹ alebo si to osetrovat sama doma-ale zase,
moze mi tam vypuknut zapal a to tiez nie je pre babo v brusku OK 😒 😒
tiež to mávam a najlešie je ísť hneď na chirurgiu....ja tam mávam aj živé mäso a to mi vždy vyštikuje. A verím ti, že to niekedy sakra bolí
a preco k pedikerke?Skoc si na chirurgiu a oni ti to opichnu.Urcite sa o tehulku postaraju lepsie ako pedikerka.A urcia aj spravnu liecbu
neriesila by som to sama a asi ani u pedikerky..tiez by som skocila na chirurgiu,. urcite ti pomôzu aj ked si tehu a bez väcsej bolesti, daju ti nieco, co aj ako tehulka môzes..je tam zapal a ten by sa mal riesit cim skôr..drz sa
horsie ako bolest je skor ten zapal... takze sup-sup na chirurgiu, tam ti to odborne osetria 😉 urcite nie j pedikerke!
Ja by som sla najprv za pedikerkou a az potom na chiru, tam ti strhnu minimalne polovicu nechta. A sama si to nevies vystrihnut, ked s tym mas tak dlho problemy? Ja mam tiez take divne nechty a uz som v tom profik 🙂
nerozumiem, co s tym ma pedikerka ? toto je urcite dovod na navstevu lekara, mam s tym skusenosti, aj ked nie na nohe, ale na ruke a jednoznacne by som sla k chirurgovi, kedze z vlastnej skusenosti viem, ze to moze samoliecbou vyustit aj do velkych neprijemnosti ... a skus si kupit visnovskeho oleobalzam v lekarni, namiesaju ti ho v kazdej lekarni a na tieto veci ucinkuje fantasticky 😉
mne vyrezavali z ruky dive masko bola som uz na konci tehu
Ja som tak mala oba palce 🙄 Sama som si to vystrihovala, vytláčala hnis, máčala v repíku, dezinfikovala... a nepomáhalo. Nakoniec som si to asi po 2 rokoch trápenia dala operovať. Bola som na chirurgii. Lekár mi to opichol a vyrezal. Odvtedy je cca 10 rokov a žiaden problém. 🙂 Veľmi som sa bála, ale nič iné by to nevyriešilo... 😖 Ak je zápal hlboko, treba ho úplne odstrániť. Príčinou je zväčša zarastajúci nech a vtedy treba jedine upraviť lôžko a zrezať necht tak, aby už rástol správne.
A hlavne v tehotenstve by si sa toho mala zbaviť, aby zápal krvou nekoloval po celom tele aj ku bábätku. Injekcia je iba lokálna (do palca), takže nie je žiadne riziko v tehotenstve. Držím palce 😉
na chirurgii si s tym poradia najlepsie. pichnu do prsta lokalku a nebudes nic citit.. a k otazke ci moze vyvolat porod.. ano moze..
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@mariynka No popravde zápal je oveľa nebezpečnejší ako bolesť,aj keď ani to nieje dobré.Skús sa spýtať svojho gynekológa,ale zrejme ti tiež poradí dať si to vystrihnúť 😒