Baby poraďte- mala som pred 10dňami poradňu, všetko v najlepšom poriadku. Teraz končím 28.týždeň a poradňu mám až o 2 týždne a dnes je to druhý deň, čo mám fakt výraznejšie bolesti po zobudení v panve, podbrušku, krížoch a nohách, pichanie v pošve. Myslíte, že to môže byť skracovaním krčka? Alebo je to bežná bolesť spôsobená rozťahovaním maternice? Neviem to odhadnúť ale nechcem lietať k dr. mimo poradne, nech nevyzeram ako šibnutá, už som tam tak bola 2x a 2x na pohotovosti. Vďaka.
@barbora0308 ja keď som sa pytala bab v skupine čo su rovnaky tyždeň ako ja tak to popisuju všetky dokonca ako celodennu bolesť🤷♀️🙈 tak neviem..nie je to zasa veľmi silné a také, že by som nemohla fungovať, to nie. Len cítim také pichanie, ťahanie, bolesť stale niečo🙄🤷♀️
Ano môže sa skrátiť za krátku dobu. Som toho príkladom
@timea301196 a mala si nejake priznaky prosim?
Ano pichanie zo spodu. Potom akoby menštruačné bolesti a tvrdnutie brucha
Tak rozhodnutie je na tebe, je to tvoje telo, tvoje tehotenstvo, tvoje dieta 🙂. Drzim palce!
@timea301196
@barbora0308
Ďakujem baby zajtra pojdem ako akutna rano k svojej gyn. Snaď bude všetko okyx
Myslim, ze spravne rozhodnutie. Mozno ti povie, ze si chodila zbytocne a vsetko je OK, ale stale lepsie, ako keby si mala cakat vynervovana 2 tyzden, ci je vsetko OK resp. ak je nahodou nejaky problem, tak su sance vzdy lepsie, ked sa to vcas podchyti.
@barbora0308 ked ja uz sa citim ako hypochonder…pomaly medzi každou poradnou skončim raz u nej ako akutna, pripadne som aj 2x bola na pohotovosti…nikdy to nebolo nic 🙄 Som prvorodička a vobec neviem čo mam čakať, tak sa veľakrat takto vystrašim. Určite ale zajtra pojdem, nech som si ista. Dosť sa potom stresujem.
@barbora0308 ale napr. je to zvláštne lebo už teraz ma nič neboli, ono to akoby rozchodim…je to take vyrazne len po zobudeni 🙈
Ak si to ty @ivkav5, tak ta prosim,vyhladaj pomoc,ale nie gynekologicku, skor psychologicku. Myslim to v dobrom,ale toto co ty stvaras,uz nie je mozne. Ja som v 30.tom tyzdni,zaroven som gynekologicka a tieto tvoje problemy, co opakovane popisujes, ma polovica tehotnych, vratane mna. Som v rovnakej skupine majovky ako ty....To ze sa ti obcas zle dycha a pichne v podbrusku a boli krize,no si tehotna, takze jasne,ze sa budes citit inak. Aj ked pises anonymne,tvoj styl pisania je fakt citatelny. Skus sa sustredit na nieco ine a nesledovat kazdy doslova prd,co sa ti stane.
Mne sa behom týždňa skrátil z 30 mm na 25 mm, takže môže sa skracovať a tiež som mala bolesti ako menštruačné, bolesť krížov, ťahanie, pichanie, otvorená som pre viac ako prst, zajtra začínam 35tt a už som 12 dní v nemocnici, takže, radšej 100x zbytočne ako raz neskoro, pre tvoj vlastný pokoj na duši, držím palce 🙂
@sabinka022 nehnevajte sa ale vy ste normalna? Kľudne vam napišem sukromnu spravu. Ak neviete poradiť, zbytočne sa nevyjadrujte 🙂 Som tiež majovka ale nie spomínaná pani. Ďakujem.
Ano,som normalna. Spravu od teba nepotrebujem. Ale uz nie je normalne, co tu niektore tehotne riesia. Fakt neschopne vyhodnotit svoj stav. Sama pises v prispevku vyssie,ze si hypochonder...
@sabinka022 nie som hypochonder, riešila som tu na koňovi zatiaľ len par svojich problemov. Evidentne máš problem ty.
Ak máš pocit, že máš ísť k lekárke určite choď. Mňa to moc nebolelo a krčok sa mi za dva dni skrátil a otvorila som sa na prst v 32.tt. Nemala som tak silné bolesti, ale to čo popisuješ môže byť aj príprava na pôrod. Potom som mala aj pichanie v pošve, ale už sa mi nič neskrátilo. A rodila som v 41. Týždni😂
@monsterablue Tak ako si vyjadrila ty svoj nazor,snad ten moj mozem aj ja vyjadrit. A za dalsie,ked si tu laicky radia je to ok a ked niekto s prislusnim vzdelanim sa vyjadri,tak to uz sa nesmie hej? Zaujimave.
@monsterablue kašlite na ňu 🙂 ona už vie, že sa pomylila ale nevymaže koment lebo zbiera lajky 🤣 odborna lekarka, čo mi ani na spravu radšej už neodpisuje🙈ak ma k takym odborníkom potom človek chodiť, tak radšej si opýta radu tu😅
Mile damy @monsterablue a sasenka5(autorka prispevku). Nikomu nie som povinna odpisovat na spravy ani sa tu od vas nenecham ponizovat a zhadzovat. Je viac ako jasne,ze tuto sasenka je len hypochonder a vsetko prehana,ked dnes mala opat potrebu zalozit taku istu diskusiu v skupine majovky. Tam jej drviva vacsina prispievateliek napisala,ze to,ze ju pichne a obcas nieco boli,je ok-prikladam foto. Ale ked sa vyjadri niekto so zdrav.vzdelanim uz to teda nie je v poriadku,chapem spravne? A este k autorke-predstav si,ze pracujem v porodnici aj ambulancii a ano som vyhladavana, kedze sa opakovane pacientky hlasia a prehlsuju ku mne. Vsetkym poctivo a vklude vysvetlujem,naco su zvedave. Ale trosku sa zamysli aj ty nad sebou,ze toto co stvaras uz nie je ok. A ano,urcite zbieram lajky od anonymov na nete 🙄
@monsterablue Absolutne som sa nezhodila. To ze niekomu nemazes med okolo ust a povies veci narovinu,nie je zhodenie. A este k tej psychiatrii, predstav si,ze v gyn ambulanciach sa aj takato medikacia predpisuje(psychiatricka).
@monsterablue Nebudem to tu dalej rozoberat,co som chcela povedat,som povedala a aj tak si z toho nic neodnesie. Vidim, co tato autorka aj ta,ktoru som povodne myslela pisu v skupine majovky aj celkovo na fore a presne tento typ pacientok poznam. Mozes si o mne mysliet, co chces. Jednoducho urcity dyskomfort v tehotenstve je normalny. To,ze ju tu "netlapkam" po pleci,ake to je strasne a nech okamzite leti na gyndu,neznamena,ze sa tu musite vzlietnut ako supy a oznacit ma za sikanatora. Vsetko co som chcela,viac sa vyjadrovat a dotahovat s anonymom na MK nebudem.
Ahoj mne sa v 22.tyzdni skrátil za 10 dní tak, ze mi museli robiť serklaz. Na poradni kŕčok v poriadku za 10 dní na morfo sone mal len už pár milimetrov. Takže ak máš zle pocity určite chod a nič neriskuj. Držím palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak su to naozaj vyrazne bolesti, tak by som to nepodcenovala. V 21tt som bola na kontrole u gynekologa a v 22tt som uz lezala v nemocnici otvorena pre prst uz s prolapsom vaku...nemala som ziadne velke bolesti, len neprijemne stipenie a pichanie zo spodu, tak som radsej sla na pohotovost a ako dobre, ze som sla.