Ahojte, chcela by som sa s vami poradiť. som v 22 tt a začiatkom týždňa som začala špiniť takou tmavo hnedou krvou a hneď mi našli hematom asi 2 cm veľký. Nasadili mi utrogestan, macmiror complete, ascoritin a magnézium a kludový režim. Špinenie trvalo necelé dva dni a už 3 dní nemám žiadne špinenie. Môže sa hematom vstrebať aj vo vnútri bez špinenia a hlavne tak rýchlo?
Ďakujem vopred za každú vašu reakciu.
Beriem vaginálne ten utrogestan 3x denne a na večer ten macmiror, tak to intimku musím mať stále, ale žiadna tmavá a našťastie ani svetlá krv tam už nie je. Nie je mi však jasné, či je lepšie, keď sa ten hematom cez tu staršiu tmavú krv dostane von, alebo sa môže bez špinenia nejak vytratiť aj vo vnútri. V pondelok idem na kontrolu tak som zvedavá, riadne som sa na začiatku zľakla, je to naše prvé vytúžené babo.
@pistenocka asi radšej nech sa vstrebáva vo vnútri. Ak by veľmi silno krvacal, môže stiahnuť aj babo. Najhoršia kombinácia by bola, hematom pod placentou a krvácanie. To potom by nasadili asi aj kanavit a dycinone. A lezanie v nemocnici. Ja som tiež mala utrogestan. Ale 4-0-4. Držte sa a šetriť sa.
ja som mala veľký hematóm (odlúčil sa mi kúsok placenty a na tom mieste sa urobil hematóm), vyplavoval sa i s prestávkami 3 týždne.... s prestávkami = že aj dva-tri dni bol kľud a potom sa znovu vrátilo špinenie. Lekár mi vravel, že domov ma pustí až keď budem min. 7 dní bez špinenia.
@piacere no áno. Tak radšej pobudni v nemocnici. Ak by sa niečo dialo, tak môžu rýchlo pomôcť. Pri placente je to nebezpecne. A hlavne vonku je plno ľadu a stačil by jeden nestastny pád... a doma clovekusi furt dačo robiť hlavne teraz pred vianocami. A v nemocnici sa ozaj nedá nič iné, len ležať. A na hemaom je to to najlepšie. Držím palce nech to rýchlo prejde.
@majba v správe mám napísané hematom v obl. dolného pólu placenty. Ak som doktora správne pochopila je medzi spodnou časťou placenty a maternicou. Bližšie mi neopisoval problém, iba ak začnem krvácať jasno červenou krvou, mam hneď ísť do nemocnice.
@piacere ak sa môžem spýtať, čo v tvojom prípade znamená veľký? Všade píšu, že malé hematomy sa väčšinou sami vstrebú, len nikde neuvádzajú, aký je ten malý hematom. Ani ten môj cca 2 cm neviem ci je malý, či naopak.
Už som sa tešila, že 3 dni kľudné, možno to zmyzlo 🙂 Budem musieť dlhšie vyčkať. Dám vedieť v pondelok po kontrole, čo doktor zistí.😉
@pistenocka aha, ak nie si v nemocnici, tak len veľa oddychuj, nič ťažké nedvihaj, najlepšie chodiť len na wc a najesť sa. Až kým sa nevstrebe. A ak máš nejaké pochybnosti alebo obavy tak choď k svojmu dr. Nech ta skontroluje či je všetko ok. A budeš pokojnejšia. Ja som vtedy chodila aj 2x do týždňa. Aby som sa doma nezozierala strachom.
@pistenocka nepamätám si presne, koľko mal, ale bol obrovský, ale mne sa odlúčila časť placenty, ja som veľmi krvácala, takmer som potratila a mne teda nasadili do infúzie to, čo spomína baba vyššie - dicynone, hrozilo mi ukončenie tehu... zastavili to a potom za tri dni som zase krvácala... a potom už "len" špinila a trvalo to 3 týždne. Ale ja som mala nízko placentu, mne prekrývala vnútornú bránku krčka maternice, takže zrejme iný prípad, ako si ty... len hovorím, že som tiež mala 2-3 dni pauzu, už som sa tešila, že konečne pôjdem domov a potom sa zase vrátilo špinenie....
@pistenocka 2cm je malý. Ale ak je zle položený, tak môže urobiť toľko škody ako velikansky. Proste, si treba dávať tak či tak pozor. A hlavne aby sa nezvacsoval.
@pistenocka ahoj, ja som mala hematom a mne sa vstrebal, nekrvacala som vobec, takze, ano da sa smerom v´do vnutra, v podstate je to taka ista krvna podliatina ako ked sa buchnes o roh stola a mas modrinu na stehne alebo hocikde inde. a ta sa vstrebe tiez smerom dovnutra. drzim palce a prajem krasne a uspesne dotehulkovanie
@meusicka ďakujem za reakciu. Tak to si mala riadne šťastie, že ti to tak bezproblémovo zmyzlo 🙂 aký veľký si ho mala a dali ti aj nejaké lieky, čo som vyššie spomínala?
@pistenocka ja sa tiez pridavam k babam aj ja som mala hematom ale nevedela som o tom a dvihla som malu do stolicky na jedenie a sup krvave gatky... tiez cca 20tt... mazala som do nemocnice kde si ma rovno nechali. lezala som 10dni na infuzkach magneziovych🙂 hematom bol totiz hore a bali sa aby nevzal sebou aj dite... a navyse placentu som udajne mala dole zasahovala do krcka... ale ta sa vytiahla a teraz je uz ok🙂 a krvacat som krvacala len den tou cervenou krvou potom uz to bolo len trosku a nakoniec som cca 3tyzdne spinila. dr na kontrole hovoril ze je tam hematom 7x3cm z coho som bola dost zdesena ze take velke... ale do tyzdna po tej kontrole som prestala spinit a za dalsi tyzden na kontrole uz ziadny hematom nebol🙂 vraveli ze ked sa hybe placenta sa to casto stava🙂 a ja si vravim ze som rada ze je to uz ok🙂 a drzim palce aby si mala aj ty vsetko ok v pondelok🙂 ja idem pozriet babo v piatok🙂
Z vlastnej skusenosti - ano moze sa vstrebat aj bez krvacania 🙂
@pistenocka dal mi Duphaston a nastastie potom uz bolo vsetko ok. pri dalsom tehu som ziadny hematom uz nemala a to som cakala dvojicky, tak som sa bala ako bude. nastastie vsetko bolo ok.
Ahojte baby, dnes som bola na kontrole a ten hematom sa naozaj vstrebaval 🙂 uz je len taky malinky, o 2/3 sa zmensil. Takze nicnerobenie iba lezanie a myslenie pozitivne naozaj pomahaju. Este som tento tyzden doma na PN, ale po novom roku do prace, uz mi je ozaj dlho 🙂 Dakujem vam vsetkym za odpovede vyssie.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Môže aj nemusí. Ešte tam môže byť. Mne sa jeden vstrebal a druhy na inom mieste sa hneď urobil. Ak chceš si byť istá, treba ísť na ultrazvuk. Ale ak už nespinis a nerobí problém, tak by som sa nebala.