Ahojte maminky.. čítala som tu kopec príspevkou o mykoze v tehotenstve ale nedostala som sa presne k tomu čo som potrebovala.. Chcela by som vedieť či by mohla mykoza ublížiť bábätku. Trápi ma od pondelka a vo Štvrtok mám ísť ku gynekologičke.. Neviem či ísť k nej alebo počkať do štvrtku. Bojím sa aby to krpcovi neublížilo. Ďakujem za každú odpoveď.
neublizi, ale treba to hned riesit, mykozy su v prvych mesiacoch tehotenstva velmi castym problemom, bezne sa to riesi. tak som sa docitala 🙂
DAj si hlavne probiotika, papaj stavu z kyslej kapusty, alebo samotu kyslu kapustu... aspon 2x denne lyzicku.... a lekar ti da nieco, ak je to silnejsie..
Ja som mala mykózu v tehotenstve, ale až v 25. týždni, vyliečila som sa hneď a moju gynekologičku to nijak nešokovalo, ale podľa mňa choď k lekárke, aspoň sa čím skôr začneš liečiť 🙂
Je to velmi bezny problem. Neublizi to plodu...ved sa to nedostane do maternice...a predpokladam, ze si ju nebudes pestovat cele tehotenstvo a budes sa liecit. Ak mas doma, daj si kludne Canesten a vo stvrtok teda k dr.
Nemoze. Ja som sa smykozou trapila cele tehu. Predtym ani potom som uz nemala. A dieta je uplne zdrave, krasne sa vyvija a robi radost. Takze ziadne strachy, dobre bude ;)
Pokial je liečená tak nic nehrozí 🙂 mnooho tehuliek ju pocas tehotenstva zazilo ..
len treba íst čím skor 🙂
Ak sa mykoza nelieci ..moze prejst cez zátku az k plodovým obalom ..
Ale to hovorime uz od dlhodobých neliečených mykozach
V tehotenstve je zmena hormonálnej hladiny a ženy často dostanú mykózu. Treba ju ale liečiť. Obdivujem tvoje odhodlanie čakať 4 dni, ja som šla z kože vyskočiť, keď ma mykóza prepadla. Ja by som určite nečakala.
v kazdom pripade to treba preliecit.... ja som mala infekciu a bol to boj na dlho..... do cca 21tt som cakala ci nepotratim a potom sme zase cakali ci neporodim predcasne...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
jasne ze chod hned!
Ak mas doma, daj si vyssiu davku probiotik. Neuskodia, mozu len pomoct.
Mykoza plodu neuskodi ak sa vcas prelieci. Bud v klude