Môže mykóza ohroziť dieťa pri pôrode?

tatulienka
12. aug 2010

Ahojte. potrebovala by som poradit. som v 40 tt, cize porod by mohol nastat kazdym dnom..dnes rano sa mi zdalo, ako by som dostala mykozu. mam doma masticku, ktoru mi predpisal dr. naposledy, ked som mala mykozu (asi okolo 30tt). len neviem,ci si ju mozem dat, nakolko mi doktor v utorok v poradni povedal, ze sa otvaram, tak neviem, ci ta masticka neprejde k babatku. prosim poradte mi, co mam robit?
dakujem

jerryjanka
12. aug 2010

toto je každopádne otázka pre lekára. stoji to za jeden telefonat nie?

junovka
12. aug 2010

moze, a cim skor navstivit lekara

juliap
12. aug 2010

@tatulienka mykoza moze ohrozit dietatko pri porode, kazdopadne masticku uz by ti dr nedaval, ked sa otvaras, len pri porode by ti isla ATB infuzka ... ale mala by si zajst za dr, aby ti to potvrdil, alebo vyvratil ... to co sa ti zda ako mykoza moze byt kludne aj odchadzanie hlienovej zatky a vtedy je vsetko o.k.

andrea0903
12. aug 2010

urcite chod za lekarom babatko to moze ohrozit pretoze dostane do pusinky zabku-pliesen a nebude moct papkat tak s tym bez a neriskuj zbytocne

karmelka77
12. aug 2010

ja som par dni pred porodom ked som uz lezala v nemocnici tiez dostala, asi tam z toho prostredia a dali mi normalne ATB a tvarili sa ze je to o.k.:)) a fakt to moze byt aj ta zatka, ved uz je najvyssi cas🙂)) opytaj sa lekara...co sa tyka zabky, mali sme ju aj my po prichode domov ale nie je to take hrozne, su na to vodicky vdaka ktorym sa to do dovch dni napravi...neviem aspon mojho maleho to nebolelo mam pocit...

kamilecka
12. aug 2010

Urcite moze ....aj ja som mala a preto mi pri porode tielka aj infuzia s antibiotikami a po porode este jedna....treba povedat dr ....aj ked si sa pocas tehu uz liecila na mykozu

latvia
12. aug 2010

na mykozu sa antibiotika nedavaju, maximalne antimykotika. ale babtko "ohrozit" v pravom slova zmysle, to nie....po mykozach je tkanivo porodnych ciest citlivejsie na trhanie a zle sa zasiva, v tom by som videla najvacsiu "skodlivost". inac sa mykoza v tehotenstve ani nema liecit, pokial ti nerobi problemy(bolesti, svrbenie,stipanie)

simusska
13. aug 2010

ja som ju mala tiez a moja malinka mala preto potom este 2 mesiace hnisave ocka

bodzlomu
3. mar 2012

baby, vsak vy pisete zrejme o streptokokovy, pri tom sa dava ATB, na mykozu by vam pri porode atb urcite nedali! jediny problem je ako spominali baby v tom, ze sa zena MOZE potrhat! ale nie je to pravidlo 😉 potrhaju sa aj take, co ju nemaju 😖

romea
4. mar 2012

Ahojky ja som brala oralne aj vaginalne antibiotika na enterococuda ci jak sa to volalo tabletky v 6 mesiaci a masticku este den pred porodom na poradni v nemocke som sa na too informovala ci to nemoze nejako ublizit banatku ked by som si to vecer dala a rano porodila a povedali mi ze nie inak by mi to lekat nepredpisal. Ono je to lepsie preliecit este pred porodom aj ked meviem ci sme to stihli lebo som nedobrala masticku a porodila. Ak by si mala streptokoka tak to sa riesi antibiotikam pocas porodu. Ak si si neni ista zavolaj doktorovi neboj za opytanie nic nedas🙂

anjelicek26
4. mar 2012

@romea - ale Lianka ma uz 1,5 roka 😅 Ta otazka je pekne stara 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre