Ahojte som v 27tyždni tehotenstva ,a muž si ublizel na ruku ,môžem ísť snim ho zaviesť autom ale ja ho počkám aute ale bojíme sa či nebude niečo stoho rengenu vyžarovať ,máte niekto stým skúsenost????
Kriste to si tehotenstvom prišla o mozog? Si predstav že aj tehotné chodia na röntgen
Dnesny roentgen uz nie je taky ako kedysi. Normalne mozes byt pri nom.
Omg🤦😂
Ja som bola v tehotenstve 2x na rontgene.
samozrejme. Bude "ziarit" ako v Cernobyle alebo Fukushime 😂
Prečo mam pocit že si už dneska pisala prispevok o tom ako si sa zlakla psa a straaasne silno kričala 😂😂😂
Však chces byť len populárna na žltom sloniku?;)
a večer nemusíte ani svietiť, lebo bude žiariť do vzdialenosti 20 m
každy kdo jde z rentgenu musí povinně hodinu odsvítit na místo pouliční lampy
Ja proste neverím, ze si zrobila vodicak 🙂
Pri niektorych prispevkoch na MK mam pocit, ze autorom niekto, kto ich chce zosmiesnit, stoji pri hlave s pistolou a nuti ich pisat rozne absurdity.
@zdenka11081983 To je dosť zvláštne aký majú ľudia prehľad, ísť odviezť niekoho na regen sa môže a počkať ho v aute, tam nič z neho nevyžaruje.
Tu na Mk sú rôzné dotazy, toto je podobné ako tá, čo včera písala či mohla otehotnieť, keď berie antibiotiká.
V aute ho počkať môžeš
😂
🤦
@mb2021 keby len volebné právo..... Bude mať potomka.
@babovka2321 a preco teda pri kazdom rtg mojho dietata sa ma pytali ci som tehotna a ak ano, tak nemozem tam byt? Nemyslim ze rontgenovat sa v tehotenstve je az tak v pohode. Aj ked mas vestu.
Samozrejme autorkyna otazka je absurdna, ale zas zena ked je tehotna, lomcuju hormony, tak sa boji vselicoho. Tiez som mala absurdne obavy 😃
@joannita ja som bola behom tehotenstva 2x na rontgene hrudnika. A nehystericila som. A uz vobec ma nenapadlo, zeby som vyzarovala ziarenie do okolia 🙂
@joannita ano pyta sa to bezne, pre istotu. Pre istotu aj zdravy a netehotny clovek nie je pri rengene, kym to nie je nutne.
Ale ked treba, rengenovat sa aj v tehotenstve je v pohode, len vobec 2% MOZNOST poskodenia plodu je pri priamom oziareni brucha niekolko 100 krat. Verim ze coskoro sa do povedomia ludi dostanu spravne informacie, nie len zauzivane "povesti a baje" ktore nie su zalozene na pravde... To pisem len aby sme ludi zbytocne nezavadzali nespravnymi informaciami...
@veronikaszabova ved pisem ze to o tom vyzarovani je prehnane. Ale nevies ci autorka predtym nepotratila napriklad. Vtedy sa pri dalsom tehotenstve dokaze spravat aj absurdne.
Tak asi si mala vazny problem, ked si musela na rtg. Ja keby som nemusela tak to neabsolvujem.
@joannita rontgen je nebezpecny v prvych tyzdnoch tehotenstva, ked zena este nevie, ze je tehotna, az do neviem kolkeho tyzdna, tam moze vazne narusit vyvin. som to raz citala ked som cakala na rontgen. ked je zena tehotna a je rentgen nevyhnutny, tak sa telo prekryje zasterou, ktora neprepusta rentgenove ziarenie.
ked mi robi rontgen zubarka, tak mi da aj golier na prekrytie stitnej zlazy.
rontgenove ziarenie co viem, sa "odosle" z pristroja, prejde rukou a zachyti sa na snimok. ziarenie nezostava v koncatinach.
Odpadnem 😂😂 dcera bola na rtg ked som bola tehotna, v tom strese som bola rada ze som si spomenula ze s nou nemam ist ja dnu ale muz, cakala som pred dverami, ale toto by ma teda nenapadlo 😃
Ja som bola na rontgene s vtedy 2 ročnou dcérou. Nevedela som ze som tehotná. Mala sa narodila zdravá. Všetky vyšetrenia počas tehotenstva dopadli dobre, bola som viac sledovans
Čo si oblizol ruku či čo?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ani keby si na ten rontgen ruky sla ty, nic by sa nestalo.