Môže mi pulz srdca klesnúť až tak, že nebudem môcť dýchať?

vanda323
3. dec 2021

Dievčatá,

Veľa z Vás vie že som opäť v nemocnici.
Väčšinou som tu písala o vysokom pulze.
Od kedy som tu, mám ho však zas nižší.
Ako cez deň v pohode, len v noci sa mi deje taká vec, že sa ako keby zobudím že sa nemôžem nadýchnuť, sadnem si a začnem z hlboká dýchať.
Môže mi podľa Vás pulz srdca klesnúť až tak že nemôžem dýchať? Alebo zas len preháňam? Tlak mám skôr nižší , ale nie až tak veľmi 113/60 napríklad, a tak.

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25 Myslíš? Do kelu zas mi neje rady.
Ale čo sa mi to potom v noci stane

laila22
3. dec 2021

@vanda323 čo na to lekári v nemocke?

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 Nebude to Tritticom? Mne robil občas podobne veci, respektíve ja zo sna som sa budila do panickeho záchvatu, keďže podporuje živé sny...
Respektíve máš možno proste panicke zachvaty takto sa to môže prejavovať a nemusí byť súvis s liekmi.

vanda323
autor
3. dec 2021

@laila22 Teraz som to povedala sestričke , tak že dnes bude vizita s primátom. Mám mu to povedať. Len sa bojím že to bude tak že to zvalia na psychiku

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25 Tak nepovedala som to lebo už sama neviem či si to namyslam či čo sa deje zase. V minulosti som bola na EKG a doktorka.mi.pobedala že.mam.bradykardiu.
Teraz nedávno mi zas robili EKG a mám tam napísané tachykardiu

vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 Ahoj, myslíš? Ja už som hlúpa sama zo seba, že čo to sa.mi zas deje. Ale ono keď si priložím palce.na krk fakt je nízky ten pulz

vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25 Tetania sa.moze aj tak prejavovať? Lebo inak moja.psychiatricka mi povedala že.jej sa zdá že mám tetaniu

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 Ja viem, že často som dosť priama, ale... To je reálne psychika. Nie je to nič na hanbu. Ja keď som mala horšie obdobie, takto som mavala stavy, triašky len tak, trpnutie a mravcenie v končatinách. Proste psychika... Konzultuj so svojou psychiatričkou tieto stavy. Ono neviem akú dg máš. Ale ľudia s úzkostnými panickymi stavmi sa častejšie takto pozorujú a majú pocit, že "umru" ale samozrejme to rieš s lekármi, ale môj tip je, že to bude od psychiky, lebo zažívala som to isté

vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 Kľudne buď priama, ja si uvedomujem že to asi viac menej bude psychika, len je tam to len....
Stále mám aj sucho v ústach neviem sa napiť poriadne, stále pijem a slona nikde. Už som sama zo seba vyčerpaná.
Mám dg. Generalizovanu uzkostnu depresiu, panicku poruchu . A mojej MUDr. Sa zdá že aj tetaniu. Pretože mi občas krúti nohy. Hlavne večer až tak že muž mi ich do svojimi nohami musí pridrzat aby som mohla zaspať

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 Ohľadom tej tetanie, ono je to vec, ktorá stále nie je úplne vyjasnena ci patrí do rúk neurológom alebo psychiatrom, ale podľa toho čo vravíš máš to zo psychiky, lebo môže byť ze ti nesadla liečba liekmi, že to je vedľajší účinok. Ale sucho b ústach je pri staboch úzkosti atď. Neviem ako dlho beries lieky, ale ries to so psychiatrickou. A samozrejme magnézium je dobré na tetaniu. Ale neviem ako je to pre tehotné vhodné. Plus ak máš dojem nízkeho tlaku magnezko by ti asi v tomto kvaazi znižovalo

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 No mám nízky tlak. A beriem magnosolv, no neznížil sa.mi po užití nejak. Skôr ide o to že mi pomáha na to skrucanie nôh.
Tetania je taká zvláštna aj keď o nej čítam , no skúsim to spomenúť primarovi na vizite

zuzkakovka
3. dec 2021

@vanda323 ahoj. Podľa mňa to bude psychika. Ak máš panicky poruchu, ta ide ruka v ruke s tetaniou. Niektorí doktori tvrdia, že tetania a PP je to iste.
Skus sa na FB pridať do skupiny: svojpomocna skupina- uzkost a panicka porucha. Jedna baba tam preložila knihu od tuším austrálskej spisovateľky. Mne ta kniha neskutočne pomohla. PP mam od r. 2005. AD som nikdy nebrala. Vyskúšaj. Držím palce. ❤

vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25 Pozrela som už, taká zvláštna choroba to je

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vanda323
autor
3. dec 2021

@zuzkakovka Ahoj ďakujem za reakciu, no nenájdem to niekde inde ako na FB? FB nepoužívam kvôli mojej práci.

vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25 Veď takto som to rátala samozrejme .

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 Ako už vyššie Zuzka píše, tetania a úzkosť môže byť to isté.
Takže určite to povedz lekárovi.
Ono ak máš generalizovanu tam proste to, že máš viac myšlienok bojazlivych a aj takých stavoch "normálne".
Vravím. Mala som to podobné, mne liečba Ad pomohla a neskôr už som sa naučila lepšie zvládať to aj bez Ad, ale na začiatku som rada, že som ich mala.

vanda323
autor
3. dec 2021

@bambulienka25 Ked mám tak dlhšie priloženú ruku na tepne cítim to tak že mi chvíľu bije rýchlejšie a chvíľu pomaličky

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 Fb si kľudne sprav aj anonymný ak to je potrebné 🙂

vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 Tak áno občas mám pocit že tie.myslienky nedokážem spracovať a občas som ok. Uvediem príklad. Umyjem si vlasy ráno. Ponáhľam sa niekde, treba mi ich sušiť, zapnem sušiak a zrazu ho vypnem lebo ma.napadne že čo ak má.kopne elektrina....tak potom radšej nikde.nejdem alebo meškám.

vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 no vidíš to ma nenapadlo Haha

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 No to sú prejavy úzkostných myšlienok... Takže určite dnes zavolaj alebo zájdi za psychiatričkou. Upraví ti liečbu potrvá to síce možno par týždňov kým úplne zaberú, ale radšej takto ako by si mala byť nervózna alebso a báť stále... Ale psychológicku navštevujes? Lebo máš tie myšlienka a na terapii ti vie proste pomôcť tie myšlienky triediť .

vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 No som v nemocnici, tak to začnem riešiť tu.
Na terapie som chodila uz dosť dlho a nič sa nezlepšilo.
Potom som prestala. Chcela som začať opäť, ale dala mi šialene vzdialený termín

mimka1402
3. dec 2021

@vanda323 No to nevadí, lepšie neskôr ako nikdy.🙂 Bohužiaľ je situácia kedy ľudia viac potrebujú oporu než predtým... Takže bohužiaľ je málo psychológov a psychiatrov než by sme potrebovali...

vanda323
autor
3. dec 2021

@mimka1402 Celkovo je málo zdravotného personálu takže chápem ten šialený termín. No dúfam že sa mi polepší uz

leuska1991
3. dec 2021

@vanda323 moze to byt podla mna aj od liekov,ja som tiez uzivala to triticco a nebolo ki z neho dobre

vanda323
autor
3. dec 2021

@leuska1991 Áno? No tak skúsim to povedat lekárom

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre