Ahojte dievčatá 🙂 mam otázku. Kašlem dlhší čas už nejak mi nič nepomáha ale som 32+2tt a uz dlhší čas keď zakaslem a napnem brucho zo mňa vytecie Akoby voda. Aj keď sa mi napríklad ráno vstane ze zvraciam... Proste akékoľvek väčšie napnutie brucha. Prv som si myslela ci to nebude únik moču lebo je vraj častý ale skúsila som pred tým ísť aj wc a vyteká aj tak.. Je to ako voda cize výtok asi nie a mam pocit ze čím ďalej tým väčšie množstva... Zajtra mam poradňu tak to určite spomeniem len chcem vedieť vaš názor a skúsenosti. Ďakujem pekne
@maminkadeticiek môžem sa opýtať aký test?.. Tak, ja dúfam ze to bude ozaj len Vodnatý výtok 🙏 to zisti aj nejak cez ultrazvuk zajtra gyn ci?
Ano, plodova voda moze odtekat po castiach, presne v situaciach ako vravis - kaslanie, vracanie.
Treba si dat vlozku - tu poporodnu velku, a ist na gynekologicku pohotovost. Oni na to naleju roztok a ten ukaze ci si sa len pocikala, alebo ti realne odteka voda.
Rovno si zober so sebou aj par zakladnych veci v pripade (nabijacku na telefon, vodu, pyzamo, prezuvky, wc papier), ze si ta nechaju. Zvysok ti donesie partner.
Radsej sa dat skontrolovat, ako neskor lutovat....
Určite to môže byť plodová. Mne tak začala odtekať na začiatku 35tt a na konci som rodila. Príjemné to nebolo, pôrod museli vyvolávať keďže bábätko už bolo ohrozené tým dlhým únikom vody a možnou infekciou. Držím palce aby to u teba bol len moč ale aj mňa presviedčali že len moč a mám ísť domov a na moje naliehanie po temešváryho teste som išla rovno na pôrodnú sálu
Moze to byt plodova voda, mne napr. zacala odtekat po kvapkach. Zober si vlozku a sup na pohotovost, tam spravia Temesvariho test. Ak je to plodova voda, tak je naruseny plodovy obal a babu hrozi infekcia. Necakaj na poradnu.
@niki9807 Oni na to maju taky roztok ktpry na to kvapkaju a hned vidia podla zafarbenia ci je to plodovka.
ano! aj mne išla velmi pomaly ale ja som hned isla na prijem do nemocnice na test plodovej vody! najskôr povedali že to voda nieje 😀 potom ma dali na pásy a po plhodine ked som sa postavila spravili znovu test a už si ma tam rovno nechali! určite chodte!
Kup si v lekarni temesvaryho roztok ,,poradia aoo ho poizit
Nečakaj do zajtrajšej poradne, ak je to plodová voda, bábätku hrozí infekcia, plus môže sa rozbiehať pôrod, a určite nechceš rodiť v 33. tyzdni, a ešte tak, že ti nestihnú podať ani kortikoidy na dozrievanie pľúc bábätka, čo je pre predcasniatka kľúčové.
@bolarazjedna 11:30 mam prísť ku gyn tak uvidíme 🥺🙏
Tak plodová voda je ôk mam jej dostatok ale zvýšený výtok mam...😊 O týždeň na kontrolu kvôli prietokom ale čo sa týka plodovej neodteka 🙏
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Treba si dat vlozku a vziat ju skontrolovat na test,vi ide o plodovku.Ale moze to byt naozaj nielen moc,ale aj vidnaty vytok.Ja som mala pri 2.dietati neskutocne vodnaty vytok,stale som musela mat intimku.