Môže mi pomaly odtekať plodová voda?

niki9807
8. jan 2024

Ahojte dievčatá 🙂 mam otázku. Kašlem dlhší čas už nejak mi nič nepomáha ale som 32+2tt a uz dlhší čas keď zakaslem a napnem brucho zo mňa vytecie Akoby voda. Aj keď sa mi napríklad ráno vstane ze zvraciam... Proste akékoľvek väčšie napnutie brucha. Prv som si myslela ci to nebude únik moču lebo je vraj častý ale skúsila som pred tým ísť aj wc a vyteká aj tak.. Je to ako voda cize výtok asi nie a mam pocit ze čím ďalej tým väčšie množstva... Zajtra mam poradňu tak to určite spomeniem len chcem vedieť vaš názor a skúsenosti. Ďakujem pekne

maminkadeticiek
8. jan 2024

Treba si dat vlozku a vziat ju skontrolovat na test,vi ide o plodovku.Ale moze to byt naozaj nielen moc,ale aj vidnaty vytok.Ja som mala pri 2.dietati neskutocne vodnaty vytok,stale som musela mat intimku.

martul
8. jan 2024

@niki9807 si v 32 týždni , sedíš doma a pýtaš sa MK? Troška zodpovednosti v sebe nenájdeš?

niki9807
autor
8. jan 2024

@maminkadeticiek môžem sa opýtať aký test?.. Tak, ja dúfam ze to bude ozaj len Vodnatý výtok 🙏 to zisti aj nejak cez ultrazvuk zajtra gyn ci?

niki9807
autor
8. jan 2024

@martul to už bolo skôr ako v 32 týždni Odvtedy som aj bola pri gyn ale to som nejak ešte neprikladala tomu. a je to len pri napnuti nie ze samovoľne tečie zo mňa

tianna
8. jan 2024

@niki9807 myslím si že únik moču.. mne sa to bežne stávalo a mohla som byť aj práve vycikana 🙂

dadka1997
8. jan 2024

@niki9807 par dni ? Uz pri druheh pochybnosti by som si dala vlozku a utekala potom s nou na pohotovost a nie tu vypisovat na MK

niki9807
autor
8. jan 2024

@dadka1997 ak nemáte záujem odpisovať na MK tak nemusíte 🙂

banalu
8. jan 2024

Ano, plodova voda moze odtekat po castiach, presne v situaciach ako vravis - kaslanie, vracanie.
Treba si dat vlozku - tu poporodnu velku, a ist na gynekologicku pohotovost. Oni na to naleju roztok a ten ukaze ci si sa len pocikala, alebo ti realne odteka voda.
Rovno si zober so sebou aj par zakladnych veci v pripade (nabijacku na telefon, vodu, pyzamo, prezuvky, wc papier), ze si ta nechaju. Zvysok ti donesie partner.
Radsej sa dat skontrolovat, ako neskor lutovat....

beatrixx1525
8. jan 2024

Určite to môže byť plodová. Mne tak začala odtekať na začiatku 35tt a na konci som rodila. Príjemné to nebolo, pôrod museli vyvolávať keďže bábätko už bolo ohrozené tým dlhým únikom vody a možnou infekciou. Držím palce aby to u teba bol len moč ale aj mňa presviedčali že len moč a mám ísť domov a na moje naliehanie po temešváryho teste som išla rovno na pôrodnú sálu

titla
8. jan 2024

Moze to byt plodova voda, mne napr. zacala odtekat po kvapkach. Zober si vlozku a sup na pohotovost, tam spravia Temesvariho test. Ak je to plodova voda, tak je naruseny plodovy obal a babu hrozi infekcia. Necakaj na poradnu.

maminkadeticiek
8. jan 2024

@niki9807 Oni na to maju taky roztok ktpry na to kvapkaju a hned vidia podla zafarbenia ci je to plodovka.

dudos
8. jan 2024

@niki9807 áno, môže to byť aj plodová voda. Ležala so mnou žena, ktorej takto postupne odtekala pár dní, v 38 tt. Skončilo to pôrodom. Ako píšu dievčatá vyššie, dať si vložku, zobrať najnutnejšie veci, a ísť dať skontrolovať.

douc
8. jan 2024

ano! aj mne išla velmi pomaly ale ja som hned isla na prijem do nemocnice na test plodovej vody! najskôr povedali že to voda nieje 😀 potom ma dali na pásy a po plhodine ked som sa postavila spravili znovu test a už si ma tam rovno nechali! určite chodte!

snowflakenel
8. jan 2024

Kup si v lekarni temesvaryho roztok ,,poradia aoo ho poizit

bolarazjedna
8. jan 2024

Nečakaj do zajtrajšej poradne, ak je to plodová voda, bábätku hrozí infekcia, plus môže sa rozbiehať pôrod, a určite nechceš rodiť v 33. tyzdni, a ešte tak, že ti nestihnú podať ani kortikoidy na dozrievanie pľúc bábätka, čo je pre predcasniatka kľúčové.

niki9807
autor
8. jan 2024

@bolarazjedna 11:30 mam prísť ku gyn tak uvidíme 🥺🙏

dadka1997
8. jan 2024

@niki9807 to ide o vasu zodpovednost nie moju, vy ste si strojcom svojho stastia a bezpecnosti vasho dieťaťa

niki9807
autor
8. jan 2024

@dadka1997 nedavala som tomu pozornosť nakoľko to bolo len po troške dnes je viac tak som napisala Aby som vedela a na pol 12 idem k dr. Tak uvidím.

dadka1997
8. jan 2024

@niki9807 no tak v tehotenstve treba, tak potom sa netreba sťažovať, že je nejaky problem... ale drzim palce u dr aby vsetko doapdlo v poriadku

niki9807
autor
8. jan 2024

Tak plodová voda je ôk mam jej dostatok ale zvýšený výtok mam...😊 O týždeň na kontrolu kvôli prietokom ale čo sa týka plodovej neodteka 🙏

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre