Ahojte, bola som na WC a keď som dočurala, tak zo mna akoby vyšlo trošku vody. Fakt veľmi male nebadateľné množstvo. Len som to cítila inak ako “ močenie”.
Neviem, možno to bol moč, ale bolo to take divne “ samovoľne” a taký zvláštny počuť v bruchu. Neviem to opisat. Netlačila som na to ako pri močení, a len pár kvapiek vyšlo.
Som len v 26tt a na poslednom ultrazvuku mi lekár povedal že mám menej plodovej vody. Že ma skontroluje o pár dni. Tak už sama neviem či si to len namýšlam alebo naozaj mi odteká. Do lekára idem v utorok.
Odtekala vám niektorej predčasne plodová voda ??? Ako ste to cítili ? Cez deň mám intímku, a je na nej len obyčajný výtok, nebýva mokrá.
Dá sa to niejako citit keď to trošku odtečie ???
Neviem či mám letieť na pohotovosť, alebo počkať. Inak necítim absolútne nič žeby tieklo, len teraz toto na wc.
Kamaratka mala pocit, že jej odtiekla. Cítila sa inak. Nešla na pohotovost, počkala až k svojej doktorke - 3 dni a ta ju vypisala rovno do nemocnice, nakoniec porodila dvojicky predcasniatka, ltt zachránili. Nestrasim, ale určite radšej zbehni na pohotovost pre pokoj 🙏
Ja som sa bola takto dať skontrolovať, zistilo sa, že to nie je plodovka ale pravdepodobne únik moču. Mala som to potom až do pôrodu. Ale pre kľud na duši by som zbehla na pohotovosť sa dať skontrolovať.
Daj si čistú vlozku a chod si ju dať skontrolovať.
Áno, plodovka môže unikať aj po malých dávkach.
Držím palce!
No som sa tu na to nechcela pýtať, ale presne toho sa bojím, že nezistim , že mi odteká plodová voda. Pri predchádzajúcich tehotenstvách som napr rodiť išla s prvým dieťaťom tak že mi po troske odtekala plodová voda. Pri druhej mi ani neodtekali rovno kontrakcie. Tak teraz neviem. A tým že beriem protestanelle zospodu tak mávam tiež výtoky a intímku stále “mokrú” tak si to ani odsledovať neviem
@mariac91 podla mna zistite ze odteka😃 mne ked zacala odtekat tak to bol tlak v bruchu a prasknutie ako ked praskne balon😃 a tieklo🙂 nedalo sa to zastavit, tieklo, potom možno 10 minut ani kvapka, tiez som si nebola ista ci to bola plodova voda, no ked po cca 10 minutach začala znova tiecť tak uz som vedela že je to ono, nemala som absolutne bolesti a to som prisla do nemocnice na 4 cm otvorena, o hodinu na to som uz bola na 6,5 cm ale stale bez bolesti😃 podla ctg som mala silne kontrakcie no ja som nič necitila
Mne keď unikala,tak to bývalo väčšie množstvo, premocilo mi to spodné prádlo i intimku. Kontrakcie žiadne, len uniky-ale to už malý vzdával, mal genetickú vadu. Daj si určite čistú - ideálne popôrodnú vložku a daj si to skontrolovať na pohotovosť.
Ako sa máš?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Ak by to bola plodová voda určite pohotovosť.