Môže mať cholestáza ľahké prejavy?

6. dec 2023

Za posledne dni som si tu prečítala asi 10 príspevkov o podozrení na tehotenskú cholestázu- zlé pečeňové testy v tehu. Neviem, či si to už namýšľam, ale aj mňa častejšie svrbí koža.

Som len v 18. týždni a bojím sa tiež toho. Nesvrbia ma dlane, ani chodidlá, max sa raz za deň poškrabem na tomto mieste, ale skôr ma svrbia miesta, kde sa rozťahuje pokožka a kde vznikajú strie- od prś ku chrbtu, boky, sem tam noha. Je to ale svrbenie typu, že zasvrbí ma tu, poškrabem sa prejde, potom zasa tu a takto. Nič také, že by som sa musela vkuse škrabať alebo čo. Najviac ma asi svrbí hlava/vlasová pokožka a aj tvár ale to kvôli akné, ktoré mi vzniklo.

Začala som sa natierať a hydratovať pokožku tak uvidíme, ale napr. Včera som sa holila a dnes sa škrabem zasa trocha viac.
Čo myslíte, mohla by aj takéto jemné svrbenie byť cholestáza alebo by to bolo horšie?

Nemám nočné škrabanie, ani svetlú stolicu, necítim sa unavená a nemám ani tmavý moč. Lekárovi to určite spomeniem, ale idem až o týždeň.

Vďaka.

domiklik
6. dec 2023

Osobne si myslím, ze že toto na tehotensku zltacku nie je, ale tak nie som lekár, krv povie viac... Skôr chlad, vykurovacia sezóna, hormóny..

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre