Za posledne dni som si tu prečítala asi 10 príspevkov o podozrení na tehotenskú cholestázu- zlé pečeňové testy v tehu. Neviem, či si to už namýšľam, ale aj mňa častejšie svrbí koža.
Som len v 18. týždni a bojím sa tiež toho. Nesvrbia ma dlane, ani chodidlá, max sa raz za deň poškrabem na tomto mieste, ale skôr ma svrbia miesta, kde sa rozťahuje pokožka a kde vznikajú strie- od prś ku chrbtu, boky, sem tam noha. Je to ale svrbenie typu, že zasvrbí ma tu, poškrabem sa prejde, potom zasa tu a takto. Nič také, že by som sa musela vkuse škrabať alebo čo. Najviac ma asi svrbí hlava/vlasová pokožka a aj tvár ale to kvôli akné, ktoré mi vzniklo.
Začala som sa natierať a hydratovať pokožku tak uvidíme, ale napr. Včera som sa holila a dnes sa škrabem zasa trocha viac.
Čo myslíte, mohla by aj takéto jemné svrbenie byť cholestáza alebo by to bolo horšie?
Nemám nočné škrabanie, ani svetlú stolicu, necítim sa unavená a nemám ani tmavý moč. Lekárovi to určite spomeniem, ale idem až o týždeň.
Vďaka.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Osobne si myslím, ze že toto na tehotensku zltacku nie je, ale tak nie som lekár, krv povie viac... Skôr chlad, vykurovacia sezóna, hormóny..