Moze jednorazove vypitie 3pív v tehotenstve a fajcenie 3cigariet denne pokial zena nevedela o tehotenstve to znamena do 14tt,sposobit dmo u dietata?
Osobne o tom pochybujem, ak nemas v rodine nejake poskodenia. Vela zien spravi aj horsie veci do toho cca 12tt
@kiki68 nie nemame,aj morfologicky ultrazvuk bol vcera v poriadku
Samozrejme môže a nie len dmo. Ale postihnuté deti sa rodia aj abstinentom a nefajciarom. Stres ti teraz veľmi nepomôže. Co už. . . Len dúfať. Aj tak veľa porúch sa zistí niekedy až u 3r + deti.
Zas 3 piva 1x nie je 1 pivo každý deň. Myslí pozitívne
DMO nie je viditelne na USG. Je to porucha CNS a vznika z roznych pricin,najma pri nedokysliceni mozgu pri tazkom porode alebo z inych pricin. Neviem preco si si vybrala prave tuto Dg.
Preco prave DMO? Pokial viem, to je vrodena vada. Samozrejme nejaka vada moze vzniknut (ako u kazdeho)... ale nechce sa mi verit, ze kvoli niekoľkým pivam a par cigaretam. To pochybujem. Podla mna konkretne z toho co popisujes nie.
Drzim palce, nech je vsetko v poriadku.
@ailiba ďakujem,v nejakom clanku to namna vyskocilo ze to moze sposobit ale ja som nikdy o tom nepocula ze to moze mat suvis
DMO nie a navyse jednorazovo 4 piva nie je tak vela, ani 3 cigarety denne. Tak ale vzdy sa moze nieco stat. Ale netreba na to mysliet. Drzim palce, nech je babatko zdrave❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Môže a nemusí. Nikto ti nedá 100% záruku že nie