Ahojte, som este len 23 tt...poslednu dobu ma zacali boliet krize aj take pichanie v nich, tazsie sa mi vstava, chodi ohyba, vcera akoby som mala nerv cvaknuty. A do toho bolest podbruska. Asi zposledny tyzden aj cosi. Tiez sa mi tazko vstava a ked sa uz postavim boli, aj na dotyk , ked si tak postiskam trosku tak aj na dotyk to boli...krcek som mala na poslednej poradni 2,5cm co je dobre nepisala mi tam nic, ze by sa skracoval...
Obcas mi aj tvrdne brucho aj ked som v klude alebo mi treba na malu a "podrzim" tak mi stvrdne.
Mala ste niektora.nieco podobne ? Ci mam sa ist radsej k doktorke prejst nech ma pozre. Co som si citala priznaky tak to tam bolo uvedene, ale ja zase na internet moc nedam. A jedmym z faktrou tam bolo aj fajcenie, ktoreho som sa jaksi nevzdala a tu jednu za den si dam...niekedy nie ale vacsinou ano....ale to nejdem riesit s vami to si vyriesim sama so sebou.
Diky za odpovede
Preco si este nebola u lekara? Idu sviatky a ty takto v pohodicke si doma pofajcievas s vytokom, svrbenim, palenim a bolestami rozneho charakteru....super kombinacia pre potrat, resp. predcasny porod.
@mirkatrencin suhlas so @seahorse27 ..ty na čo čakaš doma a fajáš? Dnes, zajtra snad ordinuju - no dnes uz neviem....CHod na gynekologiu a povedz čo ti je, tu ta nikto cez internet nevyšetri.
Predčasny porod proste pride - vraj sa mu zabraniť aj tak velmi neda. Ale pre pokoj v duši by som išla ale tiež si to nenechavala na poslednu chvilu.
mala som podobne priznaky v 28tg a islo pocinajuci predcasny porod ale mne sa aj krcok skracoval. radsej chodte. k tomu fajceniu sa neda nevyjadrit, naozaj nechapem ako nejaka zena moze taky.to sposobom ohrozovat zivot nenarodeneho dietata, cim skor s tym prestante ak naozaj nechcete porodit predcasne
@mirkatrencin rovná čiara pohotovosť. Tie bolestivé kríže a podobne by neboli až taký problém, tvrdnutie brucha môže byť z námahy, horšie je to s tým výtokom a svrbením. Treba viac oddychovať, menej nosiť malú na rukách a brať magnézium.
@katkakovac nieje to nejaka brutalna bolest tie krize ale bolia. Malu sem tam vonku.musim.zobrat, lebo mi robi sceny. Co sa toho vytoku tyka...uz to.mam treti alebo stvrty krat...mala som tu candidu nato mi povedala, ze nemam jest sladke, ale to bych si ruky musela zviazat, ale ze ma to.moze spravadzat celym tehu.
@mirkatrencin ked na internet velmi nedas, tak co cakas,ze Ti tu napiseme? Jedine ist k lekarke, pripadne na pohotovost, mozno bude stacit "len lezat" doma,mozno usudia,ze lepsie hospitalizovat,tak sa priprav i na tuto alternativu.... radsej prehanat a strachovat sa pre nic ako potom banovat,ze si podcenila situaciu.....snad bude vsetko ok,ale to ti tu nikto nemoze napisat
@sardinka335 ja zrovna nesedim a nefajam ale kym mala spi lezim s vylozenymi nohami. Napisala som ze si tu jednu zapalim..vecer ked vsetko stichne...
Nechcem len zbytocne stresovat, nieje to take brutalne, ze by som sa nemohla hybat, ale pozorujem, ze ma to bsetko zacina boliet.
Ked ste ic podobne nemala, tak tazko to pochopite. Ale dakujem za nazor
@mirkatrencin určite by som navštívila lekára... nie je to sranda (mám doma predčasniatko) ..aj vytok bol... ☹
Tiez by som na vasom mieste isla k lekarke,radsej si byt ista,nez nieco zanedbat..a potom to lutovat..vytok som mala cele tehotenstvo,ale nemala som svrbenie ani palenie,pravdepodobne tam bude nejaka mykoza..krize mozu boliet,predsa len telo sa meni,babatko rastie..na to tvrdnutie mozno bude treba magnezium..ale urcite treba ist k dr.
@maria117 nedam na internet v tom zmysle, ze je tu toho tolko popisaneho. Len ma zaujma.ci niektora mala podobne priznaky, tiez nejake take bolesti co jej povedali. Ja nemam problem zbehnut zajtra na gyndu. Mam ju doslova pod okonom, este raz opakujem, ci je tu nejaka taka co mala take boloestky co jej povedali, sa aspon pripravim na zajtra. Nemam bolesti, ze sa nemozem hybat, ale cotim, ze ma to boli a minuly tyzden nebolelo. Tiez to moze byt len natahovanie tych vaziv a povolovanie maternice.
@mirkatrencin Ja som praveze take cosi mala v 29.tt a pekne som si polezkala v nemocnici a do konca tehu prisny kludovy rezim. Bol to hroziaci predcasny porod...teraz nehovorim o tom vytoku a pod., to som nemala...ale tie bolesti a tvrdnutie ano, následkom toho sa mi otvaral krcok....Nehovorim, ze je to teraz rovnaky pripad, ale vysetrenie by som urcite neodkladala. Tu vecernu cigu radsej nekomentujem...
Zajdi k lekarovi,alebo hned na pihitivist.Mne sa krcok skratil za dva tyzdbe z 3cm na 0,5,zacala som sa otvarat zvnutra - tuez mi len tvrdlo brucho. A uz 7 tyzdnov lezim v nemocke nadopovana liekmi a mam prisny kludovy rezim. BTW fajcenie a zapal tomu tiez nepomahaju, tak bez k lekarovi este dnes.
@ccaro fuuha...do nemocky sa mi dva krat nechce, nemam kde dat malu...bo ked si trochu polezim tak to prestane...ci to nieje len nejake pretazenie. No pojdem sa k nej sak zajtra stejne prejst bo potrebujem sito dake lieky na ten zapal nestasny zase...
@mirkatrencin pisala som...mala som podobne priznaky...potom vo vytoku aj krv sem-tam...a mam doma predcasniatko z toho
Som v 22tt a mam to rovnake.. Plus k tomu nemam este dieta tak len lezim.. Kym lezim vsetko ok.. Hned ako sa postavim ani za nic sa pohnut.. Stvrdnuta ako skala.. Som na rizikovom.. Urcite treba co najviac lezat.. A tiez ma mykoza stale trapi.. A sladke v poruke nonstop.. V nemocnici som bola tiez ale nic so mnu nerobili.. Tak len lezat a magnerot 3x denne..
A k tomu krce v podbrusku ako pred ms.. Takze nadhera :(((
@mirkatrencin ja mam za sebou 3 porody, posledny v juni tohoto roku, takze ja mam skusenosti dosť. Mám za sebou tvrnutie brucha aj skrateny krčok - a posledny porod v 37 tt. gyndu máš doslova pod oknom tak čo dodať....rano si tam mala byť naklusana. Maximálne ti da kludový režim - to som mala aj ja...ale kde som doma mohla ležať ked su 2 deti ze? Dobré su články MUDR. Kouckého na portali porodnice. cz tak ked budeš mat ten klud tak popozeraj... 🙂
@mirkatrencin To Ti verim. U nas sa musi angazovat cela rodina, aby mi malu postrazili. Je to tazke, ale tak zvysne dva tyzdne uz dame nejak. 🙂 Drzim palce,aby si bola v poriadku.
@mirkatrencin ja mam obcas pichanie v lavom boku a chvilkovu bolest v podbrusku.domnievam sa ze su to len plyny alebo mala jak kope mozno obcas nieco trafi.lekar neciti nasu bolest nic s tym nespravi.tiez sa mi zda ze je to slaba bolest ale kazda mame iny prah bolesti.ohladne tej cigarety od nas necakaj ze ta v tom podporime
tak s krcokom 2.5 som ja lezala 8 tyzdnov doma
občasné bolesti sú normálne, rozťahuje sa ti panva, rozťahuje sa maternica.. viac by som sa bala mykozy, či infekcie, ktorú zrejme máš (ked máš taký výtok) , to si mala letieť k doktorovi hned, práve tá ti môže predčasný pôrod vyvolať!!!
@mirkatrencin a mať taký problém.. tak beriem malú zo sebou za ruku a kráčam
@luciferkax no sak zajtra pojdem...dnes som sa moc nenamahala a nic ma nebolelo jako keby som ani nebola tehu..tak skorej myslim, ze je to z namahy..ale koli tomu vytoku pojdem...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Este som zabudla dopisar, ze vytok teraz taky biely az do zlta a zase daky zapal asi bo svrbi pali...