Môže Covid-19 v tehotenstve ublížiť bábätku?

uctovnicka
15. okt 2020

Ahojte baby, som v 18 týždni tehotenstva a zároveň som aj covid pozitívna, myslíte že to môže nieaku ublížiť môjmu babetku??

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jenna9
15. okt 2020

Už som to tu raz uverejňovala. Jediná kontraindikácia môže byť skorší termín pôrodu (podľa WHO, zrejme až pri získaní vírusu v neskoršom štádiu tehotenstva). Tak buďte doma, starajte sa o seba, netrápte sa A nepozerajte správy, jedzte veľa ovocia, a tešte sa na bábätko. A keď budete môcť, tak na prechádzku von.

jenna9
15. okt 2020

A ešte asi Vás trápi toto:
There is also no evidence to suggest an increased risk of miscarriage or birth defects attributable to the coronavirus. Below you will find information about pregnancy and COVID-19.

Takže nebojte sa o dieťatko, neovplyvní to ani jeho zdravie, ani to neovplyvní Vás 😉.

Info z Holandska:
Zdroj: https://www.rivm.nl/en/novel-coronavirus-covid-...

iniska
15. okt 2020

@jenna9 podla vas to neovplyvni ani keby bola horucka dakujem

jenna9
15. okt 2020

@iniska
Pozerala som štúdie zámer na tehotenstvo a Covid, a jediné riziká sú, keď mamička má nadváhu a nejaké pridružené diagnózy - ale aj to sa týkalo zdravia mamičky. Ak chcete, môžem skúsiť pohľadať 😉

iniska
15. okt 2020

@jenna9 jej vy ste ochotna 🙂 dakujem ja kukam ale nic nenachadzam teraz som iba v 12 tyzdni tehotenstva 🙂

jenna9
15. okt 2020

@iniska nič som nenašla. Z najväčšej štúdie, kde bolo takmer 400 žien, ktoré získali Covid, iba jedno dieťa sa narodilo pozitívne, a aj to do 14 dní bolo negatívne. Žiadne špeciálne zdravotné problémy nie sú evidované. Ináč to, čo som napísala. Tak No stress, Stay Calm and Enjoy your Pregnancy 😉

danielahamar
15. okt 2020

Nasad si C vitamín a D

jenna9
15. okt 2020

@iniska
Prosím, radšej prírodné C. Každý deň ráno pohár teplej vody (ak nemáte nevoľnosti, vtedy je lepšia bublinkova voda a niečo malé na zjedenie). Ak sa Vám dá, každý deň vypite pohár teplej vody s vytlačeným citrónom a lyžičkou medu. Citronadu môžete aj k mäsu, aby ste prijali viac železa.

zuzanka.zuzu
15. okt 2020

@uctovnicka vedci hovoria, že nie, tak som sa rozhodla im veriť 🙂 a z čisto pragmatickej stránky - keď už ho máš, čo ti pomôže keď sa budeš stresovať?

iniska
15. okt 2020

@jenna9 dakujem 🙂

dajana1983
16. okt 2020

@uctovnicka pozitívna je už a si polovina Slovenska ,ako bolo spomenuté nevyhľadávaj správy ,to tá len znervuje a to ti netreba ,papaj zdravo čo môžeš,vyhybaj sa ruskam(keď nemusíš nutne nechod medzi ľudí kde sa nosiť musia )radšej von do prírody .

iniska
17. okt 2020

@dajana1983 mozem sa opytat preco vyhybaj sa ruskam.

jenna9
17. okt 2020

@iniska
https://aricjournal.biomedcentral.com/articles/...

Pre toto. Tehotné potrebujú viac kyslíka než ostatní.

iniska
17. okt 2020

@jenna9 dakujem za info

dajana1983
17. okt 2020

@jenna9 presne tak a nie len tehotné,myslím každý človek by ich mal mať na ústach čo najmenej.Nejdem tuná šíriť žiadnu osvetu ,no myslím si o ich nosení svoje

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre