Je tu chrípková sezóna a ja som chora. Mam silný kašeľ, dostala som aj antibiotika od dr. Ale uz mam z kašľa svalovicu na bruchu a z antibiotik ma bolia črevá. Inak som doma v klude , ležím, pijem čaje. Ma to veľký vplyv na bábätko v 8 týždni? Je vtedy uz veľmi "napojené " na mňa ?
môže, nemusí....v prvom trimestri je rizikové všetko
Ja som v druhom trimestri mala covid
neboj sa, ked si pod dohladom lekara budes v poriadku aj ty aj babo. Urcite radsej antibiotika ako riskovat vacsi zapal. Ja som tiez prekonala crevnu virozu a schudla som 3 kila. Dr. na mna az tak vyplestila oci ale i napriek tomu babo narastlo, tak bolo vsetko v poriadku. Ked sa vyzdravies, pojdes na prehliadku a uvidis, ze ste ok. Hlavne rob, co doteraz - kludovy rezim, cajiky....
Presne tak moze nemusi.Ako vsetko.Prvy trimester vydrzi udajne iba polovica tehotenstiev (ratam aj uplne vcasne ukocenia pocas 1.ms) Ja som vydrzala niekolko chorob,ale poznam kocku co potratila pocas chripky.Ale mnozstvo zien potrati aj ked su uplne zdrave.Takze by som sa nestresovala viac ako netreba.
Ano ma v tomto stadou sa vyvyjaju vsetky zivotne dolezite organy takze asi tolko. Ja som mala iba zvysenu teplotu cca 37.5 a skrabanie v krku odnieslo so to synove srdiecko narpdil sa so 4 vrodenymi chybami v 5 mes musel podstupit životne dolezutu operaciu nastastie vsetko dopadlo dobre. Ale zavisi asi aj od stastua neodcenovala by som to. Drzim palce ✊✊✊✊
Ja som bola prve dva mesiace taka chora, ze dovidenia, horucky, hrdlo, kasle, nic som nejedla, schudla som 8 kil. A porodila som zdraveho fesaka 🙂 Hlavne nestresuj, oddychuj, drzim palce.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Horsie nez atb. alebo kasel je teplota nad 38°C. Na to si davaj pozor. Skore uzdravenie prajem.