Ahojte, som v 8 TT, par dni do zadu sa mi spravil na uchu herpes ale to mavam, cize som to nejako neriesila. Dnes som si na ruke vsimla tento flak. Nesvrbi, neboli. Myslite, ze to moze byt pásový opar? Na ruke? Ono, ja si holím aj ruky, tak najskor som myslela, ze vyrážky po holení ale uz sa mi to nezda. Keby nie som tehotna asi neriesim, kedze to neboli ani nic. Rano pojdem s tym radsej k obvodnej, na pohotovosti sa bojim, ze ma vysmejú 😕
To nevyzerá podľa prejavov na pásový opar.
Nie
pokojne moze byt
U dcery to takto vyzeralo uplne na zaciatku, ked mala pasovy opar
môže byť
Ach, dufam, ze to nebude ono. Teplotu nemam. Únavu mam velku ale to pripisujem tehotenstvu lebo tu mam od zaciatku tehu.
Možnože mne začínal podobne, ale zakrátko sa teda naliali tie vyrážky. Ja som šla tiež k obvodnému,.sedela som 3 hodiny v čakárni a dal mi tuším len vitamín B a zinkovu masť 🤷 čiže možnože by som tam len zavolala
@1mina a bola si tehotna ? Aj si musela zostat na pn? Ja stale dufam, ze to bude len z holenia. Mätie ma, ze to neboli, lebo vsade pisu, ze najskor je bolest a potom vyrážky
Áno bola som v 8mom mesiaci. Ale ja som bola aj tam na RD vtedy s druhou dcérou. No mňa to tuším svrbelo najprv tak som nato prišla tiez
kludne to moze byt aj od holenia (a to tiez moze zacat svrbiet, stipat),... dcere to vyzeralo trosku podobne ale len chvilu, a na mensej ploche a mala to pod pazuchou, ale do cca 2-3dni ju to riadne svrbelo a nahadzali sa presne vyrazky typu herpes, tie male pupaciky jeden vedla druheho. Nebolelu ju vraj nic, ale islo to tak postupne, tak posleduj a uvidis, Mne ju zdiagnostikovala lekarka cez email :DD poslla som foto, dcera musela ostat doma, vraj je ot infekcne a dostala lieky (riadne peroralne myslim herpesin, kremovala som jej to acyclovirom, a jasne B, C, D... )
to si holíš ruku pod lakťom?Veď tam ani chlpy nerastú
@simca06022011 rozmyslam, ze po sprche šupnem na to detský puder a uvidim rano. Ono ak by to bol ten pásový opar, asi nezmizne len tak však? Že ak by pupienky dajme tomu do zajtra / pozajtra zmizli, tak asi o pásový opar nepojde ?
@rozculena vies co, ja si holím komplet hala bala 😅 ja mam zial chlpatejsie ruky ako chlap ( mam doma aj Lumeu ale dlho som nepoužívala a teraz zase nemozem) a veruze aj tam kde mam tie vyrážky mam chlpi tak holím 🙈🤷♀️
Chlpy *
nasetri si na nejaku trvalu depilaciu... omg...
ja by som skusila skor ako puder (to sa vobec pouziav na nieco v dnesnej dobe?? :DDD) nejaky fenistil, alebo nieco ukludnujuce, alebo ak je to zapalene z holenia, najskor predtym nejaku dezinfekciu.. ak mas opar niekde inde a mas na to krem, tak by som na kusku mozno skusila.. ja neviem... :D fakt sa do tychto veci lekarskych nevyznam.
Inak tu je skupina zdravotnici ci ako sa vola, tak by som skusila tam ci niekto neporadi.
PAsovy opar som mal asi tak mesiac... na maličkom mieste na bruchu, možno to miesto malo čo ja viem 5x3cm, viac nie a tam som mal das 30 pupakov. Bolelo to a štipalo.
Pasovy opar by mal byt taky, ze spociatku mas v tom mieste citlivu kozu, svrbi, boli, vadi ti dotyk (kedze je v skutocnosti postihnuty nerv v tom mieste), potom sa vyhadzes. A zvycajne to boli a je to citlive.
Tak to bolo u nasho polodospeleho dietata, ktore malo kedysi aj kiahne. Najprv sa stale stazovalo, ze ho nieco boli na chrbte. Potom tomu miestu vadil aj dotyk tricka. Nemalo tam nic, iba hladku cistu pokozku. Neskor po par dnoch sa v tom mieste objavil jemny bledoruzovy fliacik. Ten narastol a tmavol do svetlo cervena, asi na velkost eurovej mince a zacali sa v ramci neho robit vyrazky. Neskor z nich boli pluzgieriky. Bolelo to a bolo to strasne neprijemne a citlive.
Toto vyzera skor na nieco ine.
nic na to nesupni
ja som ziadne bolesti nemala...bola som tehu, rovno ma nechali n ainfekcnom
Veru toto moze byt kludne pasovy opar. Cim skor k doktorovi.
Dceru pasovy opar vobec nebolel, ani ziadne prejavy predtym nemala, len zrazu nejake vyrazky mala a zacali ju svrbiet
mňa to bolelo,myslela som si že mám svalovicu z roboty........keď sa mi vyhádzali pupáky,tak už som vedela,na čom som.Boli to vodnaté malé pupáčiky,ktoré neskôr praskli.Mala som tom presne tam,kde kosticu v podprsenke,takže to bolelo 2násobne,ale zas neumrela som z toho.
Každý deň mi pribudli nové a nakoniec to vytvorilo taký pás až na chrbát.
Zatial to vyzera rovnako ako vcera len to svrbi trochu a pali. Idem k obvodnej, radsej zbytocne ako nieco zanedbať. Dam vediet ci to je ten pásový opar.
Ahojte, bola som u obvodnej, ta si nebola ista, lebo ze vyzera to zvlastne a moze to byt aj herpes. Poslala ma na kožné, kde ma teda zobrali asap kedze som tehotna. Tam dr len pozrela a ze to urcite herpes neni, v papieroch mam dg tinea corporis, co je vlastne plesňova infekcia … dala mi lotriderm masticku a batrafen, lenze co som sa bavila v lekarni s magistrou, tak v tehotenstve uplne neviem ci je to vhodne 😡 kozna o tehotenstve oboznámená bola. Na moju smolu kozna kde som bola v minulosti a ktora je top, má terminy az 1/2025 a toto som chcela vyriesit urgent ci to nie je ten pásový opar. Takze si skusim na to davat asi repík, moc som neni stotoznena s kortikoidnou masťou.
Skoré uzdravenie prajem. Nech sa ti to čo najskôr zahojí. Držím palce.
ja ti poviem tolko, ze tiez mi na koznom povedali, ze urcite nie pasovy opar, islo o fakultnu nemocnicu...este v ten den ma hospitalizovali na infekcnom vo vysokom stadiu tehotenstva....kozni lekari su povacsine uplne mimo, ja by som sla na infekcne
radšej tea tree oil
Mne sa to hneď nezdalo, že je to pásový opar. Ten býva naliaty tekutinou.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?