Zdravím vás som 20 TT včera som bola na sone dr. Hovoril že je všetko v poriadku ale v knižke mám napísané dačo čo má znepokojilo a aj sestrička pri odchode mi povedala že o 4 TT na cukor to som vedela ale že spraví zas sono dr. lebo horná pera nebola dobre vidieť a aj srdiečko dco..tam bolo napísané že srdce plodu v tieni chrbtice ..bojím sa stále na to myslím či náhodou nebude dačo zle ..😥
No to ťažko na to nemyslieť a 4 týždne teraz sú pre mňa večnosť ..lenže nevenrco doktor mi povedal že všetko je ok a v knižke to mám napísané a volal má zas na sono .
Neviem ale mám obavy aj o to srdiečko lebo nechápem tomu čo to môže znamenať že v tieni chrbtice je srdiečko a ohľadom pery tak isto že nebola dobre vidieť
Nestresuj, mas tam predsa uvedene, ze srdiecko bolo v tieni chrbtice, tak ho asi nebolo dobre vidiet a chcu to skontrolovat este raz.
Srdce plodu v tieni chrbtice znamená len, že ho proste dobre nevidel, takže ho ešte musí pozrieť znova. Ak by bol problém, nečakala by si 4 týždne na ďalšie vyšetrenie, ale hneď by ťa niekam poslal. Ja som tak išla okamžite do nemocnice na presnejšie sono srdca, keď sa mu nezdali veľkosti komôr. Čiže klud, všetko bude v poriadku.
@lelelienka ja neviem fakt ale celu noc som nemohla spat.... A čo sa týka tej pery keby babatko malo raštep to by mi doktor povedal alebo neviem prečo sestrička povedala že horná pera nebola vidieť dobre .
A perá nemusí byť tiež dobre vidieť, ak bolo zle natočené. Ak by tam bol problém, určite fakt nečakaš tak dlho na ďalšie vyšetrenie,niekam by ťa poslal. Nabudúce sa s ním viac rozprávaj a na všetko sa pýtaj. Na to tam tiež je
@bubuzu no sestrička má znepokojilo veľmi a mám to aj v knižke napísané a áno pýtala som sa asi 5 krát je všetko ok ? On že áno ale znepokojuje ma to čo mám napísané v knižke ...viem nemám stresovať ale to sa nedá ..aspoň mne nie ..keď stále na to myslím ...
@simka000000 pozri, naozaj to najhorsie co mozes urobit je 1) stresovat a 2 ) googlit. Ver mi, nicomu to neprospieva. Doktor by ti nepovedal, ze je vsetko v poriadku keby nebolo. Bud rada, ze to skontroluje nabuduce a nic nezanedba. Vies, tie babatka sa tam v brusku vselijako hmyria a nie vzdy je vsetko dobre vidiet. Ja som to zazila niekolkokrat, aj na morfologickom nam hornu peru pozeral asi na trikrat, boli sme tam riadne dlho, kym sa maly natocil aspon ako tak aby bolo vidiet. Tvaricku mal totiz zaborenu do placenty a doktor vravel, ze to casto robia, lebo je to ako vankusik 😁 Velakrat ma poslali na rozne kontrolne vysetrenia, ale to je stokrat lepsie ako nieco zanedbat. A nemozes sa vystresovat pri kazdej takejto malickosti, pri kazdom vysetreni, nerobi to dobre ani tebe ani babatku.
@lelelienka máte pravdu musím byť pokojná hlavne kvôli babatku a dúfat že bude všetko v poriadku .... Veď 4 týždne není dlhá doba a pôjdem zas na sono a uvidim.....
Ahoj, mojej tiez nebolo vidiet dobre peri lebo mala rucky na tvari no poslala ma doktorka sa poprechadzat trosku a o 15 minut som prisla a uz videla lebo dala rucky dole z tvare☺️ Dr. Ti nemoze napisat do knizky ze je vsetko ok ked to nevidi, takže sa nestresuj mozno na dalsej kontrole bude inac otocene a uvidi viac. A tak ako ti pisu vyssie keby bolo nieco zle riesi to hned, nie o 4 tyzdne.
Mala taku polohu, ze sa nedalo vsetko vidiet tak dobre, ako by to bolo potrebne, tak si sono zopakuju na dalsej kontrole. Absolutne nic, z coho by si mala byt v strese. Ved si tam zavolaj, nech ti to vysvetlia, ked z toho nespis. Pokial nerozumies lekarskym (aj pomerne jasnym) terminom, tak si knizku radsej necitaj a spolahni sa na to, ked ti lekar povie, ze je vsetko ok 🙂
Ženy pekne ďakujem za vaše upokojujúce správy .... Len dúfať že bude všetko naozaj dobre.... Veľmi sa tešíme na bábätko lebo sa nedarilo...keďže mam len jeden vajcovod
@simka000000 srdce v tieni chrbtice znamená len toľko, že ho nebolo vidno, lebo bola tak otočená (to, ck je za kosťami, na sone nevidno).
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@simka000000 ja som bola minulý týždeň na prvosemestrálnom a tak isto, v 20. znovu, kvôli srdiečku, placenta pred bábätkom, tak to skresľovalo výsledok, nedalo sa spoľahlivo napísať, všetko je ok. Neobávaj sa. Ja som bola aj na Nifty Pro, dopadli v poriadku, tak verím, že bude v poriadku aj srdiečko, ja len ako laik som počúvala. Bola som u MUDr. Grochala. Zase keď si lekár nie je istý niečím, tak opakuje vyšetrenie neskôr. V závere mám napísané, že primeraný nález. Ver svojmu bábätku, zvládnete to obaja ✊