Morfologický ultrazvuk s bolesťou

28. jún 2022

Zdravim, neviem ci potrebujem poradit alebo sa len vyzalovat. Dnes som absolvovala morfologicky ultrazvuk v 20tt, babatko nebolo idealne otocene, doktor mi na brusko dost tlacil, sondou sem tam pobuchal do brucha pravdepodobne sa snazil malu lepsie otocit, pozrel vsetko okrem tvaricky-nechcela sa nam ukazat z profilu ani po 2,5hodinach, dostala som kontrolu o dva tyzdne. Odchadzala som s placom, ze jednak nemame video nemame fotku, proste nic a jednak som uz z toho tlacenia na brucho mala bolesti, co som aj povedala doktorovi no tvrdil, ze to je normalne, odkedy sme prisli placem stale pretoze ked si spomeniem ako tlacil a buchal do bruska idem z toho doslova odpadnut.. po vysetreni teraz pocitujem jemne pichave bolesti do konecnika, dala som si uz aj magnosolv, neviem vstrebat nejako dnesny den a vysetrenie, rozmyslam, ze na tu kontrolu o dva tyzdne ani nepojdem a najdem inu ambulanciu na 3D/4D ultrazvuk😞

viestta
28. jún 2022

Neboj sa, nijakým spôsobom bábätku neublížil. Jednak je v plodovej vode veľmi dobre chránené, jednak doktor vie co môže robit

andrejka1212
28. jún 2022

Neberies to trosku prehnane citlivo? Ved jasne, ze ked bolo babatko zle ocotene musel to nejako urobit. Co by si radsej porodila a potom bola prekvapena, ze mas dieta s postihnutim? Neviem teda, ci si uz rodila, ale mozno budes prekvapena ake este len pri tom zazijes "manevre". Hlavu hore, mas to za sebou, bud rada ze su dobre vysledky. Ja mam len jednu fotky z ultrazvuku a ze by som sa k nej teda vracala sa neda povedat. Radsej si pozriem ako vyzeral ked bol na svete.

hariet
28. jún 2022

A u ktoreho dr si bola?

autor
28. jún 2022

Je to moje prve tehotenstvo po 2 rocnom snazeni, obaja mame s partnerom diagnozy a podarilo sa nam nakoniec prirodzene, mozno to citlivo vnimam len sa mi to nepacilo a samozrejme, tie bolesti mam stale..
Bola som v Kosiciach

mamamasama
28. jún 2022

@andrejka1212 aké manévre?

frantisska
28. jún 2022

Ahoj, viem kde si bola. V Myslave. Bola som tam raz, a síce to vyšetrenie nebolo až také brutálne ako u teba, ale tiež mi nebolo príjemné to tlačenie na brucho. A tiež má strašil neviem jakym dlhým vyšetrením, a že budem musieť vonku chodiť 2 hodiny, lebo neviem čo.... áno je lacnejší ako v sono clinic, ale už by som tam nešla. Iba s druhou dcérou som tam bola. Inak chodím len do sono clinic. A som maximálne spokojná. A to čakám už štvrté. Nečakas dlho, do pol hodinky si vybavená. žiadne búchanie po bruchu ani otáčanie bábätka nasilu. A vždy si môžem vybrať krásnu foto, ktorú mi vedia aj hneď vytlačiť, za 10 €, a vyšetrenie stojí 70 €. A u toho v Myslave som presedela pomaly pol dňa, natlačené v jednej miestnosti...no hrozne to bolo. Zavolaj do sono clinic, a opýtaj sa, či to vedia dať termín... držím palce,😉

ildiko36
28. jún 2022

Podla mna si dost citliva neviem si ťa predstaviť co budes robyť pri pôrode ked si taka citlivá len pri sone🙈..
Baby Dr Polievka v Rs roby fotky za 10eu a 3d sono za daakych 17euro, vzdy som nechala mu 20.eu.
Ked ste z kosic mozno na cestu date 30 eu+ vysetrenie a necakate dlho este stale lacnejsie ako v ke

autor
28. jún 2022

Lacnejsi ako sonoclinic niesu, stalo nas to 75€ a v cakarni na vysetrenie sme cakali asi len 20min avsak prechadzat sme sa boli 2x aj tak to nepomohlo, nespolupracovalo, nechcelo nam otocit hlavicku.. naozaj som po vysetreni cely cas preplakala, necakala som, ze to bude az take.. absolvovali sme tam aj prvotrimestralny screening a bola som spokojna, vobec to neviem vstrebat, vysetrenie sme zaplatili a na dalsi termin o dva tyzdne vraj uz platit nebudeme musiet..o tyzden idem k svojej doktorke, prekonzultujem to a nou.. dakujem

autor
28. jún 2022

@ildiko36 vnimam vsetrenie citlivo, tlacenie na brucho napriek upozorneniu, buchanie sondou po bruchu..
Prepacte ale vy ste si tam nezazili to co ja cize ma nazyvat citlivkou, ktora nezvladne porod je teda trosku za hranicou

mery234
28. jún 2022

@frantisska totálne s tebou súhlasím! Takisto som v prvom tehotenstve bola v Myslave a v druhom tehotenstve v Sonoclinic a nedá sa to absolútne porovnať! Prosím kto sa rozhoduje medzi týmito dvoma lekármi, určite nech si vyberie sonoclinic... Zoberú vás presne na čas (v Myslave čakáte aj 2-3 hod), neposielajú vás 10x sa prejsť ako v Myslave.. a v neposlednom rade doktor Dankovcik je oveľa milsi ako dr. Juhas... U mňa Myslava už nikdy viac

mery234
28. jún 2022

Presne toto je prístup pána dr. Juhasa, tlačiť na brucho a tváriť sa že je to normálne..nie je... Stačí zájsť do Sonoclinic a uvidíte rozdiel... Ale chápem že už ste zaplatili a dali vám náhradný termín, tak isto to spravili aj mne pri prvom trhu...

autor
28. jún 2022

Treti ultrazvuk tam uz pravdepodobne neabsolvujeme, velmi neprijemny zazitok, som velmi sklamana a rozcarovana

luccija
28. jún 2022

Prehanas to budu asi hormony🙂nechcel nic zanedbat snazil sa 2,5 hod a ty places?teraz neviem ci preto, ze nemas fotku a video, alebo...
Co cakas, ze Ti povie doktorks?nieco zanedba a potom budes lutovat isla by som, alebo si zaplat inde.

ildiko36
28. jún 2022

Ja som uz 3x rodila a urcite som prezila aj hroznejšie ako len búchať po bruchu pri vysetrení, ked sa dieťa pri pôrode zaseklo a mal pupocnik okolo krku, .lekar popri hlavicke strcil do mňa ruku az po lakti a dieta vypačil a vytiahol.nie som citlivy človek ale všetkých svetych som vydela a som si myslela že obaja to neprezijeme.dieta sa narodil zo synrdomom modrej masky a este aj 3dni po porode mal hyposaturaciu bradyaritmiu..
a x krat som sama pôrody viedla, no mate pravdu ze vas nepoznam ale je to prehnaná reakcia na vysetrenie, pôrod bude drastickejšie ako to vyšetrenie..

lorin29
28. jún 2022

Ja som bola v 20 tt a potom v 30 tt na tomto 3D/4D ultrazvuku a musím povedať že v tom 20 tt mi tiež tak strašne tlačil na brucho ze ma ďalšie 2 týždne na tých miestach ešte bolelo brucho a popritom malú bolo dobre vidno
Ale aj tak som išla ešte v 30 tt a keď budem znova tehotná tak znova to absolvujem 😊

autor
28. jún 2022

@luccija pretoze mi velmi tlacil na brucho, tlacil na babatko a buchal mi sondou do brucha, keby ste boli na mojom mieste, boli v mojej kozi, cakali na prve dieta tak ako sme cakali my veru by ste inak hovorili, to som si ista

luccija
28. jún 2022

Urcite🙂ja som cakala 3 roky na dieta a preskakala si viac ako tlacenie na brucho pri UZV ten absolvuje kazda zena.Tak uz nechod...

autor
28. jún 2022

A myslim, ze kazdej buducej normalne zmyslajucej matke
Hlavne prvorodicke by sa nepacilo keby jej doktor buchaĺ sondou babatko

maryetta
28. jún 2022

Bola som tam 3x na morfologicke vysetrenie. Pri vsetkych troch tehotenstvach. Prve uplne ok. Druhu dcerku sa snazil pootocit. Aj kusok som sa prejst bola ale nic strasne. Tam ani jeden zaber nemame. Co ma vtedy kusok mrzelo ale nebrala som to ako tragediu. Dolezite bolo ked mi dr povedel ze je uplne zdrava.
Pri tretom tiez mozno kusok neprijemne. Bolestive.
Dieta je ale chranene. Ma tam okolo seba vodu. Placentu. Neboj. Urcite babatku netrieskal priamo po hlave 😉
Nadych/vydych. Nedaj si pokazit radost z tohto obdobia.
Ak na dalsie vysetrenie ist nechces nemusis.

simona92101
28. jún 2022

Bola som na takomto sone x krat,tiez mi lekar tlacil kedze potreboval aby sa dieta hybalo a mohol vsetko odmerat,aby vylucil vyvojove vady.o fotky ani video mi vobec neslo,na to nesluzi morfologicky ultrazvuk ale 3D/4D sono..tiez mi to nebolo prijemne ale uz som si aj pri prvom preskakala vselicim,a toto je ozaj malina ak viem,ze to sluzi na diagnostiku..ak by ti nieco zanedbal,ako by si to zobrala?treba sa ukludnit,neprezivat vsetko takto citlivo.skus najst ineho lekara,mozno bude viac citlivejsi..

21anjelik19
28. jún 2022

Tiež mo dr tak tlačil na bruško pri morfologickom že mi to bolo nepríjemné a aj zabolelo ale vôbec som to nijako neriešila, pre moje bábätko všetko nie ? Aby som vedela či je v poriadku a bola kľudná trebalo strpieť to tlačenie na bruško, predsa.bábätko potreboval cele prezrieť.
Ale manžel mi vravel že keď to videl ako mi na bruško pritláčal mal chuť mu jednu vraziť ale hneď myšlienku zahnal 😅

autor
28. jún 2022

@simona92101 bol to morfologicky ultrszvuk 3d/4d..

thoughtfulweirdo
28. jún 2022

Aj ja si pamätám tlačenie na brucho pri morfo ultrazvuku, akurát môj doktor bol zdvorilejší a ospravedlnil sa, že to bude možno trochu nepríjemné, ale potrebuje vidieť. Zrejme patríš medzi veľmi citlivých ľudí, nie je na tom nič zlé, kľudne si aj poplač, ak ti to pomáha, len sa neutápaj v pocitoch krivdy a nešťastia, lebo toto naozaj nie je dôvod 🙂 preži si všetky pocity, čo si potrebuješ prežiť, potom nádych - výdych, kontakt s realitou a ideš ďalej, aby si si sama nepokazila celé tehotenstvo, lebo zaručujem ti, že ešte zažiješ niekoľko situácii, ktoré nepôjdu podľa tvojich predstáv. Prajem bezproblémové tehotenstvo a zdravé bábätko.

autor
28. jún 2022

@thoughtfulweirdo dakujem za hrejive slova

petamich
28. jún 2022

v prvom rade nie, doktor ti sondou babatko nebuchal, on sa ho len snazil vyrusit (skor zvukom), aby sa otocilo inak, preto sa aj chodi, kazu dat si pred tym cokoladu a pod. - toto naozaj trochu prehanas 🤷‍♀️ neviem posudit ako velmi ti tlacil atd. mne moj lekar tiez tlacil, aby skontroloval vsetko co ma ale nebolo to bolestive aspon si to nepamatam ako bolestive, iba neprijemne a chapala som, ze potrebuje vsetko poriadne vysetrit (aj mi to tak vysvetlil)

je z teba citit aj sklamanie a frustracia, ze nemate fotku atd. takze verim, ze si to vnimala trosku citlivo

kazdopadne, mame slobodnu volbu lekara, dnes naozaj nie je problem ist aj do ineho mesta, takze ak si nebola spokojna, treba ist inam

autor
29. jún 2022

Urcite som na morfologicky uktrazvuk nesla s tym, ze mi ide len o fotku a video, viem, ze tento ultrazvuk je dolezity, presiel vsetko co sa dalo od hlavy po paty, ja to chapem ale jednoducho ked sa raz babatko nechcelo ukazat tak sa ho nesnazim otocit sondou tak ze mam slzy v ociach od bolesti a bolesti som mala este cely ten vecer co sme sa odtial vratili a nebucham sondou do brucha..
je vase stastie, ze ste mali z vasich morfologickych ultrazvukov lepsie spomienky ako ja..

kamoska_z_konika
30. jún 2022

Asi ta nepotesim ale mne práve Dankovcik v 12 tt buchol pastou do brucha...babo spalo a vyhrkli mi slzy od bolesti..mala je zdravá aktuálne ťaháme 36 tt
Nechcem byť zlá ale radšej by som vydržala tlak sondou ako toto....

saska85
30. jún 2022

Mne tiez v 12t v Sonoclinic trocha pobuchal so sondou po podbrusku , aj to komentoval, ale nebolo to take hrozne. Mna skor boli asi 2 dni ked mi doktor kontroluje krcok vaginalne

sisa2802
3. júl 2022

Ahoj.nam sa stalo toto iste morfo v 20tt. Doktor ma 5x poslal prec lebo sa mala nechcela otočiť a nedala za pomerat.tlacil,buchal,bolo mi do placu. Potom vyhlásil ze je to top nespolupracujuce decko a poslal nas prec.doma som bola v strese,ubolena ci to nemohlo babatku ublizit. Viac som tam uz nesla.takze viem ako sa citis babatko je ok.

autor
3. júl 2022

@sisa2802 vysetrenie sme zaplatili lebo vlastne skontroloval vsetko okrem teda lepsieho profilu babatka aby z toho mohlo byt aj 3D/4D zaznam, my s partnerom sme ten profil na obrazovke videli ale asi to bolo v zlej kvalite, netusim.. o tie dva tyzdne na to vysetrenie pojdeme aby nam aspon tu spravu dali ale dalsie vysetrenie si teda sakra dobre rozmyslim

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre