Ahojte , dnes mi zistili na Morfologickom ultrazvuku 23+1
Hyperechogenné črevo so známkami zakrvacania plodovej vody odporučili Genetické vyšetrenie plus Harmony prenatál test alebo Amniocentezu . Iné výsledky sú ok mala som aj Tripple testy v poriadku aj Prvotrialny nemala ste niektorá niečo podobne ? Poprípade ako to dopadlo ? Povedali , že môže ísť o cystickú fibrózu alebo Downow Syndróm
Podstúpiť alebo nie ? Veď aj tak je neskoro podľa mňa keďže výsledky by nemali do 24tt a nad potratom ani neuvažujem .
@tina191220 a kde si bola na ultrazvuku? Hneď zajtra by som volala dr Grochalovi do Martina, on takéto prípady berie urgentne, je široko ďaleko najlepsi odborník na morfo sono... ak ti aj on odporučí toto tak by som podstúpila, aby si sa vedela pripraviť na to čo sa bude robiť po porode ak bude treba... držím palce 👍✊🙏
@kaitlin3 v Košiciach v Myslave , skúsim zajtra mu zavolať
@tina191220 ahoj
Ak neuvazujes nad potratom, načo sa zbytočne stresovať, ak bábätko chceš užívaj si tehotenstvo a nie kadejaké vyšetrenia... Už ich je aj tak počas tehu dosť 🙂
Držím palce a veľa zdravia ❤️
Ja by som tiež navštívila MUDr. Grochala a zariadila sa podľa jeho rady. BTW cysticka fibroza je už liecitelna. Držím veľmi palce, viem presne čím prechadzas.
@martinka13 cysticka fibroza ešte stále nie je liečiteľná 😐
@tina191220 Ja som bola na morfo v KE, teda dr. Grochala nepoznám, ale v KE máte tiez výborného odborníka , Mudr.Róberta Dankovica . To iba v prípade, ak by sa Vám nechcelo cestovat…
@eternity24 len ta poopravim... Dankovčík
@ikonica Dakujem
@gabika128 myslim ze je, no v SR ten liek nieje dostupný. Zdá sa mi, ze v CR ano.
@eternity24 no bohu žiaľ, sú lieky iba na určite mutácie cf, ale na väčšinu nie. A tieto lieky cf nevyliečia, ale predlžujú život. Máme cf v rodine a bratranec na ňu zomrel.
@gabika128 tiež mame v rodine. Je to už o niečo optimistickejsie
@martinka13 určite, v dnešnej dobe ide medicína a technológie veľmi dopredu. Ale aj tak neprajem nikomu toto ochorenie, je to aj pre celú rodinu veľká záťaž.
@gabika128 to je jasné.
@tina191220 o boze....myslava....over si tu diagnozu este inde
@olivia1425 tak nakoniec môj Dr povedal že to musí byt hlúposť keďže doteraz som mala vsetke výsledky v poriadku tak sme sa rozhodli neísť na testy lebo aj tak by sme vyhodili len peniaze do vzduchu nakoľko potrat by sme aj tak nechceli aj keby malo byt choré
@tina191220 ahoj prosim ta pekne ako vam to dopadlo? Dúfam že je všetko v poriadku
@nzuskinova ahoj , samozrejme mala bola zdravá , len pan MUDr Juhas , len si chcel zarobiť a vystrašiť nás , za mňa Myslava nikdy viac .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
s tymto skusenosti nemam ale podstupila by som, aby som vedela co ma caka a vedela sa na to pripravit.. drzim palec 🍀🍀🍀