Morfológia v 21.tt u dr Grochala - nameral menšiu nosovú kostičku

tancatanca
15. mar 2021

Dobrý deň videla som že už tu nejaké témy boli na nosovou kosticku ale nikde som nenašla problém aký mám ja - keď sme boli u dr Grochala tak nám povedal že všetko je úplne poriadku až keď išiel merať tvar tak mala sa nechcela ukázať tri krát má poslal prechádzať sa ( skákala som na chodbe , chodila hore dole ) ale nič stále mala tvaricku zaborenu v placente, ale on aj napriek všetkému nameral že má malú nosovou kosticku a tým pádom podozrenie na Down ... potom začal pán doktor kľučkovať a hovoril že to nemusí aj nič znamenať ale že nevie a bla bla zdalo sa mi to celkom neprofesionálne ( osobne si myslím že nám mal povedať aby sme prišli ešte o pár hodín neskôr alebo kľudne aj v iný týždeň ešte ) chcem sa spýtať či máte niekto takúto skúsenosť že aj napriek tomu že nič nevidel Vám to takto nameral a doplašil človeka !
Všetky krvné testy sme mali v poriadku
Bola mi odporučená amnio ale nešla som nechcela som riskovať !

tancatanca
autor
15. mar 2021

@tancatanca nikto žiadna skúsenosť aspoň niečo približne ?

ivkaskoupa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
tancatanca
autor
26. apr 2021

@ivkaskoupa ahoj no ja nemám v podstate nič nové ja už čakám vlastne len na pôrod o 4 týždne mám termín 🙂 myslím každý deň pozitívne a verím že všetko bude v poriadku
A ostatne výsledky si mala v poriadku ?

jolikaa
26. apr 2021

@tancatanca ahoj, neboli ste na sono aj v 30tt, len pre pokoj na dusi?alebo co ti na to povedal tvoj gyn? Zase ten morfo utz treba brat ako jedno z vysetreni, ale neni ani to na 100%, ako vlastne nic. Verim tomu,ze keby je nieco zle,tak by bolo viacero ukazovatelov s odchylkou. @ivkaskoupa tebe tvoj gynekolog nerobil kontrolu nosovej kosticky?ci on vas poslal ku Grochalovi?

tancatanca
autor
26. apr 2021

@jolikaa nie na sono v 30 tt som nebola pretože na čo ? Už by to nič nezmenilo ja sommsa rozhodla tak že proste verím tomu že to bude v poriadku jasne že v kútiku na to myslím ale verím že to bude ok
Môj gynekológ povedal na to v podstate to že keby každá žena čo jej vyšiel len jeden zlý marker na morfo mala ísť na amniocentezu tak by musela ísť každá 4-tá na to
On je rozumný má dlhoročne skúsenosti bol primárom a verím mu .. všetky ostatne výsledky pred tým aj teraz mám v poriadku

jolikaa
26. apr 2021

@tancatanca suhlasim s nazorom tvojho doktora. V prvom tehu som bola tak,ze v 21tt kratsia stehenna kosticka, inak vsetko ok. Moj dr. povedal,ze nikto z nas nema vsetky casti tela rovnake podla tabuliek. Jasne,ze ma to obcas matalo,ale mala je v poriadku a aj tvoje babatko bude 🙂🍀

ivkaskoupa
26. apr 2021

@jolikaa moj gyn.to nemeral on ma len zakladny ultra.a toto som isla ja lebo som chcela ale ani ma neposielal nic ..ale som rozhodnuta ze to Trisomy zaplatime 😇

jolikaa
26. apr 2021

@ivkaskoupa ked ti to nemeral tvoj dr tak by som asi aj ja zaplatila tie trisomy, budes tak pokojnejsia.

murka2222
26. apr 2021

@tancatanca ahoj. Ja som mala všetky krvné testy v poriadku len kôli veku ma poslali ku Grochalovi. Pozeral že aké má krásne miery ukážkové a prišiel ku hlavičke kde nameral prejasnenie šije 6,3. Hovoril mi že nič to nemusí znamenať mohla som byť prechladnuta alebo prekonať vírus nejaký. Viac nič, keď som neskôr pozrela do správy kde napísal ľahký nuchalny edém na kontrolu v 30 týždni a kvôli veku odporúča amniocentézu skoro ma porazilo. Môj lekár má presvedčil aby som si ju urobiť dala. Dnes som na nej bola a teraz len čakať na výsledky.

tancatanca
autor
26. apr 2021

@jolikaa to som rada že všetko dopadlo dobre u vás 🙂 ja verím že to tak bude aj u nás
Niekedy sa treba spoľahnúť na vlastný rozumná úsudok ani doktori a prístroje nie sú všetko 🙂

tancatanca
autor
26. apr 2021

@murka2222 tak držím palce keď sk sa rozhodla pre amnio no ja som sa toho bála a radšej som nešla
Daj vedieť ako ste dopadli som zvedavá

murka2222
28. apr 2021

@tancatanca zo zrýchlených výsledkov je to na 99%zdravý chlapček 😁, kompletné výsledky budú o dva týždne už nepredpokladajú žeby niečo vyskočilo.

tancatanca
autor
28. apr 2021

@murka2222 super tak môžeš byt spokojná dokonca tehotenstva 😁👍🏻

murka2222
28. apr 2021

@tancatanca áno veľmi mi odľahlo 😁, manžel sa teší ešte viac lebo bude ďalší chlapec

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre