Mohli sa mi za dva týždne zmeniť pečeňové testy?

19. jan 2022

Dobrý deň, som v 40+3 pred 2tyzdnami som bola na pečeňových testoch mala som hodnoty v norme okrem AST (0,72 norma je do 0,60) dr to neriešila napísala ľahko zvýšené, moja otázka je že či za 2tyzdne sa mi mohli zvysitit hodnoty keďže ma posledne3-4dni všetko svrbí ale nie chodidla dlane sle záhyby na tele predlaktie boky brucha chrbát a narty na nohách… myslite že to je tehotenská cholecystaza mám sa báť alebo ste to mali niektorá???

mery34
19. jan 2022

áno, určite mohli. Mne sa v poslednom týždni dostali z hraničných na trojnásobok.

queeninthenorth
19. jan 2022

Ahoj, áno mohli sa ti zvýšiť za 2 týždne a kľudne to môže byt tým že ti bábätko tlači na pečeň, známa bola tak až hospitalizovaná, malej bolo dobre pri pečeni tak tam uložená a chuda mama cela vyhadzana v nemocnici so svrbením celého tela…zatiaľ nerob paniku je to len ľahko zvýšené 🙂 ale určite sa posleduj a ak by sa ti niečo nezdalo kontaktuj svoju Dr. ale určite zachovaj aj pokoj a nemysli hneď na najhoršie

autor
19. jan 2022

@queeninthenorth je pravda že dá rad vypuča na právej strane pod rebrami. Sle ako vravím dlane s chodidla ma nesvrbia, vyrážky nemám tak neviem či to nie je len z takéto celkového nekludu pred pôrodom, čakám každý deň a nič sa nedeje.. už nech je vonku malý.

autor
19. jan 2022

@mery34 a aké ste mali príznaky??

eva112014
19. jan 2022

Svrbenie sú príznaky a je to dosť nepríjemné. Ja som ležala v nemocnici. Mala som 5 násobne zvýšené testy. Dokonca radili diétnu stravu na pečeň. Vraj pečeň nepracuje ako má a preto som mala vysoké výsledky. A únava. Bola som unavená.

eva112014
19. jan 2022

@eva112014 Doplním, radili mi diétnu stravu pri miernom zvýšení už.

autor
19. jan 2022

@eva112014 ja unavená nie som ani nic podobne len to svrbenie … pozerala som aká je dieta s nic také čo by sa nemohlo na pečeň ani nejem tak neviem už co

eva112014
19. jan 2022

Ale to už vydržíš, bude to v pohode. Už nemáš toho veľa. Ja si pamätám, keď mi lekár hovoril, čo nemôžem jesť, tak som sa ho spýtala, že a teraz nech mi povie, že čo môžem jesť. Ja som pribrala 6 kg počas tehotenstva.
Neboj, už čochvíľu ideš rodiť.

autor
19. jan 2022

@eva112014 veď dúfam že čochvíľa idem rodiť snáď to dovtedy bude oka s nemusím to riešiť ak to aj je pečeň

mery34
19. jan 2022

ja žiadne. Prišli na to náhodne - brali mi krv kvôli predoperačným vyšetreniam a potom o týždeň sa malý začal pýtať na svet v 37tt, chceli ešte pár dní potiahnúť, ale po odbere krvi mi na druhý deň naplánovali cisársky - priečna poloha ako bonus. Po 3 týždňoch od pôrodu kontrola a hodnoty normálne.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre