😕😕ahojte.na vianoce mojmu babatku prestalo byt srdiecko. stvrty den som v nemocnici, do krcka maternice davaju nejake tycinky,pasty,tabletky a nic. stale nemam ziadne kontrakcie. ak niektora mate takuto strasnu skusenost ako ja, napiste mi prosim aky postup zvolili u vas lebo je to uz dost dlho a na psychiku je to priserne, uz nevladzem...
ahojko ja osobne nemam takuto skusenost ale kamaratka ano. fyzicky ti neviem poradit co sa bude diat, len dusevne ako to prezivala... ona musela porodit plod myslim v 32.tt casto sme sa o tom rozpravali. velmi jej to pmohlo prekonat tie zaciatky z traumy. pre kazdu zenu je to velka trauma, majma ak sa na babatko tesi, ocakava ho a najma ak uz citi pohyby ☹ . odporucam ti vyhladat psychologa. v porodnici urcite maju moznost zavolat ti ho priamo na oddelenie, aby sa s tebou porozpraval, aby ta povzbudil a ked uz budes doma aby ti odporucil co mas robit dalej. ak si veriaca velmi ti pmoze rozhovor s knazom a verit ze z tvojho chrobacika je uz teraz anjelik v nebi, ktory na teba z hora pozera 😉 inak ti takto narychlo neviem pomoct. drzim palceky nech uz si cim skor doma v pokoji a klude a dokazes sa ako tak vysporiadat s tym co sa ti stalo a prijat to, aby to v tvojej dusi zanechalo co najmensie nasledky.
@nella130 Ahoj, je mi to velmi luto. Mne osobne sa to nestalo, ale jednej mojej blizkej osobe ano. Tiez sa snazili vyvolavat, infuzie, tabletky, myslim ze im to trvalo asi 5 dni... Viem, ze je to hrozne na psychiku, ale lekari sa vzdy snazia radsej o "prirodzeny" porod, nez o cisarsky rez. Preto, kym nemas znamky vaznych komplikacii (horucka, silne bolesti), je vzdy "lepsie" pockat na to, kym sa telo nastarstuje same.
Skus si potom vypytat nejaky ukludnovak, ale tie ti tiez mozu dat az po.
Je to velmi smutne obdobie, neoplati sa to potlacat ani sa pretvarovat, myslim, ze kazdy jeden pochopi ak to cele preplaces. Nebran sa tomu, cim skor sa vysmutis, tym skor sa zacnes zotavovat, najma psychicky.
Drzim ti palce, nech to mas co najskor za sebou, prajem ti vela sil.
@kacena4 ahoj. ano pohyby som citila kym mi nenasadili lieky na tlak. potom uz nie,ale stale zil. az po 6dnoch umrel. rozmyslala som aj nad knazom a viem ze je z neho uz anjelik ale bola by som radsej keby bol pri mne zivy. najhorsie ma len caka a to to utrpenie porodit mrtve dietatko. mam pocit ze to nezvladnem
@nella130 ahoj...drrzim Ti silno palceky,aby si to zvladla.viem,ze to je nesmierne tazka situacia.niekedy to vyvolavanie moze trvat aj 7 dni,je to velmi individualne.chapem,ze kazdy jeden den naviac je pre Teba horsi,ale priroda je silnejsia.vies mi napisat ake tabletky uz skusali?
@nella130 aj u mna to tak bolo,prve babo :(.Daj si urobit hematologicke vysetrenie,mne dopafli zle aj dalsie 2 tehotenstva.Aj ked jedneho zdraveho chlapceka nastastie mame.Este chceme jedno babo,az teraz,po 3 porode ma poslali na vsetky vysetrenia.Mam zlu zrazanlivost,lepive dosticky,uzivam uz stale anopyrin.A pocas tehu sa prida aj fraxyiparyn.
Prajem ti,nech to mas co najskor za sebou a nech si co najskor domka ...
@nella130 ... presne ako hovoris, i keby si mala osem deti, strata a choroba kazdeho boli rovnako. Skus sa ukludnit (velmi tazke pri takejto situacii + v prostredi nemocnici) a pokus sa akceptovat tuto velmi tazku situaciu, rozlucit sa s dietatkom, poplakat si. Hlavne si nehovor preco prave ja, preco prave moje dieta... mozno sa to cele blokuje psychikou. Urcite sa to cele spusti, len velku trpezlivost. Bude to cele v poriadku a ked pride ten spravny cas budes sa tesit zo zdraveho dietatka. Prejst si tym celym strasne boli, vela sily Ti prajem.
A aké lieky ti nasadili na tlak? Mala si ho vysoký počas tehotenstva? Veľa síl prajem.
@nikuska744 najskor lomir,to som prestala uz citit pohyby a potom dopegyt a po dvoch tbl maly uz nezil
čítam tvoje príspevky a tlačia sa mi slzy do očí..
@nella130 ... to nejde len tak, ze si povies a si s tym zmierena. Potrebujes na to cas. Ale pokus sa stale nezivit tu myslienku preco prave ja, preco ten moj drobec, stale sa k tomu vracat... to sa z toho nedostanes nikdy. Na tuto otazku nikdy nebudes vediet odpovedat. Toto vie asi len Boh. Pokus v sebe akceptovat, ze nastal cas dietatko porodit a rozlucit sa s nim. Na jednej strane chemia moze pomoct, na druhej uskodit. Ked do toho prirodzeneho procesu stale budu zasahovat, telo uplne zblbnu, narusi sa prirodzeny chod a nepojde to uz vobec. Budes ubolena po operacii, utrapena.
... az ma pri srdci boli, ked Ti toto mam napisat. Lebo to je strasne tazka situacia, pomohla by navsteva manzela, niekoho komu doverujes, aby to cele s Tebou prekonal. Cez net je velmi neosobne. Nedovolia Ti mat niekoho pri sebe neustale? V tej nemocnici je atmosfera sama o sebe na zblaznenie.
Mojej kamaratke sa to stalo a v rodine tiez, dokonca dvojicky. Urcite poziadaj o to,aby Ti po porode male ukazali a dali do ruk. V zahranici to robia, u nas moc nechcu,ale vraj to velmi pomoze psychike rozlucit sa s babatkom a prijat to,ze je z neho hore anjelik. Ale povzbudim Ta asi len tym,ze ak to pojde vsetko prirodzene budes moct coskoro otehotniet. Tieto moje kamosky,co sa im to stalo, jedna 25tt dvojicky,druha 32 tt, tak obidve uz maju deticky. Jedna to mala tiez z tlaku, vraj to islo strasne rychlo, nechapala co sa deje a zrazu bolo po vsetkom. Druhy krat uz sice tehu odlezala ako rizikove,ale dieta je zdrave, uz je z neho velky chalan.
Drzim Ti velmi palce a vela vela sil do boja.
@nella130
@kiki68
... toto pozaduj, tak ako pri normalnom porode, nech Ti drobceka ukazu a daju do narucia a vyzaduj dostatocne mnozstvo casu, aby si sa s nim rozlucila spolu s manzelom. Uvidis, ze vsetko bude v poriadku, rychlo sa zotavis a jedneho dna sa budes tesit so zdraveho maleho cloviecika. Bude opat dobre, uvidis.
@nella130 veľmi smutná téma, a ku všetkému ešte aj na vianoce. Ak si veriaca, skús sa o tom porozprávať s kňazom. Aj mojej sesternici sa niečo podobné stalo, ale veľmi veľmi dávno. Bolo to jej 3 dieťatko a potom už viac tehu nebola. V piatok jej povedali, že výsledky nie sú moc dobré, poslali ju domov a v pondelok už len skonštatovali, že dieťa nežije.
@dionyzka nasim znamym v UK dokonca dali aj odtlacok nozicky toho babatka. Neprezilo im 28tt myslim, boli tam nejake velmi vazne vady, ktore sa zistili prilis neskoro. Tiez ich nechali sa rozlucit, male im dale v perinke. Vraj im to velmi pomohlo,lebo to bolo ukoncenie jedneho obdobia. Aspon vedia ze ako anjelik vyzeral. Ziadnu traumu z toho lucenia nemaju, vraj si nevedia predstavit,ze by sa nerozlucili takto. U nas v nemockah vacsinou nechcu babo ukazat, aj ked myslim,ze je to zakladne pravo tych rodicov.
@dionyzka manzel za mnou chodi denne,aj ostatna rodina ale mozu byt pri mne len cez navstevne hodiny. on to znasa tiez velmi tazko.
@kiki68 ano chcem si ho vziat do ruk a trosku sa s nim rozlucit ale viem ze to bude strasne bolestive. keby aj tu dali otlacok,ale to by som asi vela chcela. chcem maleho aj normalne pochovat a nevyhodit ho ako biologicky odpad
Ahoj...
Pred rokom a pol dom prišla o dcérku v 39tt. Robili mi cisársky. Bolo to moje druhé dieťa. Drž sa moja a verím, že sa čoskoro dočkáš bábätka. Lepšie bude prirodzený, budeš môcť skoro otehotnieť. Ja som malú nevidela, ale mm áno. On to potom bral horšie, mne ju neukázali. Zvolila som si cestu ako sa nezblázniť, proste stalo sa a musím ísť ďalej... A prečo? Nemám odpoveď, vraj nič nezistili...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
ahoj.Je mi velmi luto,co prezivas 😔 .Ja som si to prezila pred 3 rokmi.Tiez ma nechali cakat.Xa 3 dni zacali vyvolavat porod a po 24 hod.bol koniec :(.Aj ti prisli na to,preco sa to stalo?Nas chlapcek bol bez plodovej vody,zle vyzivovany :(((