Ahojte dievčatá , ja by som sa chcela spýtať .
Aké príznaky ma mimomaternicove tehotenstvo .
Včera som skončila na gyn . Pôrodníckej v nemocnici .
Hospitalizovaná , pre 2 cm niakej tekutiny .
A že vraj pre mimomat. tehotenstvo .
Výsledky boli okej krv všetko dobre , len hcg hormón bol 173 .
Menštruáciu som mala 5.3 . 2024
Dnes je 31.3 2024
Podpísala som reverz , keďže mi to niako nesedelo .
A v utorok idem svojej gyn . Po sviatkoch .
Akurát že mám len bolesti v podbrušku a v ľavom boku ….
Špinenie som nemala ani nič podobne .
Tehotenský test mi vyšiel slabo pozitívny , pred 5 dňami .
Prečo si išla do nemocnice v prvej rade? Reverz pri takomto podozrení podpísať je skutočne múdre.. každopádne nie,nesedi to..
no neviem, nejak mi to nesedi.
mimomaternicove tehu sa komplikuje hlavne v priebehu 2m tehu. okolo 7tt. no ty si podla toho, co popisuje len ledva v 4tt.
ak ti vysiel pozitivny test, no nech si realne tehu 2t, potom ake by si mala mat HCG? normlana hladina asi 14dni od pocatia je 3-426. ved si v norme. kolko by dr chceli mat HCG? a co by chceli riesit, ked si tak tratko tehu? ved to nemoze byt este vidiet ano v maternici. je to vlemi kratko, kldune jemozne, ze oplodnene vajicko len dokoncuje uhniezdenie.
aj ti niekto vysvetlil preco si to myslia, ze by to mohlo byt mimomaternicove tehu?
bolesti v tehu byvaju, mozu byt v podbrusku, mozu byt aj na stranach, mozes mat aj nejake zrasty, preto mozu byt bolesti vyraznejsie. no vajicko je este vlemi male aby sposobovalo problemy pri MMT, aj ked na 100% to vylucene nie je, no myslim si, ze skor tazkosti budu z ineho dovodu.
@majamat ja som tam šla len z dôvodu , či mi vedia potvrdiť tehotenstvo ( a áno až potom si uvedomila , ze načo som tam išla ). Nič tam nevideli , a doktorky mi povedali ze podľa testov som tehotná , ale všetky výsledky sú ok .
Akurát ze hcg je teda tých 173 .
Mne sa to nezdalo už len z toho dôvodu , že menzes som mala ešte tento mesiac . A test vyšiel pozitívny len 5 dni do zadu .
A dnes ráno mi doktor povedal, že môže sa to vyvíjať normálne , alebo to môže byť mimo maternice .
O následkoch ma poučili .
Zimnicu , bolesť pŕs , kŕče v podbrušku a na oby dvoch stranách mám týždeň .
No ja si nemyslím , ze to bude mimo maternice .
Je to dosť skoro aby tam niečo videli keďže ani isto v 2 tt niesom …
@simona20201309 Simona , a prečítala si si poriadne čo som sem napísala ? Alebo nie ?? 😊
@javiemvsetko ako môže mať mimomaternicove tehotenstvo ak som ledva ani nie v 2 tt čo ešte hovorím dosť . 😃
Keďže test vyšiel pozitívny 3 testy po sebe som robila , a vyšiel mi úplne pozitívny až včera doobeda ?
No neviem neviem , každopádne viem čo píšem .
@javiemvsetko veru aj ja si myslim, ze by to este mohlo byt ok. drzim palce. vsak keby nieco a mas fakt vleikanske bolesti, zavrate a ine tazksoti, tak chod na vysetrenie,a le myslim si, ze je fakt skoro an taketo zavery.
@majamat ďakujem krásne , aspoň si ma ty upokojila . ❤️
@javiemvsetko ja ti prajem aby všetko dobre dopadlo, ale asi si nešla na pohotovosť len potvrdiť tehotenstvo? Mala si bolesti, či?
Týždne tehotenstva sa ráta od prvého dňa cyklu, takže si v 4 týždni, nie v 2tt.
Pozitívny test ti vyjde aj pri mimomaternicovom.
Lekári len tak bez dôvodu si nevymyslia, že môže ísť o mimomaternicove. Každopádne ak začneš mat silnejšie bolesti, alebo krvacanie, utekaj na pohotovosť. Ale to ta určite poučili pri podpisovani reverzu
@simona20201309 nemala som bolesti .
Nešla som tam kvôli bolestiam …
@javiemvsetko daj vedieť ako si dopadla. Citis sa dobre?
@javiemvsetko bolo by fajn, keby ti tu napisala nejaka, ktora realne sama zazila mimomaternicove tehu..ale vraj vtedy ma zena velke bolesti..kazdopadne ked este nevedia potvrdit tehu tak ani mimom.tehu. uvidis ako sa budes citit v nasl.dnoch, a tyzdnoch
@javiemvsetko ja som nemala absolutne ziadne bolesti, tazkosti, nic. isla som ku gynekologovi na prve sono na potvrdenie tehotenstva a odtial urgentne rovno na operacnu salu. mne povedali, ze som prisla za minutu dvanast.
@simona20201309 tak dnes som bola ráno u dr. Pomýlila som menzes čo ma hneď zdžubal 😀😀
Dnes je 5. Deň čo mi mešká menzes , zobral mi znova krv na hcg …. Zajtra budú ráno výsledky .
A záver je taký žeeeee ….
Praskla mi cysta preto tam je 2 cm voľne tekutiny , že vraj to je nič mi povedal .
Aaa maaaamm na sliznici 0,8mm endometria .
A povedal mi že keby to je hrozne , čo nieje už dnes by ma poslal na hospitalizáciu .
Čiže z toho vyplýva že normálne tehotenstvo mám .
A žiadne mimomaternicove , podľa toho čo mi povedal . 👍
@javiemvsetko super, vyzera to dobre.
@majamat ak mi test ukázal , pozitívny hcg je 173 .
A menzes mešká 5 deň a na sliznici je 0,8 mm
Tak by to malo byť ok . Však ?
Lebo ja už toľko som toho po google prečítala až ma všelijaké stavy už chytajú .
A mám strach z výsledkov zajtrajších , že čo mi povedia .
Ale podľa toho ak by tam niečo bolo , tak by nič nevidel nie ? A čiže vtedy by sa už jednalo o to čo mi je a pátral by …
@javiemvsetko ak ti 5dni ms meska, tak si zhruba v 5tt, to teda zavisi od toho, kedy si mala ms,a le aj ked by bol ms natiahnuty, tak aj tak byva ovulka priblizne 2t pred ms. teda standardne a priblizne. existuju vacsie odchylky.
a teda a by si vola v 8tt,tak norma na HCG je 18-7340. cize hoci nizsa hodnota, ale stale v norme. nizsia hodnot amoze byt preto, ze u teba ma HCG taky postup. nie kazda zena ma hned vysoek hodnoty.
druha vec je, ze ak bola ovulka posunuta na neskor, HCG bude logicky nizsie, ako keby si mala ovulku skor.
jednoducho, zatial nic nenasvedcuje tomu, ze by mal byt nejaky problem.
sliznica neviem aka ma byt, nemam prehlad.
a co sa tyka SONA, tak tam este nemusi nic vidiet. este je to skoro.
@majamat výsledky sú okej , prebieha vo mne normálne tehotenstvo všetko je ako ma byť .
@javiemvsetko 🙂 ❤ super, tak drzim palce, nech to ide hladko az do porodu v TP.
@javiemvsetko ahoj aj ja som šla skoro , nebolo nič vidieť v maternici ale tiež tá tekutina a nejaká cysta alebo niečo take . Ako ti to dopadlo s tou tekutinou? Ja som mala včera hcg 161 a podľa ms som 4+5 ale ovulácii bola isto neskôr o 3 dni ako mala byt čiže predpokladom môžem byt 4+2 tt. Zajtra však idem na kontrolu kvôli tej ceste zrejme a kontrole hcg . Neviem čo od tej tekutiny čakať .
Dr sa nevedela vyjadrit či to je prasknuta cysta alebo čo . Máš tam tu tekutinu naďalej?
@mariac91 ahoj , tu tekutinu tam mám stále jasne 😊nič to nieje …
Pan . Dr povedal buď to je prasknutá cysta alebo sám nevie .
Nelám si nad tým hlavu . Do mesiaca sa tekutina vstrebe .
Skús si spraviť clearblue tehotenský test , ten ti ukáže v ktorom týždni si .
Ja som 2/3 mi ukázal a hcg mi včera stúplo na 456 .
V sobotu bolo 173 ….
A už aj tam je niečo vidieť a menštracia mi mešká dnes týždeň .
Nieje dôvod na obavy .
Hcg ti môže skákať .
Tekutina nieje nič ,
Aká je ta tekutina ? Ja mám 2 cm .
@javiemvsetko no mne tam píše aj nejaké útvary na vaječníkoch cysty. Z jednej druhej strany . Ale aj žlté teliesko. Pozit tehotenstvo ale v maternici ešte nič . Tiež sa asi obava mimomaternicoveho alebo len obozretna nevedela určite či sú to isto cysty. A tá tekutina ona tam píše do 10mm. Milimetrov
@mariac91 podľa toho čo si napísala , mimo maternicove tehotenstvo vedia zistiť až v 7 tt ak tam fakt nebudú vidieť nič .
Ak máš hcg 161 , malo by byť ok .
No oveľa múdrejšia budeš ak ti zajtra povie lekár čo a ako ….
Hcg hormón môže stúpať aj klesať .
Z jednej strany ťa chápem , bojíš sa .
Aj ja som sa bála a myslela som len na najhoršie .
A do teraz myslím .
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@javiemvsetko tak to si dosť odvážna, že si podpísala reverz pri podozreni na mimomaternicove tehotenstvo. Je to stav ohrozujúci tvoj život. Lekári ti nepovedali možné riziká?