Ahojte.
Chcela by som sa opýtať.
MS som mala naposledy 26.8.2023.
9.9.sme mali styk a keďže neplánujeme ďalšie dieťa,10.9.som si dala 5 fazovu tabletku po EllaOne.
Dostať som mala opäť teraz 22.9.az 24,9. Lebo dva dni mi tam niekedy kolíšu.
Keďže som nedostala urobila som si test na ktorom bola slabulinka takmer neviditeľná druha čiarka.
Dnes som bola u gynekológa keďže ma sem tam v jednom vajecniku pichá a podľa kalendára by som dnes mala byt v 6 týždni.
Na utz ktorý mi robil nebolo absolútne nič.
Ani náznak,ani váčok ani bublinka. Absolútne nič.
Nastrasil ma že to môže byt mimomaternicove keďže som teda aj užila tabletku po ktorá takúto “sarapatu” môže spôsobiť. Máte niektorá s tým skusenost?
@majamat zobral mi hcg.
Povedal mi že môže ísť aj o biochemické tehotenstvo a hneď som hodila do google. Tam baby písali že by v tom prípade tehu test ukázal pozitívny výsledok a čiarka by zmizla úplne alebo by slabla. Lenže,poobede som si robila test znovu,včera ako som prišla od lekára a čiarky silnejú.
Napätie v prsníkoch sa mi zväčšuje,nevoľnosti zatiaľ nemám ale na sono nie je ani náznak. Už je to u mňa také zúfalstvo.
@chanelita15 tak toto je uz realne pozitivny test.
takze tehu si.
este sa nestrachuj. kludne si mohla mat ovulku neskor.
nemala si styk este niekedy pred 2t?
skor by som povedala, ze v obdobi, ked si si robila test, mohla si byt tehu tak 1t, nie viac ako 2t, ako ti to vychadza. ak by to tak bolo, ppotom by si bola tehu vlemi kratko a dr nemusi nic vidiet.
aj toto je jedna z moznosti.
biochemicke tiez prichadza do uvahy. hoci ciarka zosilnela, ale nevies kedy, mozno si ju mala medzi tymi 2 testovaniami este silnejsiu a teraz uz oslabuje, niekedy aj trva, nez sa odbura z organizmu hormon HCG. teda ak si sa medzi tymi 2 testami netestovala. neviem teda kolko ubehlo dni medzi testovaniami.
kazdopadne treba pockat a teda uvidis, co dr najde pri dalsom vysetreni.
ak by si mala nejake velmi silne bolesti v oblasti vajecnikov, tak chod radsej na pohotovost, v pripade, ze by mohlo ist fakt o mimomaternicove tehu.
drzim palce, ench to dobre dopadne.
@chanelita15 čiarky máš krásne. Och, držím palce!
@majamat
Nie,nemali sme styk po tom 9.9.nechraneny.
My totiž dieťa neplánujeme,máme 2 ročného syna ktorého som porodila v 40 a toto by bolo takmer v 43.
Pri synovi boli šialene predikcie,že mám veľmi zle výsledky krvi,že malý ma predpoklad na DS 1:3, absolvovala som amnio a všetky hrôzostrašne peripetie okolo.
Čiže už do toho ísť nechcem za žiadnu cenu.
My sme išli na kliniku kde mi mali urobiť interrupciu a tam teda na utz nič nevidela a vystrašila ma že to je mimo.
Že mohla som si tabletkou po spôsobiť že nešlo oplodnené vajíčko kam malo.
Ovulaciu som mala 9.9.,žiaľ pozrela som si to až potom keď už k tomu pravdepodobne prišlo.
Keď toto doriesim budem riešiť antikoncepciu,ale musím zmeniť lekára lebo ten môj je KDHak a keď som čakala syna jeho žena čakala tiež už tuším 8 dieťa a včera mi povedal že sme rovesníčky a porodila nedávno. Takže ten mi antikoncepciu nedá ani keby neviem čo.
@chanelita15 fuha, tak to mas tazke.
no kazdopadne drzim palce, nech to prebehne dobre.
daj potom vediet, ako si dopadla.
@chanelita15 kamarátka to mala. Začala krvácať a mala už aj slabé krvácanie v bruchu museli jej vybrať celý vyjecnik.. Bola tuším v 7mom týždni
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@chanelita15 a HCG ti dr bral?
ak nie, tak kludne nemusis byt vobec tehu.
taka takmer neviditelna ciarka na teste sa tu vyskytuje denne a ak sa urobi viac ako 2 tyzdne po ovulaci, pripadne styku ( kedy mohla teoreticky prebehnut aj ovulacia ), vacsinou sa o tehu nejedna.
tieto slabe iarky zeny beru az prilis vazne, no staci si tu popozerat prispevky a zistis, ze ich je tu vela a neslo o tehu, jednoducho ak je na teste slaba ciarka, netreba to povazovat za tehu a treba urobit novy test o par dni.
ak teda dr tehu nepotvrdil odberom HCG, potom nie je dokaz, ze si vobec tehu. ms moze meskat z roznych dovodov.