Migréna v tehotenstve

mylullaby
4. mar 2021

Mali ste prosim v tehotenstve migrenozne stavy ale bez bolesti hlavy? Od 5tt trpim okrem beznej nevolnosti na precitlivenost na svetlo a zvuky veducej k zvracaniu. Do cca 12tt som nezniesla ani denne svetlo ani umele. Potom na dennom svete trochu lepsie ale umele svetlo, TV, PC Ci mobilova obrazovka neznesiem vobec. Vyvolava to u mna zvracanie. Velmi ma to paralyzuje nakolko cele dni pre lezim v tme a tichu 😔 Dr to oznacil za migrenozne stavy hoci nie vzdy ma boli pri Tom hlava
Pomoze na na to nieco, stretlol sa s tym niekto? Som teraz 14tt

dietatko2020
4. mar 2021

@mylullaby ja trpim brutalnou bolestou hlavy. Nic nepomaha. Akurat si dacam studene obklady na celo a ked bolo velmi velmi zle, tak paralen. Ten mi odobrila doktorka. Inac nic. Len tma, ticho a cakat, kym to prejde :(

luckalukas_1
4. mar 2021

tak to ti vobec nezavidim 😟 neviem ti poradit, len ti chcem popriat vela zdravia, nech ta to prejde cim skor 🙏🤞🍀🍀🍀🍀🍀

deti95060810
4. mar 2021

migrénou trpím roky... niekedy mám kľud aj pol roka, niekedy mám migrénu aj 2 krát za mesiac... Pomáha Sumatriptan...Je na predpis - len neviem či môže aj tehu...
v tehu som nebrala nič, len som trpela....

mylullaby
autor
4. mar 2021

@dietatko2020 to mi je luto drzim palce ❤️ je to u teba spojene aj so zvracanim? Moj Dr bol najprv zmateny ze stitna zlaza, ze priznaky ako meningitida... Az endokrinolog mi hovori, ze stitna je ok a toto je skor ako migrena hoci nie s bolestou hlavy ale s vracanim... Ja dufam ze to nebude cele tehu bo mam doma 2 deti, ktorym by som sa chcela venovat 😔

mylullaby
autor
4. mar 2021

@luckalukas_1 dakujem krasne zo ❤️❤️

mylullaby
autor
4. mar 2021

@deti95060810 dakujem ❤️ ja asi nebudem moct na to nic okrem paralenu... Len ja nemam tu bolest hlavy ale svetloplachost a citlivost na zvuky so zvracanim... Uplne ma to paralyzuje 😢

veronice
4. mar 2021

@deti95060810 triptany sa v tehotenstve nemozu. Ani akekolvek ine zvycajne lieky na migrenu.

@mylullaby ja trpim migrenami uz 20 rokov. Ked som bola tehotna, mala som ich prve 4 mesiace a to bolo brutal... Niekdy ani 2 paraleny naraz nepomohli... Ale zas mna vzdy ta hlava brutalne bolela alebo som mala brutalne zavrate.
No a v piatom mesiaci sa mi ohlasila tetania anto som bola uz uplne vpr...eli,nespala som az do porodu 🤦‍♀️ akurat sa snazime o druhe tak som zvedava co zas bude 🤕
K tym stavom neporadim ale verim ze ti to prejde, drzim palce 🙏🙏❤️🍀

veronice
4. mar 2021

@mylullaby este mi napadlo, neskusala si magnezko? Mohlo by to aspon zmiernit tie priznaky. No a vela vela vody, to je zaklad...

mylullaby
autor
4. mar 2021

@veronice dakujem a velmi drzim palce aby bolo druhe 2 jednoduchsie 🙏🙏❤️

mylullaby
autor
4. mar 2021

@veronice mam doma, mozem skusit Ci pomoze dakujem

martinaju
4. mar 2021

@mylullaby tiez mam silne bolesti hlavy a vadi mi svetlo. Ale pomaha masaz krku a ramien, sice ma hlava boli niekedy aj 3 dni vkuse ale teda masaz to zmiernuje. Chodi k nam fyzio raz za tyzden a pomasiruje ma tento tyzden skusime aj tejpovanie.

dietatko2020
4. mar 2021

@mylullaby nie, len bolesť hlavy, ale neskutočná a plus citlivosť na svetlo, zvuky. A mám to pravidelne 2x za mesiac, niekedy aj 2-3 dni. Tak len vydržať musíme. A ináč tiež si dávam aj magnézko, ako ti radila kočka vyššie, ale mne to nepomáha, u mňa to musí "prehrmieť" a potom mám pokoj. Držím ti palce

taminy
4. mar 2021

@mylullaby a aké vitamíny berieš? Ja som mala migrény z Femibionu. Zistila som to náhodou, keď som vymenila Femibion 2 za iné, lebo mi prišli drahé.

mylullaby
autor
4. mar 2021

@dietatko2020 dakujem krasne ❤️❤️ snad taketo nebude cele tehu 🙏🙏

mylullaby
autor
4. mar 2021

@taminy ano femibion, mozem skusit vymenit... 🤔

taminy
4. mar 2021

@mylullaby prešla som na Ladeevita, nebolo to zlepšenie z jedného dňa na druhý, ale postupne sa to po dňoch zlepšovalo, až som si uvedomila, že už vyše týždňa ma hlava nebolela.

mylullaby
autor
5. mar 2021

@taminy mozem skusit len ako pisem mna ta hlava neboli ale ostatne priznaky migreny tam su, som uz z toho zufala

zeleny_dinosaurus
5. mar 2021

Sestra trpi migrenami od detstva. Teraz uz ma po tehotenstve, maly ma 2 tyzdne, ale mala velmi silne migreny aj pocas tehotenstva. Mava auru, zvracia, nesmie pachy, svetlo. Ako tehotna si len v najhorsom vzala paralen ked uz prezvracala pol dna, nevidela a uz bola snad v deliriu ale pomohlo jej to aspon trochu. Ina moznost nebola. Inak jej paralen nikdy nezaberal, uziva ako netehotna bud ibalgin alebo ma lieky na predpis quarelin. Ale aj tak si bolesti musi odtrpiet, tie lieky su skor len taky doprovod ako prekonat cely sled migrenoznych stavov - prestane vidiet, prestava komunikovat, da si liek, do polhodiny ho vyzvracia, lahne si, tma, bez pachov, a za dve tri hodiny pomaly zacne fungovat. Migrena je tazka, neni to ako bolest hlavy. Len si skusit najst nejaky system ako tomu predist, aj ked pri migrene tazko povedat, skusat, vela pit, nestresovat sa... niekomu pomaha cvicenie a natahovanie chrbtice, ale je to individualne, sestre to stavy zhorsilo. Kazdy pacient je iny, len skusajte co vam pomaha a zabera. V nemocnici po porode jej davali nejaky mentol na krk a ruky a vravela, ze to bolo fajn, ze to pomahalo.

mylullaby
autor
5. mar 2021

@zeleny_dinosaurus to mi je velmi luto, to si neviem ani predstavit dlhodobo takto trpiet 😔❤️❤️

emma_932
5. mar 2021

@mylullaby ja som mala migreny v tehotenstve. pomohla mi homeopatia, velmi. mam o tom nieco aj v blogu tusim. drzim palce

mylullaby
autor
5. mar 2021

@emma_932 dakujem vedela by si prosim nieco odporucit 🙏🙏

emma_932
5. mar 2021

@mylullaby ja som chodila u nas v Bratislave, bolo to pred 10r. Vidim, ze si z Prievidze, ak by sa Ti chcelo do Bratislavy, skusim pohladat kontakt, mala by som mat v mailoch.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre