Ahojte,som v 16tom týždni tehotenstva a už od 3tieho týždňa mávam strašne migrény od rana do večera,zaspím a potom znovu po zobudení to isté...,pijem veľa vody neustále ,ešte aj v noci .na chvíľu mi to pomôže ale len 10minut.Boli má doslova celá tvár, čelo, obočie,lícne kosti od migrény.Neviete mi niečo poradiť ? Bola by som vďačná ,ak s tým máte skúsenosti .Po najedeni,je to ešte horšie..najem sa a príde nízky tlak,stuhne mi krk ,plecia ,ramená a chce sa mi odpadnúť,vtedy vypijem doslova 2litre vody a až potom to začne ustupovat.Pri prvom tehotenstve som mala migrénu chvíľu možno týždeň dva, ale toto je neustále a k tomu ma ešte boli aj stále žalúdok .Som stále unavená, ale že až veľmi . Myslela som si,že to prejde .ale 16ty týždeň je podľa mňa už dosť.
Ja som mala to iste :( paralen si skusala??? Alebo okuliare s modrym filtrom, studene obklady napr. a fakt pokoj a tmu.
neskusala si sa o tom zmienit aj doktorovi? mozno by ti poradil nejaku fintu, ako s tym bojovat. isto nebudes jedina, koho nieco taketo trapi. mne na migrenu jedine klud a tma pomaha, zavriet oci.
@petronellla87 magnézium si dávam tiež stále a muz mi robí masáž hlavy ,ale je to všetko len na chvíľku 😏
@zankapetro dr som ešte nič nehovorila,nechcela som otravovať...a áno tma a spánok aj mne pomáha,len ja musím s mojím 10rocnyk synom chodiť na tréningy atď voziť ho autom ,nemá kto iný ..vtedy je to ťažké ,oddychovať a tak
@petra8786 ja si davam v tehu pri migrene ataralgin alebo panadol extra novum, cisty paralen by mi nezabral. ja zas len v tehotenstve nemam migreny, najradsej by som bola tehotna furt, lebo konecne si na chvilu oddychnem od kazdodennych migren. aky horcik si davas? ked mas problemy s nizkyn tlakom, pi preventivne kavu. pre babo lepsie kava ako lieky proti bolesti. inak horcik tiez znizuje tlak
@petra8786 ked pojdes na poradnu, tak to isto spomen. mozno je to len docasne a odrazu ti migreny prestanu, ale tak clovek nevie proste. tak to verim, to musi byt riadna makacka takto to vsetko zvladat.
@petra8786 a možno ti chyba práve to sladké a káva 🤔 skús, babu sa nič nestane. ja som Mávala pri druhej tiež migrény na začiatku, týždne s bolesťou hlavy, to kto nezažil nedokáže pochopiť. tlak nízky, že som nevládala chodiť. .. a doktor že nech tomu prispôsobím svoj deň 😂 jasné, lebo každá sedí doma na riti a nemá iné povinnosti
@lenkadenisa ja som jedla sladkosti také ako med,ovocie, zákusky ale práve vtedy sa mi migréna zhoršovala,preto som to zatrhla..a jem maximálne jablko zo sladkého ....a kávu nepijem ja nikdy nemala som ju nikdy rada,tak to len preto ...a veď to že prispôsobiť sa nedá ,nemôžem len ležať aj keď niekedy by som najradšej 😅lenže musím minimálne malému navariť ,muž si navarí aj sám ...a tie tréningy musíme každý deň aj cez víkendy aspoň cez víkend môže partner...tak vtedy si oddýchnem a vtedy aj cítim,že je migréna miernejšia
Tak v prvom rade vysaď citrónovú vodu. Vyskúšaj. Citrón je silný alergén a prvé, co ma pri Tvojom opise napadlo, bolo, ci nemáš silnú histaminovu intoleranciu. Pri nej je citrón zakázaný, všeobecne citrusy. Moja mama ma veľmi silné reakcie na histamin a presne, ako píšeš, po jedle reakcia, veľmi silná migréna. Ona to uz má diagnostikovane od doktorky. Ale aj keby si to nemala diagnostikovane od dr, mozes vyskúšať histaminovu dietu. Je založená na tom, ze jest všetko čerstvé. Nie dvoj trojdňové jedlo.... . Nájdi si na nete tabuľky, najdes tam toho kopec. Začni základom, vylúč silno trvanlivé potraviny, kvasene, jogurty, cokoladu, zrejuce syry a tak. Diéta je zaklad a plus si môžeš kúpiť enzym Daosin. Je to fest drahé, užíva sa s každým jedlom. Nje je to liek. Je to enzym. Aj ak si histaminovu intoleranciu nemala diagnostikovanu, neuškodí, ani tebe, ani bábätku. Moja mama ho jedáva s jedlom, ci pred, uz neviem... Ale dá si daosin a migréna ustúpi.
Co sa tyka liekov, paracetamol v tehotenstve môžeš. Aj panadol ultra Rapid. Obsahuje kofein, ale vlastne aj kávu môžeš, len si si myslela, ze lepšie bude, ked ju nebudeš. Ja som musela piť, aj počas tehotenstva, inak som hneď cítila, ze ma začína boliet hlava. Ked som si dala kávu, bolesť, tlaky v hlave ustúpili... Lepšie kávu ako silné lieky, aspon podla mňa. Vsak nie silnú kávu... Vyskúšaj.
Magnezium, paralen, studeny obklad a tma. Masáž krčnej chrbtice. Chod do lekarne nech ti daju nejaky masazny krem pre tehotné. Ja som bola potom u neurologa napravil mi krcnu chrbticu a migreny som nemala a to aom dovtedy trpela kazdy tyzden 3-4 dni.
@ajsha123 ja pijem citrónovú vodu už roky a nikdy mi neskodila,aj teraz cítim,že keď ju vypijem je mi potom trochu lepšie...jem iba čerstvé potraviny práve pripravené to tiež už dlho..nejem mliečne výrobky ani mäso,len ryby...a pečivo jedine jem..a to som rozmýšľala či mi nemôže škodiť...lebo keď si dám chlieb alebo rožok, zostane mi aj zle od žalúdka,len zase neviem už čo iné jesť ..keď jem len zeleninu je mi to málo...moje telo si pýta aspoň ryby,cestoviny,pecivo
@lyci neviem okolo 50 eur som platila za napravenie, diagnostiku a plynove injekcie v r. 2021 začiatkom roka som tam bola len teda neviem či som platila 50 eur ten druhy krat alebo prvy. Neviem mala som nachystane 150 😂 a dala by som mu aj 200 lebo teda kazdy tyzden 3 dni s bolestami ze som sa ani postavit nevedela.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
@petra8786 ja som si davala magnesium, pila vela vody, bola v tme, spala, a natierala som si spanky alpou