Ahojte, som v 5 týždni tehotenstva a bola som si dnes zabehať (chodievam behávať pravidelne), behala som ale menej a pomaly, vôbec som sa nepresilovala,v pohode som vládala... Zhruba hodinu po behu som mala mierne špinenie krvavé, veľmi som sa zľakla.... Stalo sa vám to? Prosím neodsudzujte ma, myslela som, že beh je v poriadku pokiaľ je človek zvyknutý a veľmi sa mi žiadalo.... Ďakujem
Uvidíš,ako sa situácia vyvinie. 5 týždeň je ešte veľmi skoro na nejaké závery. Špinenie nemuselo mať s behom nič spoločné. Ale ja osobne by som v tehotenstve nebehala.
no stalo... nie po behu ale po cvičení aerobiku... tiež som cvičievala roky a jednoducho sa mi žiadalo.
ak ti napíšem pravdu zbytočne ťa vyľakám... ale problémy som mala ešte 5 mesiacov.
ale našťastie sa to skončilo šťastne. dcéra chodí na gymn.
pri ďalších tehu som už nikdy necvičila aerobic.
prajem všetko dobré.
Ja teda aktivne cvičím/behám asi 10/12 rokov ale keď som bola tehotná tak som sa šetrila aspoň do tej prvej kontroly aby som vedela v akom stave je cervix či tam je všetko okej..našťastie bolo takže som športovala celé tehotenstvo..ale teda nie moc beh to bolo asi jediné čo mi bolo trochu nepríjemné hlavne ku koncu..to špinenie mohlo mať s tým súvis ale aj nemuselo..povedz o tom gynekológovi nech ta skontroluje a podla toho zváž ako dalej s aktivitou..možno niečo menej explozívne ako beh
Ja som cvičila pred tehotenstvom a tiez v 5/6tt som začala špiniť. Musela som prestať s cvicenim a mať kludovy režim
Ahoj, ja ťa možno trošku upokojím. Na začiatku tehotenstva, tiež to mohlo byť cca 5.-6. týždeň, som si ešte bola zaliezť na lezeckej stene a pár krát som z výšky skočila dole. Špiniť som začala až cca v 8. týždni, ale bolo všetko našťastie v poriadku.
Chod k lekarovi o tyzden to uz by mali byt vidiet aspon gestacny vak, nech ti potvrdi ze je vsetko v poriadku a ze mozes behat. Ak by spinenie bolo napriklad z hematomu tak vtedy urcite behat nemozes, lebo je riziko ze praskne a ohrozi plod. Dovtedy by som sa radsej nebehala na tvojom mieste. ( este taka rada od mojej lekarky kym je krv/ spinenie hnede tak je to stara krv a malo by to byt relativne ok, ked je cervena ta je cerstva vtedy treba urcite spozorniet)
Ďakujem, u dr som už ráno hneď pre istotu bola, zatiaľ všetko ok, ale mám vynechať minimálne prvé týždne šport..... @theanak a potom sa ti ešte krvácanie, resp. špinenie niekedy v priebehu tehu objavilo ak sa môžem spýtať? Chcem len pevne veriť, že to bolo jednorazové....
Potom už našťastie nič 🙂
@theanak ďakujem 💗
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
určite Ti na toto všetko najlepšie odpovie Tvoj gynekológ - do jeho návštevy by som nebehala