Merali vam ho stale na poradni baby? Mne lekar vzivote nenapisal nikde udaj o dĺžke krčku a ani sa k tomu nevyjadril. Som 22tt a od 10tt ma vyšetruje len cez bruško. V správach nikde tento údaj nemám zapísaný. Ako ste to mali vy? Na sviatky som totižto skončila na gyneko. pohotovosti kvoli nejakym bolestiam a tam mi ho zmerali vaginálne a odporučili premerať na najbližšej poradni. Zaujima ma ako to maju ostatne baby. Ďakujem.
Ešte dodam, že ma ale každu poradňu vyšetri rukou/palpačne na koze.
Nie nemerali mi ho. Nebol dovod. Az na konci tretieho semestra zacali.
Nie. Cez utz pozeral. No uz posledny mesiac cez utz nevidel a zo spodu nepozeral. Uz som mala 2x poradnu v nemocnici ani tam nepozerali zdola. Zajtra mam termin 😂🙈
Vôbec.
Ďakujem baby takže možem ostať kľudna, že to je bežne 🙂
Na mna v nemocnici kukali, ako to, že neviem dlžku krčka🙄🙄 mala som 3,8cm vraj uplne ok🤷♀️ ale že nech to premera lekar, či sa nahodou nebude skracovať..
Len palpacne. Údaj neuvádza nikde len povie ze :"OK"
@gejb super, ďakujem 🙂
Ved takto pri vysetreni citi, ci je dostatocne dlhy alebo nie, nepotrebuje zapisovat cm...
Meral ale az nejak ku koncu tehotenstva
@anjelicek26 ďakujeem 🙂 tiež som vysvetľovala na pohotovosti, že doteraz bolo vždy všetko ok
Mne áno, merali pri každej kontrole. Mala som rizikové 🙂 skracoval sa mi od asi 17tt
@dzulik_ ďakujeem, takže zrejme to je asi len pri rizikovom alebo keď je na to nejaký dôvod takto pravidelne sledované 🙂
Ak sa môžem opýtať, aká dĺžka to cca bola okolo 20tt nepamataš si? Vďaka🙂
Ano, meral. Kedze mi nejak po 20tt zacalo tvrdnut brucho, tak mi meral lekar na kazdej kontrole aj krcok. Od cca 25tt som mala kludovy rezim, kvoli takmer spotrebovanemu krcku.
Po 15tt ma vysetrovali len cez brusko tiez. Okolo 20tt, neviem kedy presne mi povedali, ze vsetko je umiestnene spravne.
Ani som nevedela, ze sa nieco okrem babatka meria.
Málo som mala, 24,6mm
Meral a to som nebola na rizikovom
Kontroloval mi krcok na kazdej poradni, ale uz si nepamatam, ci tento udaj aj zapisoval.
Mne moja Dr. kontrolovala krcok cez ultrazvuk ale ja som v 2017 potratila v 20tt čiže preto aj mi to zapisovala do knižky.
Ale keď Ťa kontroluje rukou prehľad ako taký má 😉
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?
Nie