Menštruačné bolesti v 39. týždni

kristina2904
23. sep 2023

Ahojte dievčatá chcem sa poradiť. Od tohto týždňa cca mávam menštruačné bolesti ráno relatívne silné ale nie vždy mi aj bruško stvrdne tie bolesti trvajú aj hodinu potom prejdú . Včera na poradni mi povedala ze krcok je zavretý a na 2,5cm. Pasy mi rob8li pred 2 týždňami naposledledy vraj nie je dôvod teraz . Tao rozmýšľame ci zbehneme k lekárovi. Mate niektorá podobnú skúsenosť?

diaszoky
23. sep 2023

@kristina2904 ja som dostala ma boelsti v 39tt slabe krcok zavrety na pasoch zistili ze ozvy padaju radsej chod k dr. Nemusi to byt ale tvoj pripad drzim prsty

kristina2904
autor
23. sep 2023

@diaszoky včera mi babatko počúvali srdiečko išlo dobre ale rozmýšľam ze predsa len zbehnem

zenulkaaa
23. sep 2023

Podla mna sa uz blizi porod, maternica pracuje

majamat
23. sep 2023

si v 39tt a porodod sa moze spustit vlemirychlo, kontrakcie mozu zacat zrazu, krcok sa moze tiez rychlo otvorit. to, ze to na porod nevyzeralo pred par dnami nic nezanemena.

cize zrejme sa blizi., ak mas hodinove pauzy, zrejem sa estelen spusta.
kedysi sa hovorilo, ze do porodky treba ist ak je tam pravidelnost a kratsi casovy limit. hovorilo sa o 5min,a le tak urcite by som sla aj keby bol interval vacsi, lebo nikdy nevies, ako rychlo sa rozbehne.

kamoska ale uz pri druhom porode mala hnacku, menstr. bolesti, tak sa isla osprchovat, vychastala sa do porodky.
ked isli v aute, uz predychavala, prisla do porodky a syn bol na svete do 15min.

cimage
23. sep 2023

Telo sa uz pripravuje na porod. A to, ze ti povedia rano u lekara, ze to na porod nevyzera, tak to byt nemusi. Porodit mozes aj v ten den. Niekedy sa vsetko rozbehne velmi rychlo.

jaskolka
23. sep 2023

@kristina2904 ja som syna rodila tak, ze neskoro poobede sme boli na pohotovosti, tam absolútne nič to nevyzeralo na pôrod, ani kontrakcie, ani otvorená, ani nič, len som sa cítila zvláštne.
Poslali nás domov, prišli sme a šli sme po chvíli nazad. Začali prudké kontrakcie, otvorená na 5 cm, pôrod začal doslova "z minúty na minútu"
Tým chcem povedať, ze v tomto štádiu už to môže začať hocikedy, čiže na tvojom mieste zájdem na pohotovosť. Telo sa pripravuje, nemusí to nič znamenať, ale môže to už byť aj začiatok pôrodu.

diaszoky
23. sep 2023

@kristina2904 mne vtedy robili stvrtok bolo vsetko ok sobotu nadranom uz nie. Zmena z hodiny na hodinu. Jasme tvoj pripad to nemusi byt a dufam ze ani nebude 🙏🏻

maryetta
23. sep 2023

Veru telo sa pripravuje.
Mne pri prvom rano na poradni-nic sa nedeje a vecer mi odtiekla voda.
Pri druhej- o druhej poobede tuha zatvorena. Rano sekcia a vecer o osmej som uz tlacila na sale 😂😂
A pri tretom rano o siestej pasy nic. Na vizite nic. A 10:25 som uz mala syna v naruci.
Tak ono ked aj mas poslickov tak skus teplu sprchu. Sleduj pripadne kontrakcie. Uz si v termine takze porod moze prist.
A hlavne ak sa ti nieco nezda. Urcite chod k dr 😉

tehotna40
23. sep 2023

@kristina2904 ahoj. Toto som mávala tiež, mne dr kázala dat si na bruško teplu vodu, ak to prejde sú to tie falošné kontrakcie, ak nie začína pôrod. A vždy mi to po tej sprche prešlo. Ale pôrod sa vie rozbehnúť veľmi rýchlo, ja som v deň termínu bola na kontrole, všetko v poriadku ale vraj budem prenášať ešte som zatvorena a pred domom som vystúpila z auta a praskla mi voda 😀 asi do 2h začali kontrakcie, to už som bola samozrejme v nemocnici. Radšej zájsť k dr 5x zbytočne ako raz neskoro. Veľa zdravia

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre