Menštruačné bolesti v 12. týždni tehotenstva

monika12486
19. júl 2016

Ahojte baby, som uz zufala a prosim o radu, mam uz druhy tyzden menstruacne bolesti, lezim v nemocnici, brala som magneziove infuzie, ale nezabralo. Ziaden doktor sa mi k tomu nevie vyjadrit ci je to v poriadku alebo nejaky problem, mate niektora s tymto skusenosti??? Teraz zacinam 13 tyzden.
Dakujem za kazdu radu 🙂

vevikkuric
19. júl 2016

Ja som mala bolesti ako pri menštruácii prvé tri mesiace.... Všetko bolo ok... 🙂

sibalka21
19. júl 2016

Menstruacne bolesti su v tehotensve uplne normalne kedze sa ti roztahuje maternica koli babu.... Ale pokial si koli tomu v nemocnici asi to bude nieco vaznejsie ako len slabe bolesti.... ja som to mala skoro cele tehotenstva a viem ze kopu zien tiez....

monika12486
autor
19. júl 2016

Vevikkuric a mavala si ich aj tak, ze to skoro cely den trvalo?

autumn11
19. júl 2016

ja som mala tieto bolesti počas prvého trimestra a niekedy aj potom. Mne lekár vravel, že to sa rozťahuje a pripravuje maternica. Niekedy som mala pocit, že už už dostanem menštruáciu.

vevikkuric
19. júl 2016

áno...stále...presne ako píše @autumn11 ...

monika12486
autor
19. júl 2016

Mne to tiez povedal jeden lekar, ale druhy zas, ze pokial tie bolesti neustupia, tak ma nepustia domov, tak to ma dost vyplasilo.
A zvykne to pobolievat pomaly cely den, tak neviem ci to nevadi.

monika12486
autor
19. júl 2016

Jaj dakujem vam baby, ukludnili ste ma 🙂

spisanka
19. júl 2016

Ahoj,ja som v 17tt a takéto bolesti mám od začiatku.Tiez sa stále zlaknem,ale vraj je to ok.

veverickav
19. júl 2016

Mne takisto povedala v pondelok doktorka, ze je to normalne.... normalne by to nebolo, keby si mala velmi velke bolesti, tupe pichanie, velmi zvracala a tak.

monika12486
autor
20. júl 2016

Ved to je to, ze clovek sa vzdy zlakne, ale mna dost tahaju aj krize a take tlaky do konecnika mam, ale to iste som mala aj pri klasickom menzese. Uz co by bolo po lebo to dokaze obcas vyplasit.

kikus48
20. júl 2016

@monika12486 cele tehotenstvo ma boli brucho. Stale inak, prve 2 trimestre to bolo ako menstruacne bolesti a dole panva, ale ja som aj 8t spinila - krvacala. Teraz mi vratili utrogestan koli tvrdnutiu, pridali mi ho k magneziu, som v 30 tt, a odkedy mi ho vratili tak mam pocit ze brucho boli presne tak menstracne ako na zaciatku ked som ho brala. Pocas tehotenstva som mala len par dni ked ma nic nebolelo. A prvy trimester som bola koli bolestiam u lekara a na pohotovosti tyzdenne. Takze ked sa babo vyvija dobre, netreba stresovat. Mne moj gyndos na to, ked mu poviem ze ma nieco boli povie : uz bude len horsie. Uvidis ze bude dobre. Roztahuje sa ti panva, zvacsuje maternica a relaxuju vazy z hormonov.

monika12486
autor
20. júl 2016

Kikus48 dakujem ti, si mila, ze si mi to takto popisala. Ja som tiez na zaciatku zacala spinit, tak mi doktorka predpisala duphaston, takze ten beriem uz asi od 5 tyzdna. Uz aby sme to dotiahli do toho uspesneho konca 🙂

spisanka
20. júl 2016

Ešte napíšem,ze raz som o drobca prišla a boli to úplne iné bolesti boli to vyslovene kontrakcie a kríze má nenormálne boleli.

kikus48
20. júl 2016

Nospu si neskusala ? Pravdaze nie kazdy den, ale ked je to uz fakt zle. V tehotenstve sa moze len ona a paralen. Mne velmi zabrala.

mantilka
20. júl 2016

No neviem ako je to s nospou, ked som bola tehotna bol manzel v lekarni po nospu a povedali mu ze nemozu tehotne len paralen.

lumma
20. júl 2016

Ja som na menštruačné bolesti v tehu brala Guajacuran, ale tie som mala až posledný trimester...

kikus48
20. júl 2016

@mantilka no na pohotovosti mi podalu vzdy nospu. Aj teraz mi hovorili ze si mam dat. Aj kamaratka gyndoska hovorila ze len to a paralen. Druhej kamaratke co bola tehotna a tvrdlo brucho prave nospa ponahala. Nehovorim ze kazdy den. Pocas tehotenstva som si dala max 5x, ale vzdy zabrala.

monika12486
autor
20. júl 2016

Jaa neviem, kazdy hovori nieco ine. Dnes mi povedal primar, ze tehotenske bolesti v tehotenstve nemaju co byt, tak som uz taka domotana, nic so mnou v nemocnici nerobia, len mam vraj oddychovat, tak tu budem v nemocnici asi do konca tehotenstva oddychovat.

lucinka511
20. júl 2016

@monika12486 a ine potiaze nemas? napr zle travenie,resp zapchy,predtym si enmavala bolesti krizov napr z prace alebo nieco podobne? moze to byt aj z chrbtice alebo z vylucovania,teda aj stym spojene nakolko sa roztahuje maternica a tlaci aj na ine organy a aj chrbticu.,,

monika12486
autor
20. júl 2016

Pomylila som sa, menstruacne bolesti v tehotenstve nemaju byt.

monika12486
autor
20. júl 2016

@lucinka511 ine tazkosti nemam, zaludok ma obcas boli, ale to z tejto nemocnicnej stravy 🙂
A s chrbticou mam problemy, mam ju krivu, ale preto by som pocitovala menstruacne bolesti?

lucinka511
20. júl 2016

@monika12486 tak neviem ci menstruacne ,rozhodne v oblasti panvy a kedze aj amternica sa nachadza v malej panve suvislost to moze mat,ale to skus spomenut primarovi,co ti na to povie,,myslim si ze ked je chrbtica uz nejako oslabena tak moze to amt aj suvis,

rheuska
21. júl 2016

Ja som mala tiež. V prvom trimestri neustále a potom už trošku menej často. A potom okolo 6 teho mi zanalog tvrdnut brucho. To som riešila magnéziomylom inak nič. Rodila som riadne v termíne. Nič nám nie je. Neboj to najrizikovejsie obdobie máš už sa sebou. Estest chvíľku a potom až ti bude úplne všetko :D

monika12486
autor
21. júl 2016

@rheuska dakujem, no už konečne začínam cítiť nejakú úlavu, tak dúfam, že už bude dobre a že ma konečne pustia domov 🙂
Naozaj, že to tehotenstvo je také, že každú chvílu volačo, raz tam pichne, potom tam.... 🙂

kikus48
21. júl 2016

@monika12486 inak mne este pomahala tepla sprcha, ale pozor aby nesla na brusko a nie dlho avy si neprekrvovala maternicu. Dost sa mi po nej ulavilo.

altair
21. júl 2016

Ahoj. Aj ja som mala pocit ako pri menstruacii. Vraj roztahovanie maternice. Pomáhala sprcha, prechádzka so psom 😊, a nemysliet na to.

monika12486
autor
21. júl 2016

presne tak, nemyslieť na to, prerože čím viac na to myslím, tým horšie, lenže čo ine robiť v nemocnici ako na to nemyslieť 🙂
mna už aj dosť začínajú tahať kríže a bolí ma aj zadok, kostrč,ale to je asi ozaj z toho všetkého, že sa to rozťahuje a každá z nás to nejako inako pocituje.

anitu
19. sep 2018

@monika12486 ahoj. Môžem sa spýtať čo zo bolo presne tie bolesti? Ja mam to iste. V nedeľu ako kŕče, v pondelok ma skontrolovala. Chcela poslať na infuzky, ale vravím vyskúšame magnézium. Odvtedy rozmýšľam ci ísť ci nie. (už banujem že som v pondelok nešla) kŕče nemám, ale napriek tomu ze ležím a beriem magnézium 3x denne, ma v kuse pobolieva bruško. Zajtra opäť skontroluje krčok. Som v 16+4.dufam že sa nebudem otvárať. Dokedy tie bolesti tebe trvali?

monika12486
autor
19. sep 2018

@anitu no ja som mala este menstruacne bolesti aj v 6 mesiaci, lezala som na infuziach a potom uz len ustne magnezko, ale nemam pocit zeby pomohli. Vydrzala som az do 41 tyzdna, nemala som krcok otvoreny ani nic take, tak neviem.

anitu
19. sep 2018

@monika12486 ďakujem za odpoveď. Mne sa to tiež nezlepšuje. Zajtra bude dúfam krčok opäť v poriadku. Aj keď ležím a to vkuse boli. Vydržím, ak to nič zlé neznamená.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre